Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Τζώρτζης Παπανικολάου: Στο ριάλιτι του «Master Chef», όλα είναι υποκινούμενα

Ο Τζώρτζης Παπανικολάου ήταν ένας από τους παίκτες του «Master Chef» που άφησε ανεξίτηλη την παρουσία του στο ριάλιτι μαγειρικής τραβώντας πάνω του το ενδιαφέρον, τόσο με τις μαγειρικές του ικανότητες όσο και με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, στον τρίτο κύκλο του διαγωνισμού.

Συνέντευξη στον Κυριάκο Θεοδοσίου
«Ποταμός» ο Τζώρτζης Παπανικολάου για όσα διαδραματίζονται στο γνωστό παιχνίδι μαγειρικής, μιλά επίσης για τη σύγχρονη «γαλέρα» στις κουζίνες και για την εστίαση που βρίσκεται μήνες τώρα στην… Eντατική

Με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια που τον διακρίνουν μιλάει σήμερα στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και κάνει αποκαλύψεις για το «Master Chef», αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους της κουζίνας, που θα συζητηθούν.

Τζώρτζης

Παρασκήνια

«Υπήρχαν πολλά παρασκήνια στο παιχνίδι. Υπήρχαν εικόνες αγάπης της παραγωγής σε συγκεκριμένα άτομα, κάτι το οποίο βλέπαμε από την πρώτη ημέρα. Είχε τύχει να γίνει ατύχημα με ένα πιάτο που έσπασε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η παραγωγή έκανε ξανά το γύρισμα για να έχει ο παίκτης την ευκαιρία να διαγωνιστεί. Βέβαια, στα συμβόλαιά μας έλεγε ότι σε περίπτωση ατυχήματος ο διαγωνιζόμενος πήγαινε στους κριτές χωρίς πιάτο.

Αν και ήταν απαράδεκτο όλο αυτό, βγαίνοντας από το σπίτι βλέποντας ότι η ζωή δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι κατάλαβα ότι όλα στο ‘Master Chef’ ήταν υποκινούμενα».

Ο Τζώρτζης παίρνει τις κουτάλες του ανά χείρας και… μαγειρεύει τον φετινό κύκλο του διαγωνισμού που πλέον έχει έντονο το κομμάτι του ριάλιτι. «Από πέρσι καταλάβαμε ότι το ‘Master Chef’ είχε έντονο το στοιχείο του ριάλιτι, αλλά φέτος είναι υπερβολικό αυτό. Εγώ είμαι φανατικός του παιχνιδιού. Φέτος, όμως, βλέπουμε ότι παίζει σε μεγάλο ποσοστό το στοιχείο του τι έχεις περάσει και τα βιώματα παρά ότι ξέρεις να μαγειρεύεις. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει ένα πιάτο που να πω ότι «κοίτα αυτός, είναι πολύ καλός μάγειρας», σχολιάζει ο πρώην παίκτης του διαγωνισμού μαγειρικής και συνεχίζει: «Αυτή τη στιγμή το ‘Master Chef’ δεν έχει να δώσει κάτι στο κοινό. Έχω καταλάβει ότι λόγω του ανταγωνισμού και του ‘Survivror’ δεν έχει να δώσει μαγειρική και λυπάμαι γι’ αυτό, γιατί σε άλλες χώρες είναι πολύ ωραίο πρόγραμμα, αλλά όπως πάντα η Ελλάδα ρίχνει τα επίπεδα».

Ο Τζώρτζης θυμάται την περίοδο που ήταν στο σπίτι του «Master Chef» και το άγχος που τον κατέκλυζε: «Μπαίνοντας μέσα στο παιχνίδι πίστεψα πολύ στον εαυτό μου, αλλά δεν περίμενα ότι θα ζούσα τόσο μεγάλο ανταγωνισμό. Ήταν πάρα πολύ αγχωτικό. Έμεινα πάρα πολύ, αφού έφυγα από τους τελευταίους. Όλοι αυτοί οι μήνες ήταν πολύ αγχωτικοί. Για παράδειγμα, ποτέ δεν άνοιξα τη βαλίτσα μου για να βάλω τα ρούχα μου στην ντουλάπα, γιατί κάθε μέρα που διαγωνιζόμασταν κρινόταν και η θέση μας στο παιχνίδι. Στο ‘Master Chef’ που συμμετείχα ήταν πιο δύσκολες οι τεχνικές και οι δοκιμασίες. Και φυσικά το ‘Master Chef’ ήταν μια εμπειρία ζωής, αλλά δεν θα ξαναπήγαινα, γιατί πλέον είναι τόσο μεγάλο το στοιχείο του ριάλιτι…».

Lockdown

Αναφερόμενος στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που ζουν τους τελευταίους μήνες, οι άνθρωποι από τον χώρο της εστίασης λόγω του lockdown, ο σεφ λέει με πίκρα: «Θυμάμαι όταν έγινα μάγειρας όλοι μου έλεγαν ‘δεν θα πεινάσεις ποτέ, είναι η δουλειά του μέλλοντος’. Τελικά, αυτό το επάγγελμα έγινε ίσως το πιο καταστροφικό εν μέσω πανδημίας. Κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι όσοι δουλεύουν σε ξενοδοχεία μια σεζόν δεν παίρνουν επίδομα και είναι ξεκρέμαστοι. Λόγω της αναγνωσιμότητάς μου πολλοί μάγειρες με ρωτάνε αν γνωρίζω πότε θα ανοίξει η εστίαση. Το πιο σημαντικό είναι ότι στις σελίδες μας αντί να μιλάμε για τις δουλειές μας, όλοι συζητάνε για το πώς θα βρουν άλλες δουλειές».

Και στο κλίμα των ημερών, με τις δεκάδες καταγγελίες για προσβλητικές και απάνθρωπες συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Τζώρτζης αποκαλύπτει στην «ΜΠΑΜ» ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και σκηνικά που έχει ζήσει σε κουζίνες, αναφέροντας πως έχει υποστεί και αυτός κακοποίηση.

«Η μαγειρική είναι επίσης ένα επάγγελμα ανταγωνιστικό. Επικρατούν συνθήκες γαλέρας και υπάρχουν άνθρωποι με στενό μυαλό που κάνουν άσχημα πράγματα σε νέους επαγγελματίες. Έχω δει και εγώ πολλά και στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου είχα βιώσει άσχημες καταστάσεις. Όταν έκανα πρακτική δέχτηκα ψυχική κακοποίηση από σεφ. Από την πρώτη ημέρα άρχισε τη λεκτική βία με υποτιμητικές και εξευτελιστικές εκφράσεις. Ήταν τόσο έντονο αυτό που ζούσα που πριν πάω για δουλειά είχα τόσο άγχος που έκανα εμετό και δεν έτρωγα. Έχει μείνει ανεξίτηλο μέσα μου και το κουβαλάω». Οι σχολές μαγειρικής που στέλνουν τα παιδιά για πρακτική σε κουζίνες καλό θα είναι να τα ακούν, γιατί τα περιστατικά ψυχολογικής κακοποίησης σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλά». επισημαίνει ο Τζώρτζης Παπανικολάου και προσθέτει πως εάν ανοίξουν στόματα για τα όσα γίνονται και στον χώρο της κουζίνας θα ακουστούν πάρα πολλά. «Ο καθένας μας έχει ζήσει κάποιους είδους κακοποίηση μέσα στην κουζίνα, γιατί τα ωράρια είναι εξαντλητικά, με πίεση και εκνευρισμό.

Έτσι, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα απωθημένα του. Αυτό φυσικά με βρίσκει απέναντι, γιατί η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα και χαρίζει τα πάντα. Έχω δει ανθρώπους και παιδιά να έρχονται από άλλες κουζίνες και είναι τόσο ψαρωμένα από το εργασιακό bullying που έχουν περάσει, με αποτέλεσμα ούτε το μαχαίρι να μην μπορούν να κρατήσουν φοβούμενοι μην βιώσουν τα ίδια».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολύθηκε ηθοποιός από δημοφιλή σειρά λόγω προκλητικού σχολίου για τους Εβραίους

Ποιος δημοσιογράφος ιδρύει κόμμα και ποιο είναι το επίσημο όνομα;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ