Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Τέμπη – Έγγραφα «φωτιά» για τη μετάταξη του σταθμάρχη – Τον είχαν απορρίψει το 2020

Όπως φαίνεται σε έγγραφα του ΟΣΕ και του υπ. Υποδομών και Μεταφορών, η μετάταξη του σταθμάρχη, που προφυλακίστηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη, είχε απορριφθεί τρία χρόνια νωρίτερα.
Έντονο πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά, το τραγικό λάθος του οποίου –σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή- οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται σε έγγραφα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και από τον ΟΣΕ η μετάταξη του προφυλακισμένου σταθμάρχη είχε απορριφθεί το έτος 2020.

Συγκεκριμένα, όταν ο κατηγορούμενος σταθμάρχης είχε επιχειρήσει -με αίτησή του στις 16 Δεκεμβρίου του 2019- να μεταταχθεί στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης, η απάντηση του Οργανισμού ήταν ότι μπορούν να επιστρέψουν συγκεκριμένες ειδικότητες, στις οποίες όμως δεν περιλαμβανόταν αυτή του επιστάτη γραφείου αποσκευών.

Δείτε τα αποκαλυπτικά έγγραφα:

 

Παράλληλα, ο ΟΣΕ ζήτησε από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη να απευθύνει το αίτημά του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του αρμοδίως και να λάβει επίσημη απάντηση. 

Αυτή η απάντηση ήρθε στις 23 Ιουνίου του 2020 και η μετάταξη του Βασίλη Σαμαρά «κόπηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

F.T: Χρέη και κακοδιαχείριση στον ΟΣΕ οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους σταθμάρχες ρίχνει την ευθύνη ο επιθεωρητής!

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ