Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Οι περίεργες ερωτήσεις και κινήσεις της Πισπιρίγκου πριν την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας

“Καίνε” την Ρούλα Πισπιρίγκου στις καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο ,όταν είχε μεταφέρει εκεί την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα δηλώνοντας ότι είχε σπασμούς.

Ο Πέτρος Κουσουλός ,μιλώντας στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” αναφέρθηκε σε κρίσιμα σημεία από το εισαγγελικό πόρισμα του Γιώργου Νούλη. Σύμφωνα με αυτά  η κατηγορουμένη έκανε περίεργες ερωτήσεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Από τις καταθέσεις δεκάδων μαρτύρων στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας, η οποία είχε ως στόχο να ρίξει φως στο τι ακριβώς συνέβη τόσο στις 11 Απριλίου 2021 όταν το χαμογελαστό και υγιέστατο κορίτσι υπέστη τη δυσεξήγητη ανακοπή που το κατέστησε τετραπληγικό, όσο και στις 29 Ιανουαρίου 2022 όταν δολοφονήθηκε με κεταμίνη, προκύπτουν ασύλληπτης φρικαλεότητας συμπεράσματα για τον ρόλο της υποτιθέμενης μητέρας της και νυν κατηγορουμένης, η οποία εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα. Βάσει όσων μαρτύρησαν γιατροί του Καραμανδανείου στην ανακρίτρια, η Πισπιρίγκου δεν δίσταζε ακόμη και να «φιμώνει» την Τζωρτζίνα προκειμένου να παρατείνει την παρουσία της 9χρονης στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να τη δολοφονήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν επέτρεπε στην κόρη της να μιλάει όταν οι γιατροί, απορημένοι για τα επεισόδια που τους ανέφερε μόνο η μάνα, ρωτούσαν την Τζωρτζίνα πώς αισθάνεται και εάν όλα αυτά που ανέφερε η Πισπιρίγκου όντως ίσχυαν!

«Δεν απαντούσε»

Ως γνωστόν, η κατηγορουμένη «προς υλοποίηση του ανθρωποκτόνου σχεδίου της», όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, μετέφερε το πρωινό της 8ης Απριλίου 2021 την υγιέστατη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο. «Στους λαβόντες το ιστορικό του παιδιού γιατρούς ανέφερε ψευδώς ότι αυτό εμφάνισε περί ώρα 05.30 επεισόδιο απώλειας συνείδησης με σπασμούς. Η αρχικώς επιληφθείσα διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου δεν πείσθηκε για την αλήθεια του συμβάντος περί σπασμών, που της εξέθεσε η κατηγορουμένη, περαιτέρω δε η τελευταία της ανέφερε ιστορικό που το έκρινε ως αντιφατικό, ενώ της έκανε εντύπωση και η καθυστέρηση προσέλευσης του παιδιού ενόψει της αναφερθείσας ώρας του υποτιθέμενου δήθεν περιστατικού» αναφέρει ο κ. Νούλης και συνεχίζει: «Τελικώς το παιδί εισήχθη προληπτικώς στο νοσοκομείο προς εξέταση και παρακολούθηση, η πρώτη δε εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι τελούσε σε καλή γενική κατάσταση. Η νευρολογική εξέταση, στην οποία άμεσα υποβλήθηκε, δεν εμφάνισε καμία παθολογική σημειολογία, αυτό δε ήταν πάντα απύρετο και ασυμπτωματικό. Την επομένη ημέρα [9/4/2021] εξακολουθούσε να είναι σε άριστη κατάσταση, κατά την εξέτασή του δε από τη διευθύντρια παιδίατρο του νοσοκομείου η 8,5 ετών Γεωργία δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της, συμπεριφορά προφανώς υποδειχθείσα από την κατηγορουμένη για να μην αποδειχθεί το αναληθές του ιστορικού που επικαλέστηκε».

φιαλίδια
Η άριστη κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας οδήγησε στους γιατρούς στην απόφαση να της χορηγήσουν εξιτήριο. Η αντίδραση της Πισπιρίγκου, «της οποίας το εγκληματικό σχέδιο ματαιωνόταν αν το παιδί αποχωρούσε από το νοσοκομείο», ήταν άμεση! Ο εισαγγελέας αναφέρει βασισμένος στις καταθέσεις: «…Ανέφερε ψευδώς δήθεν επεισόδιο του παιδιού με έμετο, δύσπνοια, βήχα και κοιλιακό άλγος. Κατά την εκ νέου εξέτασή του ουδέν διαγνώστηκε και πάλι όμως η μικρή δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της γιατρού και αντ’ αυτής αποκρινόταν η μητέρα της, για ευνόητους πλέον λόγους. Η ίδια, δε, αντέδρασε έντονα στην πιθανότητα εξόδου του από το νοσοκομείο και επέδειξε επιθετικότητα προς το προσωπικό. Οι εξετάσεις του παιδιού συνέχιζαν να είναι άριστες, παρά ταύτα και προ της επιμονής της κατηγορουμένης αποφασίστηκε η συνέχιση της νοσηλείας του, ενώ του τοποθετήθηκε και οξύμετρο προς έλεγχο του κορεσμού του σε οξυγόνο…».

Από το ιστορικό νοσηλείας προκύπτει ότι στις 10 Απριλίου η Τζωρτζίνα ήταν καλά, ζωηρή και ευδιάθετη, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τις 11 Απριλίου, έως ότου στις 18.50 το απόγευμα η Πισπιρίγκου βρήκε την ευκαιρία να την «πνίξει» με τα χέρια της, κλείνοντας μύτη και στόμα, αφού πρώτα είχε αφαιρέσει το ρινικό οξυγόνο και το οξύμετρο, όπως περιγράφει ο εισαγγελέας.

 

“Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει”

Όλες αυτές οι κινήσεις και ενέργειες της Πισπιρίγκου είχαν παρουσιαστεί αποκλειστικά από την εφημερίδα ΜΠΑΜ και το ereportaz.gr . Σε δύο ρεπορτάζ τα οποία δημοσιεύτηκαν στις 27/2/22  και στις 13/3/22  θεράποντες ιατροί από το Καραμανδάνειο , μίλησαν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η νοσηλεία και προκλήθηκε η ανακοπή της 9χρονης που την άφησε τετραπληγική. Μεταξύ άλλων αποκάλυψαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο λέγοντας ότι παρουσιάζει σπασμούς, πράγμα που ποτέ δεν αποδείχθηκε στις αναλυτικές εξετάσεις που έκανε το άτυχο κορίτσι. Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου η 9χρονη επρόκειτο να πάρει εξιτήριο ,όμως ξαφνικά έκανε εμετό οπότε την κράτησαν στο νοσοκομείο. Τότε την κράτησαν μέσα. Η μητέρα στη συνέντευξη της στο  ΣΤΑΡ είχε πει ότι έπαθε γαστρεντερίτιδα.

Το ρεπορτάζ της ΜΠΑΜ στις 27 Φεβρουαρίου

«Ενημερώσαμε»

«Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι κάτι γίνεται. Σκέφτηκα μήπως του δίνουν κάτι, γι’ αυτό και ενημερώσαμε τη μονάδα που μεταφέρθηκε στην Αθήνα και τους είπαμε να κάνουν τοξικολογική εξέταση. Δεν ήταν φυσιολογικό…» σημειώνει στην «Μ» γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»(ΜΠΑΜ 27/2/22).

Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα η στάση της μητέρας του 9χρονου κοριτσιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή και ενώ οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές. «Όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή το κοριτσάκι, το Σάββατο 11 Απριλίου 2021, η αντίδραση της μητέρας της ήταν αργοπορημένη και υποτονική. Αρχικά, χτύπησε μόνο το κουδούνι για να έλθει η νοσοκόμα, όπως χτυπούν για να ζητήσουν απλά πράγματα, όπως αλλαγή ορού ή νέα σεντόνια.

Με το που έφτασε η νοσοκόμα στο δωμάτιό της, η μητέρα βγήκε και χτύπησε την πόρτα των γιατρών, λέγοντας «ελάτε να δείτε τι κάνει η Τζωρτζίνα». Το είπε μάλιστα με μια ηρεμία που δεν θεωρείται φυσιολογική, δεδομένου ότι είχε δει νεκρό και το δεύτερο παιδί της από ανακοπή πριν από μερικές μέρες», αναφέρει γιατρός του νοσοκομείου και περιγράφει. «Η νοσοκόμα που πήγε στο δωμάτιο αντίκρισε την 9χρονη μελανιασμένη και άρχιζε να φωνάζει έντρομη. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί, το παιδί ήταν πρακτικά νεκρό. Δεν είχε σφίξη. Είχε μυδρίαση, ο εγκέφαλος ήταν νεκρός».

 

Όπως μας εξηγεί, ο λόγος που έγινε ανάνηψη επί 55 ολόκληρα λεπτά, πράγμα που δεν γίνεται συνήθως, ήταν λόγω της ιστορίας αυτών των παιδιών. «Είχαν χαθεί άλλα δύο και ήταν το τελευταίο της οικογένειας. Ο εμπειρότατος αναισθησιολόγος που έκανε την ανάνηψη το είχε βάλει πείσμα! Έλεγε ‘‘δεν θα σε αφήσω να φύγεις’’».
Η καρδιά του παιδιού ανταποκρίθηκε. Δεν φαίνεται να υπάρχει καρδιολογικό πρόβλημα αν μετά από ανοξία η καρδιά «παίρνει μπροστά» (σ.σ.: Η ανοξία είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν το σώμα ή ο εγκέφαλος ενός ατόμου σταματά να παίρνει οξυγόνο και μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής, ακόμα και απειλητική για τη ζωή).

 

Η 9χρονη Τζωρτζίνα που χάθηκε τόσο πρόωρα

 

Γιατρός: “Όταν κάποιος έχει καρδιολογικό πρόβλημα και η καρδιά σταματάει, είναι και αυτή που «δεν θα πάρει εύκολα». Η καρδιά της Τζωρτζίνας όμως λειτούργησε «ανεξάρτητα από το τι είχε δημιουργηθεί στον εγκέφαλο από την ανοξία. Δεν είχε κανένα πρόβλημα το κορίτσι. Είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις, την παρακολουθούσαμε». Όπως πρόσθεσε, η μητέρα τους είχε πει ότι η Τζωρτζίνα είχε κάνει ένα επεισόδιο σπασμών, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις «ούτε εμφάνισε κάτι κατά τη νοσηλεία της σε εμάς. Καρδιολογικά η κατάσταση της ήταν εξαιρετική. Η ακτινογραφία θώρακος ήταν καθαρή, ο υπέρηχος κοιλίας επίσης καλός. Εργαστηριακά δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Είναι λίγο περίεργη ιστορία, δεν είθισται να σου κάνει ανακοπή ένα παιδί έτσι στα καλά καθούμενα…» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ