Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-3: Εύκολο πέρασμα από τη Ριζούπολη και τετράδα

Ο Παναθηναϊκός με δύο γρήγορα γκολ μέχρι το 17′ της αναμέτρησης έβαλε τις βάσεις για εύκολο πέρασμα από τη Ριζούπολη και το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το τελικό 3-0 τον έφερε ξανά στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φωνές για τη διαιτησία από τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα και από τη Ριζούπολη επικρατώντας με 3-0 του Απόλλωνα σε εξ αναβολής ματς για τη 14η αγωνιστική και βρέθηκε ξανά στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το τριφύλλι πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, με εκτελέσεις πέναλτι έως το 17′ από τους Παλάσιος και Αϊτόρ, και ουσιαστικά καθάρισε την αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για τα δύο πέναλτι και να βγάζουν ανακοίνωση εις βάρος του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Εν συνεχεία το τριφύλλι είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών για να πετύχει και τρίτο γκολ κυρίως με τους Παλάσιος, Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνη, δεν το βρήκε και με ένα αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη έγινε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ. Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους 36 βαθμούς και στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έψαξε με κάθε τρόπο ένα τέρμα, απείλησε, είχε ευκαιρίες αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει σε κανένα σημείο στη διεκδίκηση κάτι καλού από το παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με την ίδια ενδεκάδα οι πράσινοι

Λίγες φορές φέτος ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί σε δύο συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος με την ίδια ενδεκάδα. Το έκανε και το απόγευμα της Τετάρτης κόντρα στον Απόλλωνα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιλέγει ακριβώς τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησαν και στην αναμέτρηση με τη Λαμία. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες απουσίες και αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα ενώ ο Φέστα είδε λίγη ώρα πριν το ματς τον Λισγάρα να τίθεται εκτός μάχης.

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση με τη Λαμία ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε τόσο δυνατά στο ματς. Ήξερε άλλωστε πως θα πρέπει να διαχειριστεί και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και ενόψει του αγώνα που ακολουθεί το Σάββατο με τον Παναιτωλικό.

Δύο πέναλτι σε τέσσερα λεπτά και προβάδισμα με 0-2

Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 13′ όταν ο Αϊτόρ κέρδισε πέναλτι από τον Μπαξεβανίδη. Ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Ισπανός προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά ο αμυντικός των γηπεδούχων σήκωσε ψηλά το πόδι του και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Παλάσιος, δεύτερος σκόρερ των πράσινων φέτος, ανέλαβε την εκτέλεση του, νίκησε τον Βέρχουλστ και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Στην επόμενη επίθεση του το τριφύλλι κέρδισε και δεύτερο πέναλτι. Ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε την ντρίπλα στον Κάστρο που φάνηκε να τον πατάει με τον διαιτητή να δείχνει και πάλι την άσπρη βούλα.

Αυτή τη φορά ο Αϊτόρ ήταν αυτός που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών με τον Ισπανό να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Βέρχουλστ και να γράφει το 0-2 για τον Παναθηναϊκό με το οποίο ουσιαστικά οι πράσινοι κλείδωσαν τη νίκη.

Απόλλωνας Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρλχουστ – Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Γιακιμόφσκι (46’ Βιτλής) – Κάστρο (46’ Παμλίδης), Σίμπσαχ – Σλίβκα, Μαρτίνες (77’ Ντάουντα), Τσιλούλης (61’ Φαν Λα Πάρα)- Σίγκνιεβιτς (71’ Ιωαννίδης)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης – Σάντσες, Βέλεθ (89’ Σιδερας), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (72’ Χατζηγιοβάνης) , Βιγιαφάνιες (72’ Κουρμπέλης) – Παλάσιος (89’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76’ Καρλίτος)

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτοσόγλου
Μιχαήλ Νιδριώτης
Τέταρτος: Δημήτριος Μαλούτας
VAR: Σπυρίδων Ζαμπάλας
AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης

πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Survivor στην Αθήνα ο Γιωρίκας Πιλίδης

Ολυμπιακός: Πέθανε ο παλαίμαχος άσος, Βασίλης Μποτίνος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ