Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

‘Ιμια: Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με πλοίο του λιμενικού

Στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του λιμενικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές. Το σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα, όταν ελληνικά καΐκια ψάρευαν κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων. Μία τουρκική ακταιωρός με κατεύθυνση το Φαρμακονήσι έφτασε κι άρχισε να παρενοχλεί τα πέντε ελληνικά αλιευτικά σκάφη. Ακολούθως έσπευσε κι άλλη μια τουρκική ακταιωρός που κατά την πάγια τακτική των Τούρκων έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από τα σκάφη των ψαράδων.

Αμέσως οι Έλληνες αλιείς ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα που έσπευσε με το σκάφος 1054, το πιο σύγχρονο σκάφος του λιμενικού. Οι Τούρκοι συνέχισαν να προκαλούν, ενώ την ίδια ώρα έσπευσε σκάφος του λιμενικού από την Κάλυμνο.

Η σύγκρουση έγινε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο πλωτό του λιμενικού το οποίο μάλιστα είναι νεότευκτο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες. Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή μέχρι στιγμής κρατά χαμηλούς τόνους για το περιστατικό και αυτός είναι ένας από τους λόγους που γίνεται γνωστό αρκετές ώρες αργότερα. Ενδεχομένως αύριο να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Ψηλορείτη – Ένας αγνοούμενος και ένας τραυματίας

Εξαφάνιση Άρτεμις: Πληροφορίες ότι κρατείται με τη βία η 19χρονη από δύο άγνωστους άνδρες

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ