Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Με προηγμένες τεχνολογίες έρχεται το Renault Austral

Με προηγμένες τεχνολογίες έρχεται το Renault Austral. To νέο C SUV της Renault είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Kadjar.

Πρόκειται για ένα δυναμικό εμφανισιακά αυτοκίνητο με έντονα στοιχεία Renault, όπως τα φωτιστικά σώματα, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες, όπως την ενεργή τετραδιεύθυνση αλλά και τα 32 διαφορετικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Οι διαστάσεις είναι αρκετά μαζεμένες, μια και το αυτοκίνητο έχει μήκος μόλις 4,5 μέτρα, ενώ ταυτόχρονα έχει μία από τις πιο ευρύχωρες καμπίνες της κατηγορίας. Εκεί οι σχεδιαστές έχουν δώσει μεγάλο βάρος, θέτοντας ως στόχο τα premium μοντέλα του ανταγωνισμού. Σημεία αναφοράς η οθόνη πολυμέσων με λογισμικό Android αλλά και η ποιότητα των υλικών που είναι σαφώς βελτιωμένη. Σημαντικά στοιχεία στον εξοπλισμό είναι τα led matrix φώτα, αλλά και η νέα έκδοση Esprit Alpine με σπορτίφ στοιχεία και αρκετή alcantara στο εσωτερικό.

 Υβριδικοί κινητήρες

Στο κομμάτι των μηχανικών το Austral έρχεται με 3 υβριδικούς κινητήρες. Ο ενδιάμεσος σε ιπποδύναμη είναι 1.3 TCe των 160 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT και ουσιαστικά είναι ο κινητήρας που ήδη γνωρίζουμε από το Captur. Το νέο τρικύλινδρο turbo μοτέρ των 1.200 κυβικών εκατοστών συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και εξοπλίζει την ήπια υβριδική έκδοση των 130 ίππων με απόδοση σύμφωνα με τους μηχανικούς της Renault αντίστοιχη με αυτή ενός πετρελαιοκινητήρα. Ο ίδιος κινητήρας εξοπλίζει και την πλήρως υβριδική έκδοση με το σύστημα e tech hybrid δεύτερης γενιάς με συνολική απόδοση τους 200 ίππους. Με αυτό το μηχανικό σύνολο έρχεται η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα και προαιρετικά το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης που μειώνει τον κύκλο στροφής στα 10,1 μέτρα, τιμή μικρότερη κατά 30 εκατοστά από αυτή του Clio.

Το Austral είναι το αυτοκίνητο που θα μας εξοικειώσει με το νέο προφίλ της Renault, η οποία στοχεύει να γίνει μια premium εταιρεία ξεκινώντας από την πολύ ανταγωνιστική για την Ευρώπη κατηγορία των C SUV. Λογικό είναι ένα premium και καλά εξοπλισμένο αυτοκίνητο να έχει και την αντίστοιχη τιμή, με τον τιμοκατάλογο του Austral να ξεκινά από τα 36.650 ευρώ για την έκδοση Equilibre με το νέο ήπιο υβριδικό σύνολο των 130 ίππων. Το σύνολο των 160 ίππων ξεκινά από τα 42.050 ευρώ για την έκδοση Techno και αντίστοιχα το πλήρως υβριδικό από τα 47.500.

Austral Austral Austral Austral

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση Ferrari Roma Spider – Πρώτη του είδους μετά το 1969!

Δοκιμή Citroën C5 AirCross SUV: Άνετο, σύγχρονο και επίκαιρο…

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ