Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αιχμές για τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που διερευνά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας (βίντεο)

Αιχμές για τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, που έχει αναλάβει να βγάλει το πόρισμα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αφήνει με δηλώσεις του στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο δικηγόρος Ανουάρ Αλ Μπάκρι. «Όταν έμαθα ότι ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής ανέλαβε την υπόθεση σκέφτηκα: Μπλέξαμε με θίασο».

Του Νίκου Νικολετάκη

Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει δημόσια σε ζωντανή σύνδεση «σαχλαμάρα» τον Σωτήρη Μπουζιάνη, καθώς είχε γίνει αιτία από δικό του τραγικό λάθος να κρατηθούν προσωρινά ο πατέρας και ο θείος ενός βρέφους 11 μηνών που «έσβησε» από ασθένεια στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ο ιατροδικαστής είχε δηλώσει ότι «κατά πάσα πιθανότητα το μωρό είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν πεθάνει».

Ο Ανουάρ Αλ Μπάκρι, γραμματέας του Συλλόγου Σύρων στην Ελλάδα, με τη βοήθεια του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη που προσκόμισε τον ιατρικό φάκελο του άτυχου βρέφους απέδειξε ότι το μωράκι είχε κάποια σημάδια από τα υπόθετα που του έβαζαν οι τραγικοί γονείς. Τότε μάλιστα στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν και τα άλλα δύο αδέλφια του μωρού.

 

Το άτυχο 11μηνών βρέφος που πέθανε από φυσικά αίτια

«Η Ελληνική Αστυνομία προς τιμήν της ήταν αυτή που δεν πίστεψε εξαρχής το σενάριο κι έσπευσε να ψάξει την ιστορία, που θα μπορούσε απλά να πάρει το πόρισμα και να στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα και την υπόθεση στο συρτάρι», κατέληξε ο κ. Μπάκρι.
«Πρόκειται για ένα κωμικοτραγικό περιστατικό», μας είπε ο ίδιος. «Είχαμε πει ότι θα κινηθούμε νομικά σε βάρος του ιατροδικαστή αν δεν ζητούσε συγγνώμη, αλλά τελικά ο πελάτης μου, Σύρος πρόσφυγας, αποφάσισε να δώσει τόπο στην οργή και να μην κυνηγήσει την υπόθεση.

Ο Ανουάρ Αλ Μπάκρι Γραμματέας του Συλλόγου Σύρων στην Ελλάδα

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Το αποκλειστικό θέμα της “ΜΠΑΜ” για τον ιατροδικαστή που έλυσε τον γρίφο με τις δολοφονίες βρεφών στη Γερμανία (βίντεο)

Πάτρα: Η λύση του γρίφου μέσα από τις απαντήσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας (βίντεο)


Προκαταρκτική
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας διέταξε τότε να γίνει προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, για το αν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα ο Σ. Μπουζιάνης στο πόρισμά του για τον θάνατο του βρέφους.

«Ο Γιώργος Παπαδάκης την επόμενη μέρα μου ζήτησε συγγνώμη στον αέρα», είπε ο  γραμματέας του Συλλόγου Σύρων στη χώρα μας. Τη λύπη τους για τη λανθασμένη εκτίμηση του Σ. Μπουζιάνη και την ταλαιπωρία της οικογένειας των Σύρων προσφύγων εξέφρασαν τότε στον Ανουάρ Αλ Μπάκρι ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Με πληροφορίες από την “ΜΠΑΜ” που κυκλοφορεί

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ