Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Συγγνώμη λάθος από το BBC για το “unfair” στην παραίτηση της Τζασίντα Άρντερν

«Μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;» αναρωτήθηκε το BBC News σε άρθρο του για την παραίτηση της Τζασίντα Άρντερν από την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας, και λίγες στιγμές αργότερα το μετάνιωσε πικρά, καθώς ξέσπασε διαδικτυακός σάλος για το άκρως σεξιστικό αυτό σχόλιο στον τίτλο.

«Σε ποιον κόσμο ζείτε;» διερωτήθηκε οργισμένος ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος τόνισε «είναι ντροπή, BBC», σχολιάζοντας πως «η Τζασίντα Άρντερν υπήρξε για χρόνια ηγέτιδα και διεθνής ηρωίδα. Χάρη σε αυτήν, πολλές άλλες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θα γνωρίσουν μεγαλύτερη επιτυχία. Εκείνη τα έκανε όλα».

Μετά από τις αμέτρητες κατηγορίες – καταγγελίες για σεξισμό από χρήστες των ΜΚΔ, ένεκα της συγκεκριμένης φράσης, το BBC παραδέχθηκε ότι ο τίτλος που έδωσε στο επίμαχο άρθρο, αναφορικά με την παραίτηση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, ήταν «ακατάλληλος». «Γρήγορα αναγνωρίσαμε ότι ο αρχικός τίτλος δεν ήταν κατάλληλος και τον αλλάξαμε. Διαγράψαμε επίσης το σχετικό tweet», ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του BBC στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζασίντα Άρντερν: «Απειλές και πολιτική κακοποίηση» πίσω από την παραίτησή της

Ξαφνική παραίτηση Πρωθυπουργού: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε την παραίτησή της,

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ