Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Στα χέρια της ανακρίτριας τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων – Αναμένονται και άλλες διώξεις

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις  σε επίπεδο δικαιοσύνης μετά την παράδοση των πορισμάτων των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την τραγωδία από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη, με τις δικαστικές αρχές να ερευνούν την υπόθεση αναζητώντας τι πραγματικά συνέβη και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, oι δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες συνέταξαν και παρέδωσαν πόρισμα στις ανακριτικές αρχές, αφού ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή.

Τα πολυσέλιδα πορίσματα είναι πλέον στην κατοχή των ανακριτικών αρχών και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περιέχουν κρίσιμα στοιχεία που «φωτίζουν» τα αίτια του δυστυχήματος και τις ευθύνες αυτών που σε πρώτη φάση το προκάλεσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ακόμη και αύριο θα ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις.

Μέχρι στιγμής, η διαδικασία έχει προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών, σε αυτήν τη φάση, στον επιθεωρητή που τοποθέτησε τον προφυλακισθέντα σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται και πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία στα Τέμπη.

Την ίδια ώρα για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέγουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά απο την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ποτάμι» οργής και αγανάκτησης από τους τραγικούς συγγενείς!

ΕΛ.ΑΣ: Πάνω από 40.000 άτομα στην πορεία στο Σύνταγμα – 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ