Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αλέξης Τσίπρας: Έχετε τελειώσει πολιτικά, ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν

Σκληρή επίθεση στο Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας , καλώντας ξανά τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί γιατί έχει μπει ” σε ολισθηρό δρόμο”, έχει “τελειώσει πολιτικά” γιατί απέτυχε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα ωστόσο, κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να συνταχθούν με το κόμμα του και στο αίτημα για εδώ και τώρα εκλογές, αφήνοντας και αιχμές για το ΚΙΝΑΛ, χωρίς να το κατονομάσει: Κάποιοι, είπε, προσπαθούν να ξεφύγουν από το δίλημμα των εκλογών αλλά δεν θα μπορούν για πολύ.

Aναφερόμενος στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, μίλησε για αποτυχία σε όλα τα πεδία , χαρακτήρισε “ανέκδοτο” το επιτελικό κράτος, πέρασε στην αντεπίθεση για το Μάτι, εγκαλώντας τη Ν.Δ ότι μετέτρεψε ένα συλλογικό τραύμα σε “εκλογικό σκαλοπάτι” της ενώ αναφέρθηκε και στους νεκρούς από την πανδημία, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει 23.000 συγγνώμες.

Εκτενής ήταν η αναφορά και με ερωτήματα στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των επαφών του Μ. Φουρθιώτη με τον Γ. Γεραπετρίτη και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης: “Ξέρετε ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Κυβερνάτε εσείς οι οι Φουρθιώτηδες”;

Σταχυολογώντας την ομιλία του ο Α. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

Κε Μητσοτάκη Έχετε τελειώσει πολιτικά. Το χειρότερο είναι ότι ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν. Αποτύχατε αλλά δεν έχετε καμία διάθεση να καταλάβετε τα λάθη σας. Να αλλάξετε τις πολιτικές σας. Τίποτα. Χθες αντί να απολογηθείτε στους Πολίτες, είχατε το θράσος να μας κουνήσετε το δάχτυλο.

Ασπίδα σας έχετε πάντα το Μάτι. Το Μάτι είναι ένα συλλογικό τραύμα και δεν είναι για μικροκομματικά παιχνίδια. Που ήταν ο σύμβουλός σας να σας πει πώς θα εκκενώσετε τη Μεσογείων και την Κατεχάκη σε 20 λεπτά;

Μας είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη παρότι όλοι εμείς καταλάβαμε μας είπατε πως όλοι οι άλλοι φταίνε: Το χιόνι που έπεσε νύχτα, οι μετεωρολόγοι, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες , οι παραχωρησιούχοι, όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς. Μας είπατε ότι δεν κρατήσατε πρακτικά από τις συσκέψεις. Τελικά από ό,τι φαίνεται ο μόνος που κρατάει πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση είναι ο κ. Φουρθιώτης.

Χρωστάτε 23.000 συγγνώμες από τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τους δικούς τους από την πανδημία γιατί αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή. Μια μεγάλη συγγνώμη σε κάθε οικογένεια που φοβάται το αύριο. Χρωστάτε μια συγγνώμη σε όλους αυτούς που εξαπατήσατε. Χρωστάτε μια συγγνώμη σε κάθε οικογένεια που χάθηκε στο Μάτι γιατί κάνατε εκλογικό σας σκαλί αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Αφού είστε τόσο βέβαιος γιατί δεν επιλέγετε τη λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας; Τι σας εμποδίζει; Ιδού η κάλπη. Η Δημοκρατία εμποδίζεται αλλά δεν καταργείται από την πανδημία.

Με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε; Το επιτελικό σας κράτος έχει γίνει ανέκδοτο. Και στην περσινή και στη φετινή κακοκαιρία χιλιάδες σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα για μέρες.

Πώς θα μπορούσαμε να έχουμε αποτελεσματικό επιτελικό κράτος όταν εσείς έχετε αλλεργία στο ίδιο το κράτος και απεχθάνεστε οτιδήποτε Δημόσιο. Αφήσατε τα pcr τεστ να φτάσουν σε μαυραγορίτικες τιμές και μετά βάλατε πλαφόν διπλάσιο και τριπλάσιο από τις τιμές που πετυχαίνουν οι δήμοι. Για ποιο κράτος μιλάτε που το θέλετε και επιτελικό; Εσείς δεν θέλετε καθόλου κράτος. Έχετε μια χυδαία αντίληψη για την προστασία του κέρδους.

Η μεγάλη διαφορά μας είναι ότι εσεις πιστεύετε στα συμφέροντα των λίγων και μισείτε το κράτος. Εμείς στων πολλών και θέλουμε ένα ισχυρό κράτος, αποτελεσματικό.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη από τη μεταπολίτευση και μετά.

Οι στενές σας σχέσεις με έναν αστέρα της trash tv που επί των ημερών σας είχε 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε και να εκβιάζει, είναι φαινόμενο θλιβερό για τη Δημοκρατία. Για τον κ. καθηγητή θα πω μόνο κρίμα και ντροπή. Είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Εσείς οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου που η νύχτα μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Πώς είχε αυτός ο άνθρωπος τόσο στενές σχέσεις με τη μισή κυβέρνηση; το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε; Ο εν λόγω μπήκε με μπράβους στο υπουργείο επί Βρούτση και όλως περιέργως έφυγε ο Βρούτσης από το υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου.

Αν δεν έχετε απαντήσεις, η μόνη λύση είναι να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές. Είστε σε δρόμο ολισθηρό. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν, δε θα αποφύγουν το δίλημμα των εκλογών.

Μόνο με εκλογές φίλοι της προοδευτικής παράταξης θα απελευθερωθεί η εργασία, μόνο με εκλογές θα αυξηθεί άμεσα ο κατώτατος μισθός και θα ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ. Μόνο με εκλογές θα διανεμηθούν δίκαια τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κατρίνης: Το ΚΙΝΑΛ δεν προσφέρεται για βολικός εταίρος στον δικομματισμό

Α. Λοβέρδος: Υπάρχουν ευθύνες για την διαχείριση της κακοκαιρίας και πρέπει να αποδοθούν

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ