Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

Ποιο θα είναι το cheeseburger του 2030 σύμφωνα με τις Βρυξέλλες

Σε 10 χρόνια το κλασσικό cheeseburger δεν θα είναι αυτό που ξέρουμε σήμερα.

Το σχέδιο των Βρυξελλών στοχεύει στην δημιουργία νέω διατροφικών συνηθειών με μια συνταγή πιο υγιεινή για εμάς όσο και καλύτερη για το σύστημα παραγωγής τροφίμων, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Με την στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο Πιάτο», έχει στόχο σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα γεωργικών τροφίμων που θα βασίζεται σε μια σειρά νομοθετικών προτάσεων που θα κάνουν τις επιλογές των καταναλωτών πιο συνειδητές.

Διαβάστε επίσης:

Τι τρώνε οι Έλληνες της πανδημίας; Τρόφιμα που σημείωσαν 100% αύξηση

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επηρεάσει όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, από το τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής των τροφίμων, μέχρι το πιάτο των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Cheeseburger 2.0

Πώς θα είναι λοιπόν το ιδανικό burger του μέλλοντος σύμφωνα με την ΕΕ;

Ψωμί

Φρέσκο και όχι κατεψυγμένο. Ιδανικά από τοπικά αρτοποιεία. Προτείνεται το ψωμί ολικής αλέσεως.

Κρέας

Μπιφτέκι κοτόπουλου ή χορτοφαγικό μπιφτέκι με φυτικές ίνες που θα μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας, καθώς η ΕΕ θέλει να μειώση την παραγωγή κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

Τυρί

Θα πρέπει να έχει ένδειξη που θα αναφέρεται με τον τρόπο παραγωγής του, τη μεταχείρηση των ζώων και τα συστατικά του.

Λαχανικά

Θα έχει και λαχανικά, για να αυξηθεί η κατανάλωση τροφίμων και λαχανικών, τα οποία θα καλλιεργούνται με λιγότερα φυτοφάρμακα, ιδανικά σε παραδοσιακές φάρμες.

Κέτσαπ

Είναι λίγο δύσκολο να αντικατασταθεί. Ενδέχεται να φτιαχτέι μια σάλτσα από πάπρικα ή από παντζάρι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ