Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Παραδίδονται αυτοβούλως οι «νταήδες» της Ν. Ιωνίας

Ο ένας μετά τον άλλον οι «νταήδες» που στο τέλος του περασμένου μήνα θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους σε μια καφετέρια στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να βγουν τα όπλα και να τραυματίσουν θανάσιμα έναν υδραυλικό, βγαίνουν από τα «λαγούμια» τους και εμφανίζονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


«Για τα μάτια μιας γυναίκας» υποστηρίζει ο ένας από τους εμπλεκόμενους ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή…


Την εβδομάδα που μόλις τελείωσε δύο από αυτούς παρουσιάστηκαν στις Αρχές και έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεσή τους.

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» εξασφάλισε και παρουσιάζει τα επιχειρήματα του πρώτου από τους εμπλεκομένους και πώς προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο κατάστημα της οδού Κασταμονής. Η αφορμή της επίσκεψής του ήταν τα «μάτια μιας γυναίκας» και έτσι όπως είπε «βρέθηκα τη λάθος χρονική στιγμή στο λάθος σημείο».

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο 33χρονος πήγε για ακόμα μία φορά στο συγκεκριμένο κατάστημα με σκοπό «να πιω ένα ποτό και να γνωρίσω μια σερβιτόρα που εργάζεται εκεί και με ενδιαφέρει». Όμως, όπως περιέγραψε στις δικαστικές Αρχές, έκατσε σε ένα τραπέζι με άλλα 3-4 ακόμη άτομα τα οποία δεν γνώριζε… Τίποτε δεν προμήνυε όλα όσα θα ακολουθούσαν. «Λίγα λεπτά αργότερα, και έχοντας προλάβει μόλις να μας σερβίρουν νερό, εμφανίζεται ένα άτομο στο τραπέζι μας το οποίο επίσης δεν γνώριζα, ωστόσο θυμάμαι ότι φορούσε ένα κόκκινο μπουφάν».

Λογομαχία

Ο 33χρονος περιγράφει μια έντονη συνομιλία που είχαν τα μέλη της παρέας με τα οποία καθόταν με τον άντρα που φορούσε το κόκκινο μπουφάν. «Ξαφνικά και αφού σηκώνεται από το τραπέζι ο άντρας που φορουσε το κόκκινο μπουφάν μετά από παρότρυνση μιας γυναίκας, χωρίς να σταματήσει ωστόσο η λογομαχία, σηκώνονται άπαντες από το τραπέζι μας κινούμενοι σε διπλανό χώρο του καταστήματος προς την έξοδο. Εκείνη τη στιγμή, θεωρώντας ότι φεύγουν όλοι για να μη χειροτερεύσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σηκώνομαι και εγώ με αποκλειστικό σκοπό να φύγω προς τη έξοδο». Αυτή ήταν η κρίσιμη στιγμή για το τι θα επακολουθούσε καθώς, όπως έβγαιναν ο ένας πίσω από τον άλλον, αντιλήφτηκε ότι «κάποιος έχει βγάλει όπλο και γυρίζει προς τα πίσω. Ακούγονται πυροβολισμοί και ενστικτωδώς σκύβω να αποφύγω τις σφαίρες και τρέχω προς την έξοδο».
Πάνω στον πανικό που δημιουργήθηκε μέσα στο κατάστημα, μία από τις σφαίρες τραυμάτισε θανάσιμα τον 40χρονο υδραυλικό ο οποίος καθόταν σε ένα από τα τραπέζια. Γύρω του, σύμφωνα με την αυτοψία στον χώρο όπου έκαναν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν μεταξύ άλλων «οκτώ κάλυκες πυροβόλου όπλου, τέσσερα θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου και μια παραμορφωμένη βολίδα».

Στη συνέχεια οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν όπως όπως, αλλά άφησαν πίσω τους ένα πολυτελές θηριώδες αυτοκίνητο που μόνο απαρατήρητο δεν μπορούσε να περάσει. Στην αμερικανική Cadillac, που ήταν ακριβώς απ’ έξω από το νυχτερινό κατάστημα και η οποία φέρεται να ανήκει σε ένα από τα «αρχηγικά» μέλη της διαβόητης συμμορίας «Lions», βρέθηκε αποτύπωμα του 33χρονου, κάτι που ήταν επιβαρυντικό για τη σχέση του με τα άλλα άτομα που εκείνο το βράδυ στο μαγαζί συμμετείχαν στη θανάσιμη συμπλοκή. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι «αναφορικά, με τα δακτυλικά αποτυπώματα μου που βρέθηκαν, ως δήθεν ενοχοποιητικό στοιχείο, ενώ έχω φτάσει με δικό μου όχημα ΙΧ, είναι από τη συμμετοχή μου σε βιντεοκλίπ τραγουδιού… Τότε επ’ ευκαιρία του γεγονότος και δεδομένης της αγάπης μου για τα ωραία αυτοκίνητα, είχα καταφέρει να οδηγήσω αλλά και να χρησιμοποιήσω τους χώρους του εν λόγω πολυτελούς τζιπ αμερικανικής προέλευσης και σπανίου στην Ελλάδα».

Ο 33χρονος όφειλε όμως να εξηγήσει στη Δικαιοσύνη και τη γνωριμία του με τα μέλη της συμμορίας που φέρονται να διατηρούν και νυχτερινό κέντρο στην οδό Λιοσίων, στο κέντρο της Αθήνας. «Τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να διασκεδάσω, τόσο γιατί μου αρέσει το είδος της μουσικής και το ύφος του συγκεκριμένου μαγαζιού, όσο και γιατί έχοντας γνωρίσει τους ιδιοκτήτες έχω και μια καλύτερη αντιμετώπιση εκεί, κυρίως οικονομική. Συγκεκριμένα, μπορούσα και διοργάνωνα σε προνομιακή τιμή σημαντικά γεγονότα όπως γάμους ή βαφτίσεις, μια και οι οικονομικές μας δυνατότητες δεν επέτρεπαν κάτι καλύτερο», κατέληξε.

Επιχειρήματα

Φαίνεται ότι τα επιχειρήματά του έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι αποφάσισαν να μην προφυλακιστεί. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, ποινικολόγος Γιώργος Νικολάου, μετά την απολογία του πελάτη του μιλώντας στην «ΜΠΑΜ» υποστήριξε ότι «η απόφαση αποτελεί για μας μια πρώτης τάξης δικαίωση αλλά ταυτόχρονα και οδηγό για την ακροαματική διαδικασία. Ο εντολέας μας, και ο πρώτος από τους κατηγορούμενους μέχρι στιγμής που έθεσε αυτοβούλως τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών, γεγονός που θεωρούμε ότι συνεκτιμήθηκε, δήλωνε εξαρχής την αθωότητά του. Η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν αποτέλεσμα μιας αλληλουχίας τυχαίων γεγονότων και σε καμία περίπτωση δεν συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στα επίδικα γεγονότα, όπως αποτυπώνεται άλλωστε και στο βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία».

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, ένας ακόμα από τους εμπλεκομένους παρουσιάστηκε μόνος του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και παραδόθηκε. Πρόκειται για έναν 33χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμά του. Μετά την απολογία του και αυτός αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αλλά και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας όσον αφορά τα δύο άτομα που τράβηξαν όπλο με αποτέλεσμα τον θάνατο του άτυχου υδραυλικού, δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει στη γειτονική Αλβανία, και μάλιστα σχετικά σύντομα μετά το περιστατικό με την τραγική κατάληξη.

Νέα Ιωνία
Ο συνήγορος uπεράσπισης του 33χρονου, ποινικολόγος Γιώργος Νικολάου, μιλάει στην «Μ»

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Ανασύρθηκε ζωντανός ο οδηγός

Πάτρα: Νέα αήθης επίθεση του δικηγόρου της Πισπιρίγκου στον Κουσουλό και η αφοπλιστική απάντηση του δημοσιογράφου

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ