Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία μέλος της Βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας ψηφίζει για Πρόεδρο των ΗΠΑ

Η Δούκισσα του Σάσεξ  Μέγκαν Μαρκλ γράφει ιστορία καθώς είναι η πρώτη φορά που μέλος της Βασιλικής Οικογένειας της Βρετανίας ψηφίζει για Πρόεδρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μέγκαν, 39 ετών, που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, αναμένεται να ψηφίσει στις εκλογές των ΗΠΑ σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Πρόσφατα μάλιστα αυτή  και ο σύζυγός της Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος αποχώρησε από τα βασιλικά καθήκοντα τον περασμένο Μάρτιο, εμφανίστηκαν στο  TIME 100 TV special τον περασμένο Σεπτέμβριο για να παρακινήσουν τους Αμερικανούς να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου.

“Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε το ίδιο πράγμα, ότι είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας”, δήλωσε η Δούκισσα κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους. “Αλλά αυτό είναι. Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας γίνονται δράση και ακούγονται οι φωνές μας.”

Στη συνέχεια, ο Πρίγκηπας Χάρι μίλησε για τους περιορισμούς που αντιμετώπισε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. “Στις εκλογές αυτές, δεν θα μπορέσω να ψηφίσω εδώ στις ΗΠΑ”, επιβεβαίωσε , “αλλά πολλοί από εσάς μπορεί να μην γνωρίζετε ότι δεν μπορούσα να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο σε όλη μου τη ζωή. Καθώς πλησιάζουμε τον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και την αρνητικότητα στο διαδίκτυο.”

Διαβάστε επίσης

Η ώρα της κρίσης για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ

Εκτός νόμου η οργάνωση των Γκρίζων λύκων στη Γαλλία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ