Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

«Τσιμπάει» ψήφους το ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των καταγγελιών της Ελένης Χρονοπούλου για τον Αλέξη Γεωργούλη επέλεξε το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το κάνει αυτό;

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ


Σε μετωπική η Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου για το θέμα Γεωργούλη – Χρονοπούλου, καθώς βλέπει ότι το Κίνημα κερδίζει τις εντυπώσεις!


Διότι φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει. Διότι ο περισσότερος κόσμος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, οι ψηφοφόροι του, δεν θέλουν συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή οι σύγκρουση φέρνει πίσω ψηφοφόρους που είχαν αρχίσουν να κοιτούν προς τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι το ΠΑΣΟΚ ανέβασε περαιτέρω τους τόνους.

Αναρτήσεις

Άλλωστε, αφορμή δίνουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναπαράγουν τη μία… αρλούμπα μετά την άλλη. Έπειτα από την ανάρτηση στο Twitter της υποψήφιας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Βαρέλη (μητέρα της χρυσής Ολυμπιονίκη μας Κατερίνας Στεφανίδη) για την οποία λίγο μετά αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη «ως γυναίκα και μητέρα γυναικών», όπως έγραψε, υπήρξαν δύο ακόμα περιστατικά που έκαναν τους πασοκτζήδες να… βγουν από τα ρούχα τους.

Το θέμα ανάδειξε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος με το εξής σχόλιο:

«Η παραίνεση στη χθεσινή μας ανακοίνωση ‘‘αρχίστε να σβήνετε’’, κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματός του στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει ‘‘στημένη’’ τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους; Αλήθεια, τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;».

Και με τα θύματα  και με τον οχετό;

 «Τέλος, μια οφειλόμενη απάντηση στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε δηλώσεις του υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως και η οικογένεια του θύματος έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης καλείται να απαντήσει:

– Πώς ερεύνησε τις φήμες που ακούγονταν για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;

– Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;».

Σε άμυνα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να παίξει… άμυνα σε όλα αυτά. Αμέσως προχώρησε στη διαγραφή του Βασίλη Μίγα, μέλους του κόμματος στη Λάρισα, «μετά τη χυδαία και σεξιστική ανάρτησή του» σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. Ο κ. Μίγας είχε αναρωτηθεί, μεταξύ άλλων, εάν η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη συζεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Άλλα λόγια…

 Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου δεν απάντησε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έκανε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας τα εξής:

«Μια υπόθεση που μας έχει σοκάρει όλους, είναι απαράδεκτο και ανήθικο να γίνεται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης. Ο κ. Οικονόμου ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντέδρασε ακαριαία -σε 15 λεπτά- μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία. Γιατί είμαστε με τα θύματα. Πάντα και αδιαπραγμάτευτα. Άραγε μπορεί να πει το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία;

Με παρελθόν στη συγκάλυψη, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή αντί να αφήνει τα στελέχη της δύο μέρες τώρα να χυδαιολογούν.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Γι’ αυτό ας είναι πιο προσεκτικοί, πιο μετρημένοι».

Στο ίδιο μοτίβο η Έφη Αχτσιόγλου είπε: «Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη, μέσα σε 15 λεπτά αυτός απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποπέμφθηκε από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα και του ζητήσαμε να παραδώσει την έδρα. Στα ζητήματα της έμφυλης βίας έχουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ της καταγγέλλουσας ή του καταγγέλλοντος. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται η όποια απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από τη ΝΔ». Πρόκειται, τόνισε, για «μία καταγγελία κακοποίησης και έμφυλης βίας, η οποία εφόσον επιβεβαιωθεί είναι αδίκημα τεράστιας απαξίας» και σημείωσε πως «το ποινικό σκέλος έχει λάβει τον δρόμο του, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, η ποινική διαδικασία θα βγάλει τα αποτελέσματά της, ως προς αυτό δεν υπάρχει άλλη συζήτηση».

Απαντώντας στον κ. Οικονόμου και στην αναφορά του στην υπόθεση Λιγνάδη υπογράμμισε ότι «η αντίδραση της κυβέρνησης της ΝΔ στην υπόθεση Λιγνάδη ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα μία αντίδραση συγκάλυψης και όχι για να έρθουν τα πάντα στο φως».

Επίθεση από ΝΔ

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει και η Νέα Δημοκρατία προσπαθώντας να δείξει ότι η ίδια είναι πιο ευαίσθητη από τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της έμφυλης βίας. Το Γραφείο Τύπου του κόμματος ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας, οι παλιοί και όψιμοι σύντροφοί του, δεν έχουν μάθει τίποτα για τη ζημιά που προκαλεί στη χώρα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια η τοξικότητά τους. Παραμένουν αμετανόητοι, τυφλά φανατισμένοι και αδιόρθωτα χυδαίοι. (…) Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ασχοληθεί με τα στελέχη του και υποψήφιους βουλευτές του, που συνεχίζουν να σχετικοποιούν τις βαρύτατες καταγγελίες με βάση το φρόνημα του θύτη και όχι με κριτήριο την πράξη και τις συνέπειές της στο θύμα. Με όλη τη συμπεριφορά τους στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι δεν έμαθαν τίποτα, ούτε όταν είδαν τη λάσπη που εκτόξευαν, πολιτικοποιώντας ποινικές υποθέσεις και ταυτίζοντας με αυτές μια παράταξη, να τους γυρίζει μπούμερανγκ. Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της λάσπης και της χυδαιότητας. Θα πορευτούν μόνοι τους. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν».

Ο μέχρι χθες κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε σχετικά: «Η υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη αναδεικνύει, για πολλοστή φορά, το πρόβλημα της κακοποιητικής συμπεριφοράς και της έμφυλης βίας, το οποίο έχει δυστυχώς αποκτήσει ενδημικά χαρακτηριστικά (…). Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, προκρίνεται, μεταξύ άλλων ως άξονας προτεραιότητας, η ‘‘Πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας’’». Όπως σημείωσε, ο άξονας αυτός περιλαμβάνει τους εξής τέσσερις στόχους:

  1. Την εφαρμογή των προβλέψεων της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
  2. Την καταπολέμηση της βίας στην εργασία.
  3. Την ενίσχυση και αναβάθμιση του Δικτύου Δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
  4. Την καταπολέμηση και άλλων μορφών βίας.

Πρόληψη

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων διαθέτουν ένα ασφαλές και σταθερό Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών. Το δίκτυο αυτό αποτελείται από:

– Σαράντα τέσσερα Συμβουλευτικά Κέντρα, που στελεχώνονται από ειδικό επιστημονικό προσωπικό συμβούλων εξειδικευμένων στην προσέγγιση των γυναικών με την οπτική του φύλου. Παρέχουν στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά, δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, νομικής και εργασιακής – συμβουλευτικής.

-Δεκαεννιά Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών όπου φιλοξενούνται γυναίκες θύματα βίας με τα παιδιά τους, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους.

-Την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας. Είναι πανελλαδικής εμβέλειας, δωρεάν και 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες τον χρόνο. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και αρμόδιοι επιστήμονες.

-Το PUNIC BUTTON που δίνεται σε γυναίκες-θύματα βίας και βοηθά γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

-Την έμπρακτη στήριξη άνεργων γυναικών θυμάτων βίας με αύξηση μοριοδότησης κατά 40% στο βελτιωμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Μία ατάκα για το θέμα είχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους…». Το θέμα Γεωργούλη θα παίξει πολύ μέχρι τις εκλογές!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σακελλαροπούλου: «Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας»

Υπόθεση Γεωργούλη: Η (άγνωστη) ζωή της ασυμβίβαστης Ελένης Χρονοπούλου

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ