Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Διώκεται Έλληνας στην Αλβανία για τα πιστεύω του – Αποκλειστικό

Διώκεται Έλληνας στην Αλβανία για τα πιστεύω του. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Βασίλη Καλύβα ,που κατοικεί στην πόλη Δρόβιανη Αυλώνα, ο οποίος αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Όπως μας είπε: “Ο εισαγγελέας των Αγίων Σαράντα έχει κρίνει αντισυνταγματική την προσωπική του ανάρτηση στο Facebook στις 17 Φλεβάρη 2022,επειδή δήλωσε ότι “δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου όπως οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που οι ίδιοι έχουν συνυπογράψει το 1914, μαζί την Ελλάδα και τις μεγάλες δυνάμεις”.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Στην ανάρτηση που έκανε αναφέρει: 

“Βάση καταγγελίας της πατριωτικής οργάνωσης “Τσερτζίζ Τόπουλη” Λιαμποριάς ο εισαγγελέας Αγίων Σαράντα έχει κρίνει αντισυνταγματική την προσωπική μου ανάρτηση στο fb 17 Φλεβάρη 2022, “Δεν αναγνωρίζω την ανεξαρτησία του Κοσόβου όπως οι αλβανοί δεν αναγνωρίζουν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που οι ίδιοι έχουν συνυπογράψει 1914, μαζί την Ελλάδα και τις μεγάλες δυνάμεις”.
Ανακρίθηκα δύο ώρες, πριν δύο μήνες από την Αντιτρομοκρατική της Φίερη, δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα Άγιοι Σαράντα, χθες ξανά στο Αργυρόκαστρο, από άλλον επιθεωρητή.

Ως άνθρωπος ελεύθερος (αν αυτή λέγεται ελευθερία) βρίσκομαι αντιμέτωπος με το ίδιο το κράτος, που ζω και που έχω εργαστεί 40 χρόνια ως καθηγητής, γυμνασιάρχης – λυκειάρχης, δήμαρχος. Δημοσιογράφος, στέλεχος της οργάνωσης “Ομόνοια”, τελευταία και συγγραφέας του μυθιστορήματος “Μέχρι πότε…”.

Τι έχω βλάψει την κοινωνία, πιο είναι το αμάρτημά μου προς σε αυτήν, εκτός από τι είμαι Έλληνας και έχω αγωνιστεί για τα δίκαια αιτήματα του κόσμου μου.

Τελευταία μίλησα στην συνάντηση με την υπουργό, ύψωσα την Γαλανόλευκη στην Δρόβιανη, δεν το έκανα κρυφά, δεν ανέφερα τίποτε εναντίον του κράτος, έχω ολόκληρο βίντεο των τεσσάρων λεπτών στο αρχείο μου, το παρέδωσα σε προσωπικότητα του χώρου μου (χθες).
Είδα, μετά την δεύτερη ανάκριση (χθες) πολλούς παράγοντες, δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα τους, μίλησα τηλεφωνικός με όλο τα πολιτικό φάσμα του Τόπου μου, δεν άκουσα από κανέναν τους κάτι αρνητικό.

Έχω γίνει στόχος για τα πιστεύω μου, τόσο πιο πολύ, μιας εθνικιστικής, σξτρεμιστικής οργάνωσης.

Δεν φοβάμαι!
Κάνω δημόσια έκκληση προς την Αλβανία, να αποσύρει τις αβάσιμες νομικά, κατηγορίες εναντίον μου, όπως κάνω έκκληση στην Ελλάδα μου, να με στηρίξει στον διωγμό αυτό, περί προσωπικών δεδομένων, γραφής μου.

Φωτογράφος η Χριστίνα μου, στο βουνό που ζούμε, στο κάστρο μας, το άπαρτο… ”

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Καλύβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεκπαίδευση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με την Helicopter Sea Combat Squadron 11 του αεροπλανοφόρου «USS Harry S. Truman» των ΗΠΑ

Συνελήφθη άνδρας νηπιαγωγός για άσεμνες ενέργειες σε 5χρονη, σε νηπιαγωγείο της Δυτικής Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ