Αμεση απάντηση από τον γιο του εκλιπόντος Γιάννη Κυριόπουλου στην απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ευρωβουλευτή.
Καλώς τον! Από ’δω το πηγαίνει, από ’κει το φέρνει, ο Γιώργος Κύρτσος καταφέρνει να διεκδικεί τα σκήπτρα της αρνητικής δημοσιότητας από τον Παύλο Πολάκη. Για να παραμείνει στην επικαιρότητα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση του Ηλία Κυριόπουλου.
Ανάρτηση
Με νωπό τον πόνο για την απώλεια του πατέρα του, Γιάννη Κυριόπουλου, το παλικάρι αντιλήφθηκε την προσπάθεια του Κύρτσου και αμέσως έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Και καλά έκανε, διότι μικροπολιτικά παιχνίδια με τον θάνατο ενός ανθρώπου δεν επιτρέπονται.
«”Έφυγε” από κορωνοϊό ο καθηγ. Οικονομικών της Υγείας Γ. Κυριόπουλος. Ήταν τριπλοεμβολιασμένος. Το ποσοστό των τριπλοεμβολιασμένων σε ΜΕΘ & θανάτους ανεβαίνει. Είναι θέμα διάρκειας εμβολίου; Έγιναν λάθη σε συντήρηση; Υπάρχει πρόβλημα ΕΣΥ; Χρειάζονται μέτρα; Ο Μητσοτ. δεν ασχολείται…», έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής, που βρίσκεται σε αναζήτηση νέας πολιτικής στέγης.
«Προς ενημέρωσή σας, ο πατέρας μου ήταν ανοσοκατεσταλμένος έχοντας λάβει βαριές θεραπείες για χρόνιο και σοβαρό τύπο καρκίνου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει τέτοιου είδους πολιτική χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα μου», έγραψε ο Ηλίας Κυριόπουλος, και το Twitter πήρε φωτιά. Το κράξιμο στον Κύρτσο κορυφώθηκε. Αν ο άλλοτε δημοσιογράφος ήθελε απλώς να προκαλέσει και να κάνει ντόρο, τότε πέτυχε τον στόχο του. Ίσως να σκέφτηκε με το δόγμα των Αμερικανών διαφημιστών που θεωρούν ότι δεν έχει σημασία αν λέγεται κάτι αρνητικό εις βάρος μας, αρκεί να αναφέρεται σωστά το όνομά μας.
Ατόπημα
Η προσπάθεια να χρησιμοποιήσει τον θάνατο του Γιάννη Κυριόπουλου για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό προφανώς και συνιστά πολιτικό ατόπημα. Ούτε ο πολλά βαρύς και αψύς Πολάκης δεν κατέφυγε σε τέτοιες μεθόδους. Ίσως επειδή ο Χανιώτης στόχευε την ίδια ώρα στη Φωτεινή Αραμπατζή και τη Νάντια Γιαννακόπουλου. Οπότε σκέφτηκε ο Κύρτσος ότι άφησε ο Παυλάρας ένα κενό και κάποιος όφειλε να το καλύψει.
Εδώ και αρκετό καιρό, άλλωστε, o Κύρτσος δείχνει να ενδιαφέρεται απλώς για την πρόκληση έντασης στον δημόσιο διάλογο. Με συνεχή πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς και έχει το δικαίωμα ένας πολιτικός να ασκεί κριτική στις αποφάσεις του κόμματός του. Αλλά εδώ γεννάται ένα εύλογο ερώτημα. Τώρα αντιλήφθηκε ο Κύρτσος ότι διαφωνεί με την πολιτική και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας; Τώρα κατάλαβε ότι κάποια πράγματα γίνονται λανθασμένα;
Ο καλός πολιτικός πρέπει να είναι προνοητικός. Να έχει τη δυνατότητα να βλέπει μπροστά. Να προλαμβάνει καταστάσεις. Αν προχωράει σε διαπιστώσεις όταν έχει ενημερωθεί πως δεν περιλαμβάνεται στα μελλοντικά σχέδια του κόμματος, τότε δεν διαφωνεί με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, αλλά με τις αποφάσεις για το μέλλον του. Και κάπως έτσι πηγαίνει στο άλλο άκρο και μπερδεύει όσους τον ψήφισαν. Διότι όλο και κάποιο κοινό έχει ο Κύρτσος τόσα χρόνια στον δημόσιο διάλογο. Τι βλέπουν, λοιπόν, οι υποστηρικτές του άλλοτε διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και μετέπειτα εκδότη ενός free press εντύπου; Ότι ο νεοδημοκράτης πολιτικός συμφωνεί με όλα τα άλλα κόμματα, αλλά όχι με το δικό του.
«Η άποψή μου για ομιλία Τσίπρα. Συμφωνώ σε ποσοστό 90% με προτάσεις για το ενεργειακό, όπως και με τις προτάσεις Ανδρουλάκη. Σωστή, σε γενικές γραμμές, η ανάλυση κοινωνικής κρίσης. Να περιορίσει φιλολαϊκά ανοίγματα. Ο Μητσοτ. έχει κάνει ρεκόρ σπατάλης, χρέους, αυτό μειώνει δυνατότητες», έγραψε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μα, εκείνος δεν έλεγε στις προεκλογικές ομιλίες του το 2019 ότι ο Τσίπρας τα έκανε όλα λάθος; Εκείνος δεν έχει διαφωνήσει στο Ευρωκοινοβούλιο με τις προτάσεις των Σοσιαλιστών στους οποίους έχει ενταχθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης; Εδώ, λογικά μπαίνει η γνωστή απορία: Πόσα θες να μας τρελάνεις;
Δικαστές
Μέχρι και με τους δικαστές τα έβαλε ο Γιώργος Κύρτσος. «Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα, στο ύψος κράτους δικαίου, ή η αποστολή τους εξαντλείται στον Βαξεβάνη; Ο Μητσοτ. έστησε τραπέζι για το λόμπι Το λόμπι λεηλατεί, άφησε το κράτος ταπί. Οι καταναλωτές εμπαίζονται. Η Novartis τιμωρείται για ότι μας έκανε αλλά… στις ΗΠΑ. Υπάρχουν δικαστές;» ανέφερε σε μια άλλη ανάρτησή του. Άραγε, ξέρει κάτι που αγνοούμε εμείς; Ή υπονοεί ότι οι δικαστές ελέγχονται είτε από την πολυεθνική είτε από την κυβέρνηση; Βαριές κουβέντες, τις οποίες πρέπει να αποδείξει. Διαφορετικά, θα μείνει στην Ιστορία ως κάποιος που θέλησε να κάνει αποτυχημένη προπαγάνδα με την ελπίδα να βρει κάποιο κόμμα πρόθυμο να τον εντάξει στο δυναμικό του…