Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Θάνατος πυγμάχου Β. Τόπαλου – Ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης: Δεν ήταν μια λιποθυμία, ήταν μια κατάρρευση!

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ήταν καλεσμένος σήμερα του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 για να συζητήσουν το θέμα του αδόκητου θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή της πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουσουλός ρώτησε τον ιατροδικαστή για την πληροφορία που υπάρχει για ένα οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα που έφερε ο αθλητής και ζήτησε από τον ιατροδικαστή να εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτό και από τι μπορεί να προκληθεί.  Ο κ. Γαλεντέρης εξήγησε ότι είναι μια συλλογή αίματος που εμφανίζεται κάτω από την σκληρά μήνιγγα, που είναι μια μεμβράνη που περιβάλει τον εγκέφαλο. Είναι πραγματική ουσιαστικά κάκωση που προκαλείται από μια ρήξη κάποιων φλεβών που δημιουργεί αιμορραγία, μια συλλογή η οποία αρχίζει και πιέζει τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να δημιουργεί νευρολογικά συμπτώματα.

Όσον αφορά την ερώτηση του κ. Κουσουλού από τι μπορεί να προκληθεί το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα πχ από κτύπημα, από παθολογικά αίτια, αν μπορεί ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να το πάθει, ο  ιατροδικαστής απάντησε κατηγορηματικά ότι “όχι όχι η συντριπτική πλειοψηφία είναι από κάκωση”. Από παθολογικά αίτια κινδυνεύουν οι υπερήλικες, οι άνθρωποι που έχουν μια βαρύτατη ηπατική ανεπάρκεια και φυσικά οι άνθρωποι που λαμβάνουν βαριά αντιαιμοπεταλική αντιπηκτική αγωγή. Οι άνθρωποι που είναι υγιείς ο μηχανισμός που προκαλεί αυτό το αιμάτωμα είναι καθαρά τραυματικός μηχανισμός.

Στην συνέχεια ο κ. Κουσουλός των ερώτησε για την λιποθυμία του αθλητή στο μπάνιο και αν η πτώση μπορεί να προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: Στην τελευταία φάση εκεί που “λιποθυμάει” και χάνει τις αισθήσεις του, δεν είναι μια λιποθυμία είναι μια κατάρρευση!

Ακούστε εδώ όλο το ηχητικό ντοκουμέντο:

https://youtu.be/ubZ4RKOzx98

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολωνός – Βιασμός 12χρονης: «Βόμβες» από τον αδερφό της – «Εμπλέκονται πολιτικοί, αστυνομικοί και ιερείς – Θέλουν να θάψουν την υπόθεση»

Βέροια: Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια της 29χρονης – «Δεν πιστεύω ότι η αδελφή μου έκανε τέτοιο πράγμα»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ