Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσκάλεσε με διαγωνισμό προς ιδιώτες εργολάβους να προμηθεύσουν έναν πλωτό φράγμα μήκους 2,7 χιλιομέτρων εντός τριών μηνών. Με αυτόν τον τρόπο θέλει η Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τους μετανάστες από τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας να έλθουν στη χώρα μας. Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του το Associated Press και υπογράφει ο δημοσιογράφος δημοσιογράφου Derek Gatopoulos.
Το υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους ιδιώτες εργολάβους να υποβάλουν προσφορά για την προμήθεια πλωτού φράγματος μήκους 2,7 χιλιομέτρων εντός τριών μηνών, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύτηκαν την σήμερα στη Διαύγεια. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να εγκατασταθεί το φράγμα.
Το δικτυωτό φράγμα θα εξέχει 50 εκατοστά (20 ίντσες) πάνω από το νερό και έχει φωτάκια που αναβοσβήνουν. Το Υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι το έργο θα κοστίσει 500.000 ευρώ (550.000 δολάρια). Στο ποσό περιλαμβάνεται και η τετραετής συντήρησης.
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη – κι επισημαίνεται από το Associated Press- το πλωτό φράγμα θα κατασκευαστεί με “μη στρατιωτικές προδιαγραφές” και θα έχει τα ειδικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να φέρει εις πέρας την αποστολή ελέγχου της προσφυγικής κρίσης.
Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, είπε πως η διαδικασία για το φράγμα εκτελείται από το Υπουργείο Άμυνας αλλά για πολιτική και όχι στρατιωτική χρήση, διαδικασία που είναι παρόμοια με εκείνη που ακολουθείται για την προμήθεια υλικών για τους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων.
Όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η κεντροδεξιά κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 6 μήνες έχει υποσχεθεί πιό σκληρή γραμμή για την μεταναστευτική κρίση και επίσπευση των διαδικασιών επαναπροώθησης στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται ασύλου.
Περίπου 60.000 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά τον τελευταίο χρόνο, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από εκείνον του 2018, καταλήγει το Associated Press.
Πηγή: Αssociated Press
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ