Έχει κάνει γκάφες στη διάρκεια της πολιτικής καριέρας της η Δόμνα Μιχαηλίδου. Αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κάποιος ότι μερικές φορές λειτούργησε και ως… λαγός. Έστω και αυτόνομα. Όπως έκανε στην περίπτωση των εργαζομένων στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων που επιμένουν να εργάζονται ανεμβολίαστοι.
Η υφυπουργός Εργασίας κατάφερε το ακατόρθωτο: την άδειασε άμεσα ο προϊστάμενός της, δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός. Όποιος γνωρίζει τον Κωστή Χατζηδάκη, προφανώς θα στοιχημάτιζε ότι βγήκε με πόνο ψυχής και αναίρεσε όσα είχε πει η υφισταμένη του. Αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Τέτοια εντολή πήρε ο άνθρωπος κι έπραξε το αυτονόητο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την αναδίπλωση της Δόμνας. «Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.
Τροποποίηση
Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση», είπε η υφυπουργός και εξασφάλισε το πρώτο βραβείο για τη γρηγορότερη κυβίστηση κυβερνητικού στελέχους.
Η Δόμνα είχε βρεθεί άλλη μία φορά στο στόχαστρο των social media. Ήταν η 28η Οκτωβρίου 2019 όταν αναφέρθηκε στην Εθνική Επέτειο ως ημέρα κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού.
«Σήμερα η Εθνική μας Εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παππούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους. Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη», είχε γράψει μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας και το Τwitter τη γλέντησε για μέρες. Μέχρι και… προσκοπίνα την έντυσαν.
Η διαφορά με το… παρόν είναι ότι τώρα βρέθηκαν υποστηρικτές της Δόμνας. Κυρίως επειδή δέχθηκε επιθέσεις και για τις προσωπικές σχέσεις της. Λες και παίζει ρόλο ο σύντροφος μιας υπουργού στην εμφάνιση του… λαγού. Δικαιολογημένα, λοιπόν, έσπευσαν πολλοί να εκφράσουν τη στήριξή τους στη γυναίκα και στον άνθρωπο. Διότι ακόμα και αυτοί οι επικριτές της ως πολιτικό τη στόχευσαν. Εδώ που τα λέμε, πώς μπορούν να δεχθούν όσα κατά καιρούς έχει πει ή έχει πράξει η Μιχαηλίδου;
Κοινό μυστικό
Στο υπουργείο Εργασίας αποτελεί κοινό μυστικό ότι η Δόμνα και η Μαρία δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Με ευθύνη της πρώτης, όπως λένε οι πλέον μυημένοι. Για ποια Μαρία χτυπούν οι καμπάνες; Για τη Συρεγγέλα! Την άλλη υφυπουργό, για την οποία λέγεται ότι μπήκε στο στόχαστρο της Μιχαηλίδου από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Όσο αναμοχλεύουμε τη μνήμη μας, βέβαια, όλο και κάτι διαφορετικό θυμόμαστε για τη Δόμνα. Να, για παράδειγμα μάθαμε ότι στην πρώην ΑΣΟΕΕ υπάρχουν πολεμοφόδια του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της Αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας!
Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό», είχε δηλώσει στις 13 Νοεμβρίου. Θα σας γελάσουμε εάν έπεφτε… Τρίτη ή Παρασκευή για να αποδώσουμε την γκάφα στην ημέρα. Ίσως, βέβαια, να έπαιξε ρόλο και η… μέθη των γενεθλίων, καθώς η υφυπουργός γεννήθηκε στις 13/11/1987. Άρα, εκείνη η γκέλα ίσως και να δικαιολογείται.
Πέρα από την πλάκα, η Δόμνα εμφανίζεται ως ένας από τους αδύναμους κρίκους της κυβέρνησης. Με απανωτές γκάφες, όχι μόνο επικοινωνιακές.
Αλλά περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από το Μέγαρο Μαξίμου. Ίσως να παίζει ρόλο το βιογραφικό της, καθώς στα 32 χρόνια της η Μιχαηλίδου έχει πετύχει πολύ περισσότερα απ’ όσα άλλες γυναίκες στην ηλικία της. Και προφανώς ήθελαν και στη Νέα Δημοκρατία το αντίπαλον δέος της Έφης Αχτσιόγλου. Αλλά σε σύγκριση με την τελευταία, η Δόμνα μάλλον υπερέχει στα επικοινωνιακά ατοπήματα.
Γι’ αυτό, άλλωστε, την είχαν αποσύρει για κάποιο διάστημα. Αλλά με την πρόσφατη εμφάνισή της επιβεβαίωσε την… κακή διατύπωση των λεγομένων της. Μήπως, γλώσσα λανθάνουσα βγάζει ειδήσεις;