Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Στεκόμαστε αξιακά απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, χωρίς ιδεοληψίες & συμφέροντα

«Η παράταξή μας στέκεται αξιακά απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, χωρίς ιδεοληψίες και συμφέροντα. Μία χώρα, η οποία έχει βρεθεί θύμα αυτών των πολιτικών, με το πιο σημαντικό γεγονός την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο από την Τουρκία, δεν μπορεί να μην στέκεται στην πλευρά του σεβασμού του διεθνούς δικαίου απέναντι σε όσους το επιβουλεύονται» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Ουκρανική κρίση

«Εμείς είμαστε φίλοι του ρωσικού λαού και έχουμε μακρά ιστορία. Αλλά εδώ ο ηγέτης της Ρωσίας ο κ. Πούτιν ουσιαστικά οργάνωσε μία παράνομη εισβολή, μία βάρβαρη εισβολή. Την καταδικάζουμε. Ήδη έχουμε πάρει πρωτοβουλία. Μίλησαν χθες η διευθύντρια του γραφείου μου με τον πρέσβη της Ουκρανίας, τον κ. Σουτένκο και οργανώνουμε αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ουκρανία […]. Επίσης στηρίξαμε την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια γιατί πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει».

Στάση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο φαρισαϊσμός έχει τα όριά του. Την ώρα του σκληρού εμφυλίου στην Υεμένη, διαπραγματεύονταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, την αποστολή βαρέως εξοπλισμού, με συμφωνία της χώρας μας, στη Σαουδική Αραβία. Άρα αυτά τα πράγματα έχουν γίνει και με λάθος τρόπο στο παρελθόν και μάλιστα επειδή συζητείται η ψηφοφορία και η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το 1,2 δισ. που είχαμε πει να στείλουμε ως αναπτυξιακή βοήθεια στην Ουκρανία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά».

Οπλικοί εξοπλισμοί

«Ως ο πρώτος αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχω κάνει ολόκληρη καμπάνια για το πως η Ευρώπη πρέπει να στέλνει εξοπλισμούς σε τρίτα κράτη. Με δική μου πρωτοβουλία μπήκε το θέμα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Διότι δεν μπορεί τα ευρωπαϊκή κράτη, όταν αγοράζει η Ελλάδα και κάνει εξοπλιστικά προγράμματα με τους Γάλλους, συγχρόνως οι Ισπανοί και οι Γερμανοί να εξοπλίζουν την Τουρκία, μία χώρα η οποία προκαλεί και δημιουργεί εντάσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή».

Πορεία ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Εγώ δεν πολιτεύομαι με μεζούρα, αλλά αξιακά. Θέλουν την παράταξή μας αποκούμπι, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και έχουν αλλάξει ραγδαία. Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Στεκόμαστε αξιακά απέναντι στα γεγονότα, δεν χρησιμοποιούμε ένα παζάρι δημοσκοπήσεων, τι λένε οι περισσότεροι ή ποιο είναι το λιγότερο πολιτικό κόστος. Εμείς πρέπει να στεκόμαστε με το δημόσιο συμφέρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Στεφανία Μουρελάτου νέα διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μαριέττα Γιαννάκου: Στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία της

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ