Σύμφωνα με το Bussines Insider που πρώτο δημοσίευσε την είδηση, τα δεδομένα των χρηστών που αναρτήθηκαν στο συγκεκριμένο φόρουμ, περιλαμβάνουν τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα, ονόματα προφίλ, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης, βιογραφικά, e-mail.
Πρόκειται για στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών, από 106 χώρες. Μεταξύ αυτών, 716.000 χρηστών από την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ειδικός κυβερνοασφάλειας, Alon Gal, που ανακάλυψε την διαρροή.
“Μία βάση δεδομένων αυτού του μεγέθους, που περιλαμβάνει τέτοιου είδους πληροφορίες σίγουρα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κακόβουλους παράγοντες”, ανέφερε ο Gal στο Insider. Τα στοιχεία αυτά, είναι διαθέσιμα εύκολα σε όποιον έχει βασικές γνώσεις δεδομένων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, τα δεδομένα είναι παλαιότερα και προέρχονται από ένα κενό ασφαλείας που η πλατφόρμα διόρθωσε το 2019.
Όπως ανέφερε ο Gal, από άποψη ασφαλείας, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει το Facebook, για τους χρήστες τα δεδομένα των οποίων διέρρευσαν, παρά μόνο να ενημερώσει τους χρήστες του ώστε να είναι σε επαγρύπνει για τυχόν απόπειρες “ψηφιακού ψαρέματος”.