Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δύο κατηγορούμενοι

Ένοχοι όπως και στον πρώτο βαθμό κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ειδικότερα και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Στη συνέχεια οι δυο κατηγορούμενοι δια των δικηγόρων τους, ζήτησαν να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας, αίτημα που η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί. Τώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για ελαφρυντικά και επί των ποινών.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Η στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Και οι δυο στη δίκη στο Εφετείο δια των δικηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Who is Who

Ο Μένης Κουμανταρέας είναι από τους σπουδαιότερους Έλληνες πεζογράφους, γνωστός στο ευρύ κοινό από το μυθιστόρημά του «Η φανέλα με το 9», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Παντελής Βούλγαρης το 1988.

Ο Αριστομένης Κουμανταρέας γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1931 στην Αθήνα και ήταν γιος του τραπεζικού και χρηματιστή Αντώνη Κουμανταρέα. Το 1948 έζησε για έξι μήνες κοντά στον αδερφό του πατέρα του στο Λονδίνο, όπου ήρθε σε επαφή με την εκεί πολιτιστική κίνηση. Τον επόμενο χρόνο αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών και τη συνέχεια σπούδασε νομικά και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο ναυτικό ως υποκελευστής και στη συνέχεια εργάστηκε για είκοσι χρόνια ως υπάλληλος σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι «καυτές» νύχτες στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τις παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ