Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Κώστα Τσιάρα για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Στο σημείο που είναι το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα βρέθηκαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», διαμαρτυρόμενοι για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, του Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστού και ως «Τοξοβόλου του Συντάγματος»

Τα συγκεντρωμένα μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης ζητώντας να γίνει άμεσα αποδεκτό το αίτημα αποφυλάκισης.

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε την έφεση του Γιάννη Μιχαηλίδη, που διεκδικεί το δικαίωμα του να αποφυλακιστεί με όρους, την ώρα που η ζωή του κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή.

Όπως αναμενόταν, το Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα να μην αποδεχτεί το αίτημα του κρατούμενου, που προσέφυγε ενάντια στην προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου να μην του χορηγηθεί το δικαίωμα της υφ’ όρον απόλυσης.

Ο ίδιος βρίσκεται στην εξηκοστή έβδομη μέρα απεργίας πείνας με αποτέλεσμα η κατάσταση του να έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις του, ενώ έχει χάσει 20,6 κιλά, (περισσότερο από 28% του αρχικού σωματικού του βάρους) και πονάει πολύ στη σπλήνα, το αριστερό νεφρό και το στήθος.

«Ο υπουργός δικαιοσύνης Τσιάρας και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν πάνω τους το βάρος για την υγεία και τη ζωή ενός κρατούμενου. Ο χρόνος για λόγια έχει τελειώσει», αναφέρουν μεταξύ των άλλων στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο ανεβάζοντας και τη σχετική φωτογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στα Σπάτα – Τζάκ Φέντον: Άφαντοι οι φίλοι του θύματος που έχασε την ζωή του από έλικα ελικοπτέρου

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στη συγκέντρωση υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ