- Ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο ραδιόφωνο του Alpha
- Εκπροσωπεί ασθενείς που ταλαιπωρούνται στο πρώην Λοιμωδών και που είδαν πριν από δύο μέρες ένα δίχρονο παιδάκι να αφήνει την τελευταία του πνοή
- Μίλησε για την 39χρονη Ζωή που κατέληξε κάτω από τραγικές συνθήκες
- Εξήγησε πως οι συγκεκριμένοι ασθενείς καθηλώνονται με τη χρήση σχοινιών κατά κανόνα και όχι κατ’ εξαίρεση, λόγω έλλειψης προσωπικού
Τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και περίθαλψης των «παιδιών» που βασανίζονται από ψυχικές ασθένειες και μαζί με αυτές πρέπει να αντέχουν και τη βάναυση συμπεριφορά των νοσηλευτών, κατ’ άλλους δικαιολογημένη λόγω έλλειψης προσωπικού. Στην εκπομπή «Νυχτερινό Ρεπορτάζ» μίλησε ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπαλακτάρης που εκπροσωπεί οικογένειες ασθενών και αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια της Ζωής που πέθανε μέσα στο Λοιμωδών κάτω από τραγικές συνθήκες, σε μονάδες που μετά το απόγευμα δεν έχουν καν γιατρούς!
Ο νομικός εκπρόσωπος των ασθενών αποκάλυψε, μάλιστα, πως είχε γίνει καταγγελία από τις 5 Δεκεμβρίου και ότι οι συγγενείς της Ζωής καταθέτουν καταγγελία το πρωί για τις συνθήκες εντός του ιδρύματος. Αυτό που θέλουν είναι η εισαγγελία να επιληφθεί της κατάστασης, διότι υπάρχουν φωτογραφίες που τη δείχνουν χτυπημένη στο πρόσωπο!
«Η Ζωή ήταν ένα παιδί με χρόνια πάθηση, ζούσε σαν να ήταν αυτιστική, ήταν 39 ετών και βρισκόταν πολλά χρόνια στα ιδρύματα αυτά. Από το θεραπευτήριο του Σκαραμαγκά, στις 18 Οκτωβρίου του 2017, μεταφέρθηκε απότομα, παρά τις οδηγίες των γιατρών, στο πρώην Λοιμωδών, στο παράρτημα Δυτικής Αθήνας. Δυστυχώς, την Πέμπτη προσπαθήσαμε με δημοσιοποίηση του ζητήματος για τα 27 ‘παιδιά’ που μεταφέρθηκαν σε διάφορες υποδομές να γίνει κάτι, αλλά επιβεβαιώθηκε πως παρά το ότι συζητούσαμε και μιλούσαμε και βλέπαμε τις τραγικές φωτογραφίες, πως λόγω των συνθηκών, κάποιο παιδί θα πέθαινε. Αυτό συνέβη και ταρακουνηθήκαμε περισσότερο. Δυστυχώς είναι 26 πια τα παιδιά…
Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε μία ανακοίνωση που λέει ότι η καθήλωση γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και κατόπιν οδηγίας των θεραπόντων ιατρών. Την επόμενη μέρα οι νοσηλευτές της ΠΟΕΔΗΜ εξέδωσαν ένα Δ.Τ. που κατέγραφε πως σε αυτά τα ιδρύματα η καθήλωση δυστυχώς είναι ο κανόνας όχι η εξαίρεση, διαψεύδοντας το Υπουργείο και αποδεικνύοντας μαζί με το άλλο στοιχείο ότι ένας θεραπευτής αντιστοιχεί σε 40 περιθαλπόμενα άτομα, ότι μάλλον η καθήλωση επιλέγεται λόγω έλλειψης προσωπικού και φόρτου εργασίας».