Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Άλλα τα μάτια του Λάτσιου, άλλα του Παναγιωτόπουλου

Η αρχή των δύο ανδρών φαίνεται ότι επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Open. Από τη μία πλευρά βρίσκεται ο Γιάννης Λάτσιος, που ως πρόεδρος θα παίξει τα ρέστα του Ιβάν Σαββίδη για την αναβάθμιση του καναλιού, που είναι ουραγός στην τηλεθέαση, και από την άλλη ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θέλει να έχει το απόλυτο πρόσταγμα στον τομέα της ενημέρωσης.

Μόνο που τα πράγματα μπερδεύονται από τη στιγμή που ο Λάτσιος θέλει να μπει και στα χωράφια του Παναγιωτόπουλου, με το επιχείρημα ότι οι ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και τα δελτία ειδήσεων, όχι μόνο ενισχύουν το προφίλ του καναλιού σε εγκυρότητα, αλλά επιβάλλεται να πιάνουν και υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Για τον επικεφαλής της ενημέρωσης, βέβαια, το πρόβλημα του Open δεν αφορά το δελτίο, αλλά όσα προβάλλονται πριν και μετά από αυτό. Φέρνει, μάλιστα, ως επιχείρημα ότι την προηγούμενη σεζόν με το lead in από το «Ράδιο Αρβύλα», η Νίκη Λυμπεράκη αύξησε σημαντικά τα ποσοστά τηλεθέασης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Η επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου για τη θέση της βασικής παρουσιάστριας δεν έχει δικαιώσει μέχρι τώρα τον Παναγιωτόπουλο. Ούτε σε επίπεδο τηλεθέασης, αλλά ούτε και στην παρεμβατικότητα του καναλιού. Γι’ αυτό και ο Λάτσιος θέλει να δει και εναλλακτικές επιλογές. Κάτι που δεν θέλει να ακούει ούτε για αστείο ο διευθυντής ενημέρωσης του Open. 

Η διαφορετική προσέγγιση των δύο ανδρών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ρήξη. Ο Λάτσιος, πάντως, δεν πρόκειται να κάνει πίσω, διότι θεωρεί ότι ως πρόεδρος και κυρίως ως γνώστης της τηλεόρασης πρέπει να φτιάξει ένα συνολικό πρόγραμμα που θα μπει στον ανταγωνισμό και δεν θα συμπληρώνει απλά τις λίστες των καναλιών. Οι υποστηρικτές του, μάλιστα, λένε ότι έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση του Ιβάν Σαββίδη για να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές επιθυμεί ανεξαρτήτως τομέα. Μένει, λοιπόν, να δούμε την αντίδραση του Παναγιωτόπουλου…

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ