Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξει πάλι η εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ότι πηγαίνουμε ένα βήμα τη φορά και σημείωσε ότι έχουμε αναλάβει ένα στοίχημα: «να δουλέψει η οικονομία χωρίς να ανέβει η πανδημία».

«Αυτό για να το πετύχουμε πρέπει να πηγαίνουμε με προσεκτικά βήματα. Για την εστίαση θα με ρωτήσετε μετά από 2 εβδομάδες όταν θα μπορώ να μετρήσω την επίπτωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στην πανδημία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού και φαινόμενα συγχρωτισμού, κατά παράβαση των μέτρων προστασίας «με λύπη» θα «κλείσουν όλα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «θα δράσω αστραπιαία», ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έψαχνε ένα modus vivendi με την Επιτροπή των ειδικών για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα, όλα θα πάνε καλά» σημείωσε, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση: «Αν έχει συνωστισμό σε έναν δρόμο για ένα κατάστημα, να πας από άλλο».

Παράλληλα, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, λέγοντας πως «είναι δύσκολο, ο κόσμος κουράστηκε, θα είναι δύσκολες οι πρώτες μέρες».

Την ίδια στιγμή, αποκάλυψε πως εξετάζεται το σενάριο για αύξηση των προστίμων κατά 50% αν υπάρξουν μαζικές παραβάσεις, όμως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έβαλε «στον πάγο» για μερικές ημέρες ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ