Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Οι ανιψιές της Νταϊάνα αποκαλύπτουν τους τρόπους που ξέφευγε από τους φωτογράφους

Η λαίδη Αμέλια και η λαίδη Ελίζα Σπένσερ ήταν πέντε ετών όταν η θεία τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πέθανε, αλλά οι δύο νεαρές γυναίκες έχουν υπέροχες αναμνήσεις από αυτήν.

Οι δίδυμες ανιψιές της πριγκίπισσας Νταϊάνα μοιράστηκαν αγαπημένες αναμνήσεις από τη «απίστευτα ζεστή, μητρική και στοργική» θεία τους στην πρώτη κοινή τους συνέντευξη.

Η λαίδη Αμέλια και η λαίδη Ελίζα Σπένσερ, οι οποίες εμφανίζονται στο εξώφυλλο του περιοδικού Tatler στο τεύχος Μαρτίου, ήταν πέντε ετών όταν η αδελφή του μπαμπά τους σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Οι 28χρονες σήμερα γυναίκες μεγάλωσαν στη Νότια Αφρική, αλλά πέρασαν τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους στο Άλθορπ, το οικογενειακό σπίτι των Σπένσερ, κατά τη διάρκεια των οποίων πέρασαν πολύ χρόνο με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Έλίζα θυμάται μια μέρα στο Noordhoek, μια παραλία γνωστή για τα παγωμένα της νερά, όταν τους πλησίασε ένας φωτογράφος. Για να διασφαλίσει ότι οι ανιψιές της δεν θα φοβηθούν, η πριγκίπισσα Νταϊάνα το μετέτρεψε σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι και δεν είχαν ιδέα για αυτό που πραγματικά συνέβαινε.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα

«Προφανώς θα μπορούσε να ήταν πολύ τρομακτικό για εμάς, να είμαστε τόσο μικρές και να μην καταλαβαίνουμε τι συνέβαινε. Αλλά το μετέτρεψε σε ένα παιχνίδι για το ποιος θα μπορούσε να επιστρέψει στο αυτοκίνητο πρώτος», είπε η Ελίζα στο περιοδικό.

«Ήταν καταπληκτικό το πώς μας προστάτευσε, με τρόπο που μας έκανε να νιώθουμε ασφαλείς και να μη φοβόμαστε. Δεν είχαμε ιδέα τι έκανε εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, λέει: «Σαν παιδί, συνειδητοποίησα την τεράστια απώλεια για τον πατέρα και την οικογένειά μου.
Μόνο αργότερα κατάλαβα τη σημασία της απώλειάς της ως φιγούρας στον κόσμο.
Τη γνωρίζαμε πάντα ως θεία μας. Μεγαλώνοντας στη Νότια Αφρική, είχα πραγματικά μικρή ιδέα για το πόσο σημαντική ήταν στον κόσμο, μέχρι που έγινα πολύ μεγαλύτερη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγνωστο βίντεο: Ο 3χρονος πρίγκιπας Γουίλιαμ πιτσιρίκος, πουδράρει την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Τι συνέβη τελικά με την πριγκίπισσα Νταϊάνα: Γιατί επιμένουν οι «σκοτεινές» θεωρίες

 


Σύμφωνα με τη νεαρή λαίδη, η θεία της ήταν «απίστευτα ζεστή, μητρική και στοργική», προσθέτοντας: «Πάντα έκανε μια προσπάθεια να συνδεθεί μαζί μας ως παιδιά και είχε ταλέντο στο να διαβάζει τις καρδιές των παιδιών».

Η Λαίδη Αμέλια και η Λαίδη Ελίζα Σπένσερ έχουν υπέροχες αναμνήσεις από τη θεία τους
Οι γυναίκες περνούσαν τα καλοκαίρια τους στο Αλθορπ με τον πατέρα και άλλα μέλη της οικογένειας Σπένσερ. «Είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό και όμορφο μέρος. Έχοντας περάσει τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής μας στο Άθορπ, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντάς το ως παιδιά, και ως μέρος μιας μακράς κληρονομιάς των Σπένσερ που έχουν ζήσει εκεί, πάντα το ένιωθα σαν ένα άλλο σπίτι. Και φυσικά συνδυάζει τις αναμνήσεις των οικογενειών Χριστουγέννων ως παιδιά, με τη μεγάλη οικογένειά μας μαζί», δηλώνει η Ελίζα.

Οι αδελφές Σπένσερ

Λέγεται πως έχει προταθεί ότι η εκπληκτική ιδιοκτησία θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός χώρος για τον γάμο της Αμέλια με τον Γκρεγκ Μάλετ, αλλά δεν είναι σίγουρη. «Είναι το οικογενειακό μας σπίτι, είναι όμορφο. Θα ήμασταν πολύ τυχεροί να παντρευτούμε εκεί, αλλά το Κέιπ Τάουν είναι το σημείο όπου μεγαλώσαμε και υπάρχει πιθανότητα να το κάνουμε εδώ», λέει η μέλλουσα νύφη.

Η Αμέλια και η Ελίζα ήταν επίσης πολύ κοντά και εξακολουθούν να είναι οι καλύτερες φίλες. «Ήμασταν πάντα πολύ κοντά. Είμαστε πολύ παρόμοιες. Μας αρέσει να κάνουμε τα ίδια πράγματα και να μοιραζόμαστε τους ίδιους φίλους.
Είσαι σίγουρη ότι έχεις πάντα δίπλα σου μία κολλητή φίλη, δεν μπορείς πραγματικά να το συγκρίνεις με οτιδήποτε άλλο», αναφέρει η Αμέλια, η οποία μίλησε επίσης παθιασμένα για την ψυχική υγεία και τη σημασία του να το λες ανοιχτά.

«Δεν ήταν ποτέ κάτι για το οποίο φοβόμασταν να μιλήσουμε όταν είχαμε τις δικές μας δυσκολίες», εξηγεί η Ελίζα και συνεχίζει: «Ήμασταν μια πολύ ανοιχτή οικογένεια. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο όσον αφορά τις συνομιλίες και ελπίζω ότι θα έρθει μια στιγμή που το στίγμα θα αφαιρεθεί εντελώς και ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ζητήσουν βοήθεια και να μην αισθάνονται ότι κρίνονται για ζητήματα ψυχικής υγείας ή επειδή ζορίζονται συναισθηματικά»
Πηγή: iefimerida.gr /Tatler magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ