Στον δρόμο της επανεκκίνησης βρίσκεται το πρωτάθλημα της Super League, όπως και όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και οι διοργανώσεις Champions League και Europa League, μετά τη διακοπή τους λόγω του κορωνοϊού.
Στις περισσότερες χώρες (και στην Ελλάδα) υπολογίζεται ότι οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις κατά τα μέσα Μαΐου και το πολύ σε είκοσι μέρες αργότερα, δηλαδή μέχρι τις αρχές Ιουνίου, θα αρχίσει ξανά η ποδοσφαιρική δράση.
Για να γίνουν οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη, θα πρέπει να υπογραφεί από τις Λίγκες «Υγειονομικό Πρωτόκολλο» που θα εκδοθεί από την UEFA και το οποίο θα περιλαμβάνει τους όρους υγιεινής κάτω από τους οποίους θα διεξαχθούν τα παιχνίδια.
Οι προϋποθέσεις θα είναι τρεις:
Οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Θα γίνει απολύμανση στ’ αποδυτήρια των γηπέδων για ποδοσφαιριστές, διαιτητές καθώς και σε χώρους για τα ΜΜΕ.
Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, οι μασέρ, οι διερμηνείς και κάθε άλλος εισερχόμενος θα έχουν πιστοποιητικό ότι δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό.
Με αυτόν τον τρόπο και αφού υπογραφεί από τις Λίγκες και τις Ομοσπονδίες, το «Υγειονομικό Πρωτόκολλο» θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα και φυσικά η Super League.
Στο τέλος της εβδομάδας είναι προγραμματισμένη να γίνει τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, καθώς τελειώνει η περίοδος αναστολής που είχε δοθεί και θα πρέπει να δοθεί νέα παράταση μέχρι 15 Μαΐου, ώστε και νομοθετικά να καλυφθεί η παράταση της αγωνιστικής περιόδου (με διάταξη που θα περάσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης), αλλά και –κυρίως– να δοθεί η άδεια από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της χώρας (ΕΟΔΥ) ώστε να ανοίξουν ξανά οι αθλητικές εγκαταστάσεις και να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ομάδων.
Η υπογραφή και η εφαρμογή του «Υγειονομικού Πρωτοκόλλου» θα είναι υποχρεωτική για όλες τις ομάδες, καθώς αλλιώς δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2020-2021.
Υπ’ αυτήν την έννοια, ουδείς μπορεί να αρνηθεί τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ. Πέραν των πειθαρχικών κυρώσεων, πρακτικά οι μεγάλες ομάδες θα θελήσουν να παίξουν διότι διαφορετικά θα κινδυνεύσει η συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στην Ελλάδα βεβαίως υπάρχει, ειδικά για τα πλέι-οφ, κίνητρο για όλες τις έξι συμμετέχουσες ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός θέλει να σηκώσει την κούπα σε ένα πρωτάθλημα που τελείωσε, ο ΠΑΟΚ θέλει να εκτίσει φέτος την ποινή της αφαίρεσης των 7 βαθμών, η ΑΕΚ φιλοδοξεί να πάρει τη δεύτερη θέση, ο Παναθηναϊκός να εκτίσει την ευρωπαϊκή ποινή του αποκλεισμού του, και οι ΟΦΗ και Άρης να διεκδικήσουν την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή.