Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αργεντινή: Παρέλαση με ελικόπτερο – «Λαοθάλασσα» ακινητοποίησε το πούλμαν των Παγκόσμιων Πρωταθλητών

Σκηνές παροξυσμού στο Μπουένος Άιρες στην παρέλαση των θριαμβευτών του Μουντιάλ.

Ο Μέσι και η υπόλοιπη παρέα των πρωταθλητών κόσμου στην οροφή ενός ανοιχτού πούλμαν και γύρω τους μια «θάλασσα» από πιστούς να τους αποθεώνουν.

Ξέσπασμα χαράς για τον λαό της Αργεντινής που ζει για το ποδόσφαιρο και είδε το όνειρο να πραγματοποιείται ξανά, 36 χρόνια μετά τον θρίαμβο του Ντιέγκο στο Μεξικό.

Σχεδόν δυο 24ωρα μετά τον συγκλονιστικό τελικό κόντρα στη Γαλλία στο Κατάρ και η χώρα της Λατινικής Αμερικής ζει ακόμα το μεθύσι του θριάμβου, ξεφαντώνοντας με χορούς και τραγούδια.

Το «Καραβάνι της Δόξας» ακινητοποιήθηκε στις κεντρικές λεωφόρους του Μπουένος Άιρες. Κατόπιν η αποστολή επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να συνεχίσει από αέρος  με σκοπό να πετάξουν πάνω από τον Οβελίσκο και να χαιρετήσουν τους εκατομμύρια Αργεντινούς που περίμεναν για ώρες εκεί.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής ενημέρωσε για την εξέλιξη και απολογήθηκε στον κόσμο. Μετά από τη βόλτα με το ελικόπτερο οι παίκτες έφτασαν στο προπονητικό κέντρο και αποχώρησαν.

Η κυβέρνηση τυπικά ημέρα εθνικής αργίας αν και ουσιαστικά η χώρα έχει ήδη παραλύσει μετά το εύστοχο τελευταίο πέναλτι της Αλμπισελέστε τον τελικό.

Εκτιμάται ότι έως και πέντε εκατομμύρια άνθρωποι υποδέχτηκαν τους νέους εθνικούς ήρωες της Αργεντινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λαιονέλ Μέσι MVP του Μουντιάλ και ολόκληρη η Αργεντινή στο “πόδι” με ξέφρενους πανηγυρισμούς

Μουντιάλ: Βίντεο σοκ από την Αργεντινή – Παραλίγο ατύχημα με το πούλμαν που μετέφερε τους πρωταθλητές κόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ