Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Οι καταθέσεις που “καίνε” την Ρούλα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Στοιχεία-φωτιά τα οποία σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση καταδεικνύουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αποπειράθηκε να δολοφονήσει την κόρη της Τζωρτζίνα ενώ εκείνη νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με αναφερόμενους σπασμούς περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Των ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ – ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

Σύμφωνα με αυτά προκύπτει ο ράθυμος τρόπος με τον οποίο η κατηγορουμένη ειδοποίησε το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό την 11η Απριλίου 2021, οπότε και συνέβη το σοβαρό επεισόδιο που κατέστησε την 9χρονη τετραπληγική, αλλά και η περίεργη εικόνα, χωρίς ρινικό οξυγόνο και αδρανές οξύμετρο, που αντίκρισαν οι γιατροί όταν μπήκαν στον θάλαμο του νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο με αναφερόμενους σπασμούς το πρωινό της 8ης Απριλίου 2021.

Εκείνη την ημέρα ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του Μάνου Δασκαλάκη με δικηγόρο για να προχωρήσει η διαδικασία διαζυγίου με την Πισπιρίγκου. Τρεις ημέρες νωρίτερα η κατηγορουμένη είχε εγκαταλείψει το σπίτι και την 9χρονη και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Δεν αυτοκτόνησε! Τελικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λίγες ημέρες αργότερα προσπάθησε να σκοτώσει την κόρη της, κάτι το οποίο δεν κατάφερε χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών. Ο σκοπός, τελικά, επετεύχθη την 29η Ιανουαρίου 2022 με τη δολοφονική δόση κεταμίνης.

Μαρτυρίες
Από το σύνολο της δικογραφίας που βρίσκεται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία οδήγησαν τον εισαγγελέα κ. Νούλη στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης. Γιατρός ανέφερε ότι βρήκαν την Τζωρτζίνα στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση, χωρίς το ρινικό οξυγόνο, και το παλμικό οξύμετρο χωρίς καμία ένδειξη! Η ίδια όταν ρώτησε τη μητέρα γιατί βρέθηκε σε αυτή τη θέση το παιδί της απάντησε ότι «έκανε ένα απότομο τίναγμα».

Η νοσηλεύτρια που κλήθηκε με το κουδούνι (κάτι που χρησιμοποιείται μόνο για απλά αιτήματα) δήλωσε ότι βρήκε την Τζωρτζίνα αναίσθητη και χωρίς το οξύμετρο.
«Μας χτύπησε την πόρτα με έναν ράθυμο τρόπο, εμείς βρισκόμασταν μέσα στο γραφείο και είπε ‘‘σαν να ακούγεται το οξύμετρο”» ανέφερε γιατρός για την κατηγορουμένη. Στις καταθέσεις τους μεταξύ άλλων γιατροί και νοσηλευτές αποκάλυψαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο λέγοντας ότι παρουσιάζει σπασμούς, πράγμα που ποτέ δεν αποδείχθηκε στις αναλυτικές εξετάσεις που έκανε το άτυχο κορίτσι.
Η υπεύθυνη γιατρός και δύο συνάδελφοί της πήγαν στο δωμάτιο της 9χρονης και όπως κατέθεσαν τη βρήκαν ωχρή, άσφυγμη, με απώλεια ούρων, με μυδρίαση και δεν ανταποκρινόταν.

Οι γιατροί τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν εξηγείται η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου 2021. Το κοριτσάκι επρόκειτο μάλιστα να πάρει εξιτήριο, αλλά έκανε ξαφνικά εμετό, οπότε το κράτησαν για προληπτικούς λόγους. Γιατρός με αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στην «Μ» από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πει ότι υποψιαζόταν πως κάτι περίεργο συμβαίνει: «Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι κάτι γίνεται. Σκέφτηκα μήπως του δίνουν κάτι, γι’ αυτό και ενημερώσαμε τη μονάδα που μεταφέρθηκε στην Αθήνα και τους είπαμε να κάνουν τοξικολογική εξέταση. Δεν ήταν φυσιολογικό…» ανέφερε.
Εντύπωση προκάλεσε, μάλιστα, η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή και ενώ οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές. «Όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή το κοριτσάκι, το Σάββατο 11 Απριλίου 2021, η αντίδραση της μητέρας της ήταν αργοπορημένη και υποτονική. Αρχικά χτύπησε μόνο το κουδούνι για να έρθει η νοσοκόμα, όπως χτυπούν για να ζητήσουν απλά πράγματα, όπως αλλαγή ορού ή νέα σεντόνια.
Με το που έφτασε η νοσοκόμα στο δωμάτιό της, η μητέρα βγήκε και χτύπησε την πόρτα των γιατρών λέγοντας ‘‘ελάτε να δείτε τι κάνει η Τζωρτζίνα’’. Το είπε μάλιστα με μια ηρεμία που δεν θεωρείται φυσιολογική, δεδομένου ότι είχε δει νεκρό και το δεύτερο παιδί της από ανακοπή πριν από μερικές μέρες» αναφέρει γιατρός του νοσοκομείου και περιγράφει. «Η νοσοκόμα που πήγε στο δωμάτιο αντίκρισε την 9χρονη μελανιασμένη και άρχιζε να φωνάζει έντρομη. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί, το παιδί ήταν πρακτικά νεκρό».
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Ιωάννης Χασαπόπουλος: «Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για ακόμη έναν αιφνίδιο θάνατο» τόνισε.

Ιστορικό
Βάσει του ενημερωτικού σημειώματος νοσηλείας, η μικρή Τζωρτζίνα «φιλοξενήθηκε» στο Καραμανδάνειο από τις 8/4/2021 λόγω αναφερόμενου επεισοδίου απώλειας συνείδησης με τονικοκλονικές κινήσεις άνω και κάτω άκρων, με σύσπαση μασητήρων, περιστοματική κυάνωση διάρκειας περίπου 5 λεπτών. «…Το επεισόδιο υφέθηκε αυτόματα. Αναφέρεται ότι ακολούθησε μετακριτική φάση δέκα λεπτών. Το ατομικό ιστορικό του παιδιού αναφέρεται ελεύθερο, ενώ από το οικογενειακό ιστορικό έχουν σημειωθεί ο θάνατος ενός μικρότερου αδελφού σε ηλικία 8 μηνών (αιφνίδιος θάνατος) και του άλλου αδελφού ύστερα από χημειοθεραπεία».
Η υπεύθυνη γιατρός σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η Τζωρτζίνα μετά την εισαγωγή της υπεβλήθη σε αναλυτικές εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι παθολογικό. Το κορίτσι στη συνέχεια ετέθη σε συνεχές monitoring, με καλά ζωτικά σημεία και ήταν αιμοδυναμικά σταθερό. «Κατά το δεύτερο 24ωρο νοσηλείας της έγινε δεύτερο ΗΕΓ χωρίς παθολογικά ευρήματα. Εμφάνισε τέσσερα επεισόδια κοιλιακού άλγους που την αφύπνισαν ακολουθούμενα από παροξυσμικό βήχα και εμετό. Έγινε χειρουργική εκτίμηση και ελήφθη νέος εργαστηριακός έλεγχος χωρίς παθολογικά ευρήματα. Το παιδί παρέμεινε αιμοδυναμικά σταθερό. Το τρίτο 24ωρο νοσηλείας του παρουσίασε ένα παρόμοιο επεισόδιο με βήχα, σιελόρροια, ταχύπνοια και αποκορεσμό, χωρίς απώλεια συνείδησης. Έγινε Ro θώρακος, υπέρηχος κοιλίας και ελήφθη εργαστηριακός έλεγχος, όπου διαπιστώθηκε αύξηση των δεικτών λοίμωξης, οπότε ετέθη σε αγωγή με αντιβιοτικό και άλλα φάρμακα».

Ανακοπή
Στο τέταρτο 24ωρο νοσηλείας της η Τζωρτζίνα ήταν αιμοδυναμικά σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Περίπου στις 18.50 η μητέρα αναφέρει ότι παρατήρησε πτώση του κορεσμού και βραδυκαρδία στο monitor. Το παιδί ευρέθη ωχρό, μη αποκρινόμενο στα ερεθίσματα, άσφυγμο, χωρίς αναπνοές, με μυδρίαση και απώλεια ούρων. Ξεκίνησε άμεσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με ambu και θωρακικές συμπιέσεις, χορηγήθηκε ενδοφλέβια αδρεναλίνη-ΚΑΡΠΑ. Εκλήθη η ομάδα των αναισθησιολόγων, το παιδί διασωληνώθηκε, χορηγήθηκε αδρεναλίνη ενδοτραχειακά και ενδοφλέβια έγιναν απινιδώσεις. Η ΚΑΡΠΑ συνεχίστηκε για περίπου 45λεπτά, ως την ανάκτηση σφύξεων. Έγινε έναρξη ντοπαμίνης 5γ». Το ιατρικό σημείωμα αναφέρει ότι έγινε διακομιδή της 8χρονης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρίου στις 20.30 περίπου.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ο Μάνος Δασκαλάκης γνωρίζει, πώς θα στηρίξει και τη νέα δίωξη;»

Πάτρα: Το υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου και οι νέες διώξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ