Κατηγορηματικά διαψεύδουν «πηγές» του υπουργείου Δικαιοσύνης ενδεχόμενο επέκτασης του νόμου για την απιστία των τραπεζιτών και σε αλλά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα. Όπως πληροφορείται το eReportaz δεν υπάρχει καν ως σκέψη το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, καθώς, όπως έλεγαν, θα είχε ως αποτέλεσμα να τιναχτούν μια σειρά από υποθέσεις στον αέρα.
Ως εκ τούτου άπαντες στο υπουργείο περιμένουν την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που θα κληθεί να αποφανθεί επι της αναίρεσης που άσκησε ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, κ. Παπαγεωργιου, για το απαλλακτικό βούλευμα που αφορούσε τα δάνεια του εφοπλιστή Θεόδωρου Βενιάμη. Σε βάρος του κ. Βενιάμη είχε ασκηθεί δίωξη από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για δανειοδοτήσεις από την Τράπεζα Marfin (η οποία κατέληξε στην Πειραιώς) οι οποίες στη συνεχεια «κουρεύτηκαν». Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του εφοπλιστή λόγω του προβληματικού Νόμου που πέρασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση και ως εκ τούτου η υπόθεση θα κριθεί από το Ποινικό Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου.
Αντιφατικά βουλεύματα
Όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει αντιφατικά βουλεύματα σε ότι αφορά διώξεις τραπεζικών στελεχών που κατηγορούνται για απιστία. Ήδη τα δικαστικά συμβούλια έχουν κρίνει ως αντισυνταγματικό τον Νόμο για δυο περιπτώσεις της Αγροτικής Τράπεζας, για την υπόθεση των δανείων των κομμάτων, καθώς και για εκείνη της ProBank.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου Νόμου για να προχωρήσουν οι υποθέσεις της απιστίας σε βάρος τραπεζικών στελεχών έπρεπε να καταθέσουν (εντός τετραμήνου) έγκληση οι ίδιες οι τράπεζες! Κάτι που δεν συνέβη με αποτέλεσμα να επέλθει το απόλυτο ξέπλυμα.
Πλέον όλα τα φώτα στρέφονται στον Άρειο Πάγο καθώς η όποια απόφαση θα λειτουργήσει ως οδηγός για τις εκκρεμείς δικογραφίες. δικαιοσύνης