Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές – «Μου έπιασε την πλάτη και με ρώτησε αν είμαι γυμνή από μέσα»

Σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές του σχολείου καταγγέλλουν, μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου -Λυκείου Θεσσαλονίκης. Από το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του χώρου, προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση για την υπόθεση, που, όπως λένε, συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Τις καταγγελίες 13 μαθητριών Λυκείου και Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη κατά καθηγητών για σεξουαλική παρενόχληση έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τη στιγμή που οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρίας.

μαθήτριες

 

Η καταγγελία απευθύνεται συγκεκριμένα σε δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης και αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση εκ μέρους τους τουλάχιστον 12 μαθητριών με απρεπείς και σεξιστικές εκφράσεις. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία, εκτεταμένη ήταν η κινητοποίηση των μαθητών. Τα παιδιά του σχολείου έχουν προχωρήσει από την Τετάρτη (9/2) σε συμβολική κατάληψη του χώρου, αναρτώντας στις εισόδους του κτηρίου ταμπλό στα οποία οι μαθητές εκθέτουν τις εμπειρίες θυματοποίησής τους, καθώς και τα φερόμενα ως χυδαία λεγόμενα των δύο εκπαιδευτικών.

Στις εκφράσεις που έχουν γράψει οι μαθητές οι καθηγητές φέρονταν να έλεγαν φράσεις όπως «μου έπιασε την πλάτη και με ρώτησε αν είμαι γυμνή από μέσα» ή «το σκουλαρίκι όταν κάνεις τη δουλειά σου, σε ενοχλεί ή το βγάζεις;».  «Παρενοχλούσαν σεξουαλικά μαθήτριες είτε με χυδαίες φράσεις, είτε με επαφές όπως τις έβαζε να καθήσουν κοντά στο μόριό του, να τη χαϊδεύει στην κοιλιά, να παίζει με το σκουλαρίκι στα αφαλό μιας μαθήτριας» αναφέρει μαθητής.

Για το γεγονός έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές, πιο συγκεκριμένα ο Λυκειάρχης του σχολείου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοκουμέντο από το γηροκομείο – «κολαστήριο»: Πώς έκρυβαν τους γέροντες κατά τους ελέγχους των Αρχών

Στους δρόμους οι αγρότες στη Μεσσηνία – Έκλεισαν την εθνική οδό

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ