Η Θεσσαλονίκη μπαίνει γοργά στον παγκόσμιο ερευνητικό χάρτη, μετά την επένδυση της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer και το digital hub στην πόλη.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του κέντρου Nico Gariboldi σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, συνολικά δημιουργούνται 200 θέσεις εργασίας για το 2020, σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης.
Το eReportaz πληροφορείται ότι η προσφορά υπερκαλύπτει τη ζήτηση, καθώς αγγίζουν τις 3.500 οι αποστολές βιογραφικών για τις λίγες, μεν, αλλά κομβικές θέσεις εργασίας σε μία πόλη που μαστίζεται από ανεργία.
«Ένας από τους στόχους του hub είναι να σταματήσει το brain drain της Ελλάδας και να επιστρέψει στη χώρα τα ταλέντα που βρίσκονται στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Nico Gariboldi.
Το τεχνολογικό και ψηφιακό κέντρο του φαρμακευτικού κολοσσού στη συμπρωτεύουσα, το οποίο αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου λειτουργεί ήδη, ενώ οι επιστήμονες που το στελεχώνουν εργάζονται πάνω στα πρώτα projects τεχνητής νοημοσύνης.
Σημειώνεται πως το digital hub στην Ελλάδα θα είναι από τα πρώτα που τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακών εργαστηριακών κέντρων της Pfizer. Στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα θα λειτουργήσει το ένα εκ των συνολικά έξι κέντρων ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων που προγραμματίζει η φαρμακευτική παγκοσμίως.
Παράλληλα αρχίζει να “τρέχει” και η δεύτερη επένδυση του φαρμακευτικού κολοσσού στην ίδια πόλη, την οποία ανακοίνωσε προσφάτως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Όπως διευκρίνισε, το νέο hub θα αφορά στην παραγωγή υπηρεσιών για εσωτερική χρήση της φαρμακευτικής, όπως οικονομικές υπηρεσίες, ανθρώπινου δυναμικού, call centers. Ο συνολικός σχεδιασμός αφορά στη δημιουργία 600 θέσεων εργασίας.