Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Μεγάλη ένταση στη Βουλή – Το Ποτάμι κρίνει τις Πρέσπες!

Ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου.

Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική κι αν ο συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι 151 ψήφοι, τότε η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της με επόμενη επιδίωξη την ψήφιση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Παράλληλα συμφωνήθηκε να αναβληθεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, ώστε, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, «να γίνει καλύτερη προετοιμασία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για αυτήν την τόσο σημαντική διαδικασία που αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης, μετά από μία έντονη συζήτηση που έγινε, όπως είπε, διευκρινίστηκαν όλα τα δεδομένα και αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει σε τέσσερις κύκλους.

Η συζήτηση θα ανοίξει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

Σε ό,τι αφορά την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε πως είναι σαφές ότι η Βουλή συνεχίζει κανονικά το κοινοβουλευτικό έργο της και δεν υπάρχει θέμα διακοπής των εργασιών της. «Μόνο σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση είχε κάνει πρόταση μομφής, ενδιάμεσα η Βουλή δεν θα είχε άλλες κοινοβουλευτικές εργασίες, όπως προβλέπει ο κανονισμός του Κοινοβουλίου» πρόσθεσε.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε, ακόμη, ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία είχε δοθεί και πριν 20 μέρες με τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, άρα είμαστε σε διαδικασία που η Βουλή λειτουργεί κανονικά».

Όπως είπε, η Διάσκεψη κατέληξε σε συναινετικές αποφάσεις, μετά από μία έντονη συζήτηση που προηγήθηκε, σε ό,τι αφορά στα διαδικαστικά θέματα».

Διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ δεν θα είχε πρόβλημα να γίνει σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για το οποίο είναι κάθετα αντίθετο και έχει ζητήσει την απόσυρσή του.

Ερωτηθείς εάν θα συνεχιστεί η συζήτηση της τροπολογίας για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι ο νέος υπουργός, Ευάγγελος Αποστολάκης, θα αποφασίσει για την τύχη της.

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα:
Ψηφίστηκε ο πρώτος προϋπολογισμός που δεν υπαγορεύτηκε από τους δανειστές, αλλά από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, για πρώτη φορά μετά από χρόνια είχαμε επεκτατικό προϋπολογισμό με μέτρα για την κοινωνία. Η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης ήταν η μη περικοπή των συντάξεων. Είχαμε απέναντι μας την εμμονική στάση του ΔΝΤ και τη θλιβερή στάση της ΝΔ που θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής αναξιοπρέπειας.
Η Ελλάδα του 2019 είναι μία τελείως διαφορετική χώρα από τον Γενάρη του 2015, από τη σκιά του εαυτού της, με αναβαθμισμένο ρόλο στη διεθνή κοινότητα. Μια χώρα που αφήνει οριστικά την κοινωνική ερήμωση και βαδίζει με αξιοπρέπεια στον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης για την επούλωση των μεγάλων πληγών και την προοπτική της κοινωνικής προκοπής. Δεν ήταν εύκολος δρόμος και ούτε θα είναι περίπατος. Έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα με τον ελληνικό λαό που αδίκως; Πλήρωσε τις επιλογές των προηγούμενων χρόνων. Έχουμε κάνει τα δύσκολα βήματα και αυτό έγινε από 2 κόμματα με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Μια κυβέρνηση που λοιδορήθηκε από πολιτικούς αντιπάλους και τα φερέφωνα τους.
Όλα αυτά τα πετύχαμε με τους ΑΝΕΛ που μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, συνέβαλαν όμως καθοριστικά σε αυτή την προσπάθεια. Ήταν μια συνεργασία έντιμη και ειλικρινής που θα τιμώ και θα σέβομαι πάντοτε. Έμελε όμως αυτές οι διαφορές να παράξουν τα αποτελέσματα τους, δεν ήταν αναπόφευκτο αλλά έτσι έγινε. Το αστάθμητο της αλλαγής ηγεσίας στη γειτονική χώρα δημιούργησε μια συνθήκη που αποτελούσε μεγάλη ευκαιρία για να επιλυθεί μια εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών. Αξιοποίησα την ευκαιρία γνωρίζοντας πως θα υπάρχει πολιτικό κόστος.
Πατριωτισμός δεν είναι να είσαι υποκριτής απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα, πατριωτισμός είναι να λες αλήθειες, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Σέβομαι όλους εκείνους τους πολίτες και τους βουλευτές που έχουν διαφορετική θέση στο συγκεκριμένο θέμα. Όχι όμως όσους προσποιούνται και αλλάζουν θέση με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική, τους θεωρώ πολιτικά αγύρτες και επικινδύνους για τον τόπο. Υπάρχουν κόμματα που υπερασπίζονταν πάντα μια άποψη διαφορετική από τη λεγόμενη εθνική γραμμή. Διαφωνώ κάθετα γιατί μας οδήγησε σε εθνικές ήττες, αλλά σέβομαι τη θέση τους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που επί 20 χρόνια διακήρυτταν αυτό που λέγαμε την εθνική γραμμή και σήμερα για να σώσουν το κομματικό τους μαγαζί παριστάνουν ότι διαφωνούν.
Από την πρώτη στιγμή της δύσκολης διαπραγμάτευσης ο Καμμένος διαφώνησε με τη σύνθετη ονομασία, το θεωρώ λάθος αλλά το σέβομαι, είναι άποψη με καθαρότητα. Η διαφωνία όμως αυτή τον οδήγησε στην αποχώρηση από την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι κάνει λάθος γιατί η επιλογή αυτή θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες μιας κυβέρνησης που πέρασε από 40 κύματα .
Ζητώ στάση ευθύνης από όλους τους βουλευτές. Η κυβέρνηση αυτή διατήρησε την κοινωνική συνοχή, προστάτευσε τους εργαζόμενους. Έχουμε μπροστά μας τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος που είναι κορυφαία και να αποκαταστήσουμε την αθλιότητα της ατιμωρησίας των πολιτικών κομμένη και ραμμένη στα μέτρα αυτών που θέλουν να παρανομούν. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Έχουμε μπροστά μας και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες. Αύξηση του κατώτατου μισθού που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες εργαζόμενους τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη θέσπιση δόσεων για να ανοίξει νέος δρόμος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την επιδότηση ενοικίου, την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μια σειρά από κρίσιμα θέματα έχουμε μπροστά μας. Ζητώ με ευθύτητα την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από την κρίση.

Έχετε εγγράψει κύριε Μητσοτάκη στην ΚΟ σας 4 βουλευτές που διεγράφησαν από άλλα κόμματα και μιλάτε για την πολιτική ηθική της αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ που κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Δεν μπορώ να μη σταθώ στις αθλιότητες των τελευταίων ημερών, στο πογκρόμ των απειλών κατά βουλευτών. Πρακτικές μηχανισμών που θυμίζουν άλλες εποχές. Είναι βαριά η ευθύνη του Μητσοτάκη που επιλέγει να διχάσει τον ελληνικό λαό. Στοχοποίηθηκαν βουλευτές με χιλιάδες απειλητικά μηνύματα γιατί έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Μέσα στην αμηχανία της αντιπολίτευσης ακούσαμε τα μύρια όσα. Λοιδορούν και μέμφονται την κυβέρνηση και εμένα που πήρα το ρίσκο να μην προχωρήσω χωρίς να ζητήσω την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής αν και το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα να το κάνω. Έχουν το θράσος να μας εγκαλούν για αυτή την έντιμη επιλογή. Είστε τόσο τυφλωμένοι που περιφρονείται μέχρι και τους βασικούς κανόνες του πολιτεύματος. Αφού έχετε το θράσος να μιλάτε για κυβερνήσεις κουρελού να σας θυμίσω ότι κυβέρνηση κουρελού είναι η κυβέρνηση που στήσατε το 2011 και γίνατε σε ένα βράδυ από εχθροί φίλοι και διορίσατε έναν μη εκλεγμένο τεχνοκράτη χωρίς πολιτική νομιμοποίηση. Φτάνετε στο σημείο κύριε Μητσοτάκη να μιλάτε για αποστασίες, να είστε εσείς συγκεκριμένα πιο προσεκτικός γιατί ο όρος αυτός έχει χρησιμοποιηθεί για αυτούς που έριξαν κυβερνήσεις στο παρελθόν.

Κύριε Μητσοτάκη θα καταδικάσετε αυτή την πρακτική; Αν όχι, ο δρόμος που επιλέγετε μας οδηγεί σε μακρινές εποχές που η δημοκρατία μας τις έχει αφήσει πίσω. Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε; Θα φοβίσετε τους βουλευτές; Όχι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στην ιστορική τους ευθύνη. Έρχονται στιγμές που ο καθένας κρίνεται από την ιστορία. Σε ότι με αφορά αυτές τις ευθύνες τις πήρα με θάρρος και τις μοιράστηκα με τη Βουλή και τον λαό. Σας καλώ να σταθείτε έντιμα απέναντι στο συμφέρον του τόπου και του λαού. Η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο δεν μπορεί να εκβιάζετε από κανέναν, η δημοκρατία θα νικήσει.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Να το ξέρετε κύριε Τσίπρα: Όσους απελπισμένους και να μαζέψετε και δεν θα κοροϊδέψετε πάλι τους ψηφοφόρους, να ξέρετε ο λογαριασμός από τον ελληνικό λαό θα είναι βαρύς. Τα όσα γίνονται γύρω μας αποτελούν τους τελευταίους επικίνδυνους σπασμούς ενός συστήματος που καταρρέει. Οι μάσκες έπεσαν. Έχουμε μια κυβέρνηση συνενοχής με τυχοδιωκτική ατζέντα και αυτό το έχει καταλάβει η ελληνική κοινωνία. Κύριε Τσίπρα παραχωρήσατε μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς, πότε ήταν αυτό μέρος της εθνικής γραμμής; Ο Καμμένος ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, φυσικά και τη στήριξε και σήμερα συνυπογράφει την ψήφιση στη Συμφωνία των Πρεσπών μέσω των βουλευτών του. Είστε και οι δύο συνεργοί και υπόλογοι σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή για τα πολιτικά του συμφέροντα. Μετατρέπουν την πολιτική ζωή σε ένα απίστευτο παζάρι, νομιμοποίητε την λογική του στην πολιτική όλα γίνονται.

Έχετε διαλύσει το κράτος, το βλέπετε ως μηχανισμό πολιτικών διευθετήσεων. Είπατε και ξαναείπα ψέματα σε εκλογές και δημοψήφισμα. Μιλάτε για παροχές και έχετε βάλει παντού φόρους και εγκαινιάζετε σταθμούς με ζωγραφισμένους μουσαμάδες, κοροϊδεύοντας τους Θεσσαλονικιούς στα μούτρα τους. Χειραγωγείτε τις ανεξάρτητες αρχές παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Στήνετε υποθέσεις όπως της Novartis προαναγγέλλοντας διώξεις. Προσβάλετε με κάθε τρόπο τη δημόσια ζωή και υπονομεύετε την ομαλότητα. Αυτή η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα πως τα πάντα γίνονται και δεν υπάρχουν φραγμοί.

Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας. Ευτυχώς η αυριανή ψηφοφορία είναι ανοικτή. Τα ψέματα σας δεν πείθουν κανέναν, οι Έλληνες γνωρίζουν πως την τελευταία τετραετία η ζωή τους έγινε χειρότερη από μια κυβέρνηση που τους εξαπάτησε. Οι Έλληνες πλέον ξέρουν την αλήθεια, ξέρουν ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις. Βάζετε τη χώρα σε νέες περιπέτειες για να μείνετε λίγο παραπάνω στην εξουσία. Δεν χρειάζεται να εξηγήσετε στους Έλληνες ότι η οικονομία είναι το ατού σας, το βλέπουν με όλα αυτά που βιώνουν από μια κυβέρνηση που τους διαλύει. Τα πανεπιστήμια είναι στα χέρια των κουκουλοφόρων και το δημόσιο έρμαιο κομματικών φίλων. Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη. Όσο για τη μάχη κατά της διαπλοκής τι να θυμηθεί κανείς. Τα μεγάλα λόγια για τη λίστα Λαγκάρντ; Τα χρέη των ολιγαρχών για τσιγάρα και καύσιμα; Τους διαγωνισμούς – σκάνδαλα; Τα χρήματα που χάθηκαν στη ΔΕΠΑ με μπροστινό τον Πετσίτη , δηλαδή τον Μανώλη του Παππά όπως τον έλεγαν στην πιάτσα; Μιλάτε εσείς για καταπολέμηση της διαφθοράς ενώ υπηρετείται συστήματα διαπλοκής που βρήκατε;

Τα αξιώματα που προσφέρετε ως ανταλλάγματα είναι πρόσκαιρα, αλλά οι πολίτες δεν εξαγοράζονται. Αν δεν συγκεντρώσετε 151 θα οδηγήσετε τη χώρα άμεσα σε εκλογές και όχι συντεταγμένα όπως είπατε. Ξεχάστε τα αυτά. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο, έχετε γίνει πλέον τοξικοί και πρέπει να ηττηθείτε ως πολιτικό και ηθικό πρόσωπο. Κύριε Τσίπρα τα έχετε πει όλα και τα έχετε κάνει όλα, συγκρατώ μια φράση που είπατε στις 4 Οκτωβρίου του 2014: «Τη ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους, τη δίνει ο λαός καθαρά και ανοικτά μέσα από εκλογές. Αν κάποιος διεκδικεί την ψήφο εμπιστοσύνης, ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα». Συμφωνώ μαζί σας, αυτό ακριβώς ζητάω τώρα.

Στέλνω σήμα κινδύνου για τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής. Σε όλα αυτά ευθύνη έχουν και οι πρόθυμοι βουλευτές, οι 6 στην τιμή ενός, στη χειρότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Αντί να μιλάμε για βελτιώσεις στη ζωή των πολιτών, μιλάμε για το πόσοι αλλάζουν έδρανα ανά ώρα και για το πώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίρνουν ψεύτικο διαζύγιο για να μοιράσουν τα απομεινάρια της εξουσίας. Όποιος δώσει εμπιστοσύνη, ψηφίζει και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και στηρίζει μια κυβέρνηση κουρελού χωρίς λαϊκή εντολή. Πώς βρήκε σε λίγες εβδομάδες ο κύριος Τσίπρας τους βουλευτές; Μεσολάβησε συναλλαγή ανάμεσα σε Τσίπρα, Καμμένο αλλά και ανάμεσα σε Μαξίμου και πρόθυμους που κάνουν τους γυρολόγους στη Βουλή. Όπως ο κύριος Δανέλλης που πριν 6 μήνες υπερψήφισε την πρόταση μομφής για τις Πρέσπες και τώρα στηρίζει την κυβέρνηση. Η Παπακώστα κατακεραύνωνε τον λαϊκισμό σας και τώρα σας στηρίζει. Τι έγινε και ξαφνικά σας ερωτεύτηκε;

Τα αξιώματα που προσφέρετε ως ανταλλάγματα είναι πρόσκαιρα, αλλά οι πολίτες δεν εξαγοράζονται. Αν δεν συγκεντρώσετε 151 θα οδηγήσετε τη χώρα άμεσα σε εκλογές και όχι συντεταγμένα όπως είπατε. Ξεχάστε τα αυτά. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο, έχετε γίνει πλέον τοξικοί και πρέπει να ηττηθείτε ως πολιτικό και ηθικό πρόσωπο. Κύριε Τσίπρα τα έχετε πει όλα και τα έχετε κάνει όλα, συγκρατώ μια φράση που είπατε στις 4 Οκτωβρίου του 2014: «Τη ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους, τη δίνει ο λαός καθαρά και ανοικτά μέσα από εκλογές. Αν κάποιος διεκδικεί την ψήφο εμπιστοσύνης, ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα». Συμφωνώ μαζί σας, αυτό ακριβώς ζητάω τώρα.

Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα αφού έπαιξε το θέατρο που ήθελε. Εκεί που νομίζαμε ότι τα είδαμε όλα, συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Έπρεπε να έχετε προκηρύξει εκλογές μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή, αλλά φοβάστε τον ελληνικό λαό. Προσπαθήσατε να παρομοιώσατε την κυβέρνηση Παπαδήμου με μια κυβέρνηση κουρελού. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή τριών κομμάτων. Τυπικά και μόνο διαλύθηκε ο συνεταιρισμός Τσίπρα – Καμμένου, που έχει ήδη κάνει μεγάλο κακό στη χώρα και αυτό έγινε με τρόπο να συμφέρει απόλυτα τον πρωθυπουργό. Όλα μιλημένα και κανονισμένα. Τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε καλή δύναμη στον μακεδονικό αγώνα. Ο Καμμένος με τη σειρά του αφήνει προίκα τους βουλευτές που χρειάζεται η κυβέρνηση για να συνεχίσει.

Όλοι έχουν αντιληφθεί τη βουλιμία τους για εξουσία, αλλά είναι πλέον αντιληπτό και από τον ελληνικό λαό ότι ο χρόνος τους τελειώνει. Ευτελίζουν μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και υπονομεύουν τη δημοκρατία. Ζητάτε κύριε Τσίπρα ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσετε το έργο σας. Η δεδηλωμένη έρχεται από τον ελληνικό λαό και όχι από τέτοιου τύπου συνεργασία.

Κλείσατε τη Συμφωνία των Πρεσπών που αφήνει ζωντανές τις ρίζες του αλυτρωτισμού. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Έχετε εγκλωβίσει τη χώρα, δεν έχετε καταφέρει να φέρετε επενδύσεις και να πυροδοτήσετε την ανάκαμψη. Ο ελληνικός λαός ψάχνει μια χαραμάδα πραγματικής ελπίδας. Υποθηκεύσατε τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο που δεν ελέγχεται από την Ελλάδα. Υποβαθμίζετε συνειδητά τη δημόσια παιδεία και στερείτε από παιδιά την ευκαιρία σε αυτή. Και βέβαια έχετε διαλύσει τη δημόσια υγεία. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη για τις μεθοδεύσεις σας στον χώρο της Δικαιοσύνης, δεν μπορείτε να προστατεύσετε τη ζωή των πολιτών και ανέχεστε τη βία και την ανομία στο κέντρο της Αθήνας.

Η Μόρια είναι η ντροπή της Ευρώπης και έχει τη δική σας υπογραφή. Είστε ικανοί σε ένα πράγμα: Τρέχετε πολύ γρήγορα στον κατήφορο. Το μοναδικό σας κατόρθωμα είναι η λέξη κωλοτούμπα που αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς. Καταστρέψατε τον ελληνικό λαό και τώρα παίζετε με τον φόβο του. Βρήκατε έναν λαό περήφανο και πληγωμένο και θέλετε να τον ευτελίσετε. Απαντάτε με χημικά και βία σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν. Το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι είναι η προοδευτική δύναμη που χρειάζεται ο τόπους. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που ταυτίστηκε με τα λαϊκά στρώματα και το αίτημα για αλλαγή. Παλέψαμε και πετύχαμε την κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο. Το ΚΙΝΑΛ θα πρωταγωνιστήσει στην έξοδο από την κρίση.

Δίνετε χώρο στην ακροδεξιά. Εδώ και 4 χρόνια δεν λέει να τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Είστε τοξικός. Θα σταθεί απέναντι σας ο ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση με υπολείμματα και γυρολόγους μόνο νέα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Πρέπει να υπερβούμε την τοξικότητα, πρέπει να ηττηθεί η συντήρηση και ο λαϊκισμός σε κάθε του απόχρωση. Το θέμα δεν είναι τα παιχνίδια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, το θέμα είναι η ριζική αλλαγή πορείας αυτού του τόπου. Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Έχουμε το σχέδιο Ελλάδα, εθνικής συνεννόησης. Θέλουμε να δώσουμε τέλος στην υπερφορολόγηση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και έχει γονατίσει όσους παράγουν και κρατούν τη χώρα όρθια όσο αντέχουν. Νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός δεν ξέρει ποια είναι η αλήθεια. Πρέπει να γίνει επανάσταση σε αυτό το κράτος. Αν δεν το κάνουμε και τώρα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Χρειάζονται οι ικανοί και οι άριστοι, όχι οι κολλητοί. Χρειάζονται μόνιμες και σταθερές λύσεις, σοβαρό και σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Έχετε καταλάβει τι κίνδυνος υπάρχει για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη; Δεν μπορεί να επεμβαίνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός με τους μανδαρίνους του στη Δικαιοσύνη. Ποιος θα επενδύσει σε αυτή τη χώρα όταν δεν ξέρει τι του ξημερώνει; Θα πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση που θα ορθώσει ανάστημα με σθένος απέναντι στους εταίρους και αυτό μπορεί να συμβεί. Σε άλλη περίπτωση θα ενισχυθούν οι ακροδεξιοί και οι φασίστες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ