Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλή.
Η άρση ασυλίας του αφορά δύο δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή. Η πρώτη δικογραφία αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει σε βάρος του κ. Πολάκη, ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και η δεύτερη αφορά την παράνομη καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.
Απο το βήμα της Βουλής, ο Π. Πολάκης απέδωσε σε πολιτική δίωξη την άρση της βουλευτικής του ασυλίας λέγοντας πως πρόκειται πολιτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Ο ίδιος επικαλέστηκε το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
«Εγώ ζητάω να πάω επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών», είπε και εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση.
“Δεν σας φοβάμαι, σας προκαλώ να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε” συμπλήρωσε με νόημα και τόνισε πως “η κυβέρνηση θα κάνει μια τρύπα στο νερό με την προσπάθεια διώξης του”.
Όπως υποστήριξε πρόκειται για μια πράξη αντεκδίκησης επειδή όπως είπε κι αυτός “ταλαιπώρησε’ το σύστημα στην διάρκεια της υπουργικής του θητεία.
“Θα έβγαιναν όλα τα άπλυτα στην φόρα για το ΚΕΕΛΠΝΟ” ανέφερε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι ο Σταμάτης Πουλής είναι διωκόμενος για σκάνδαλα κι επίσης ήταν υποψήφιος ΝΔ.
Σχετικά με την παράνομη ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας του Γιάννη Στουρνάρα τόνισε πως και αυτή εμπεριέχει πολιτική σκοπιμότητα διότι επι της υπουργίας του αποκάλυψε δημόσια μια σειρά σκανδάλων που συμμετέχει η σύζυγος του Γ. Στουρνάρα.
Υπερ της άρσης της ασυλίας του Π. Πολάκη τάχθηκε η ΝΔ και η Ελληνική Λύση. Κατά τάχθηκε το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η ΜΕΡΑ25. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε απο την συνεδρίαση καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για “αντισυνταγματική διαδικασία”.