Εκτός από τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν, στη δικογραφία αναφέρεται το όνομα ενός 53χρονου, που είναι έγκλειστος στις φυλακές και θεωρείται από τις αρχές αρχηγός ομάδας νονών της νύχτας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 53χρονος ο οποίος έχει το προσωνύμιο «θαμνάκιας», «μεγάλος» ή «τρελός» εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για εγκληματική οργάνωση, και μάλιστα ήταν συγκατηγορούμενος με κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ. Τον Ιούλιο του 2020 είχε γίνει και ο ίδιος στόχος απόπειρας ανθρωποκτονίας έξω από ένα πάρκινγκ ενός ζαχαροπλαστείου στη Βούλα και είχε γλιτώσει γιατί κατέφυγε στο θωρακισμένο του όχημα.
Η εμπλοκή του στην υπόθεση, τουλάχιστον έως στιγμής, έχει να κάνει σε μια «καραμπόλα ενδιάμεσων» για την προμήθεια των καρτών SIM των «επιχειρησιακών» κινητών τηλεφώνων που αγοράστηκαν από κατάστημα στην Πανόρμου και χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο 53χρονος, που προμηθεύτηκε κινητό «φάντασμα» από το ίδιο πρόσωπο με τους δύο συλληφθέντες, είχε επικοινωνίες μαζί τους και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που ενδεχομένως ζήτησε να δολοφονήσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ.
Επίσης, αναφέρεται το όνομα ενός 54χρονου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, έκρηξη, εκβίαση και εμπρησμό. Κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών συμμετείχε ενεργά στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και είχε παρουσία στον Άλιμο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να ήταν ο οδηγός του βαν που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε την παραμονή, αλλά και την ημέρα της δολοφονίας. Κι αυτός έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, και εκβίαση, και ήταν συγκατηγορούμενος με τον «θαμνάκια».
Τέλος, στη δικογραφία περιλαμβάνεται το όνομα ενός 50χρονου, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, αλλά το κινητό τηλέφωνό του ενεργοποίησε κεραίες, ταυτόχρονα με εκείνο του 40χρονου κατηγορούμενου πριν και μετά τη δολοφονία.
Τα “πακιστανικά” κινητά
Τα κινητά των δύο συλληφθέντων, του 40χρονου και του 48χρονου, ήταν «σε παύση», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. την προηγουμένη και την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι συλληφθέντες προμηθεύτηκαν κινητά “φαντάσματα” τα οποία ενεργοποιήθηκαν στον Άλιμο τις επίμαχες ώρες. Πρόκειται για κινητά τα οποία, στη συνέχεια, δεν λειτούργησαν ποτέ ξανά. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, κάποιο από τα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία, αγόρασε τα κινητά 5-7 μέρες πριν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου από το μαγαζί στην Πανόρμου. Ήταν “καθαρές” συσκευές, με καινούργιες κάρτες sim που ήταν δηλωμένες σε ονόματα ξένων πολιτών. Το ερώτημα είναι βεβαίως ποιοι άλλοι αγοράζουν από το συγκεκριμένο κατάστημα κινητά.
Και η Europol στην έρευνα ανεύρεσής στοιχείων
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά γίνεται αίτημα στη Europol προκειμένου να γίνει ανάκτηση δεδομένων από διαδικτυακές εφαρμογές αναζητηθούν επικοινωνίες των εμπλεκομένων.
Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ ενεργοποιεί την Europol, η οποία φαίνεται πως έχει βρει τρόπο να «σπάσει» τις διαδικτυακές συνομιλίες των άλλων τριών ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με το Open, οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν να «σπάσουν» και να αναλύσουν τις διαδικτυακές συνομιλίες των τριών ατόμων που περιγράφονται στη δικογραφία, πέραν των δύο συλληφθέντων. Μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν είχαν σχεδόν καμία επαφή μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.
Κι αυτό διότι φέρεται να χρησιμοποιούσαν ασφαλείς συνομιλίες στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών. Η Europol εκτιμάται ότι θα χρειαστεί λίγους μήνες, προκειμένου να «σπάσει» τις επίμαχες συνομιλίες και να υπάρχουν αποτελέσματα.
To κίνητρο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ
Δύο μέλη μίας συμμορίας εκβιαστών (μπράβων που πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά) που είχε εξαρθρωθεί στα τέλη του 2015 από την Ασφάλεια Αττικής και για την δράση της οποίας φέρεται να είχε παρουσιάσει τότε κρίσιμα στοιχεία στις αστυνομικές αρχές ο Γιώργος Καραϊβάζ, φαίνεται ότι είναι – όπως αποκάλυψε το MEGA – από τα κύρια πρόσωπα στην έρευνα ή και στον φάκελο που έχει σχηματίσει η ΕΛΑΣ για την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, στον φάκελο που είχε σχηματιστεί τότε, σημειωνόταν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάποια συνδρομή στην αστυνομική έρευνα, καθώς είχε αναφέρει κάποια κινητά από τη δική του δημοσιογραφική έρευνα που φαίνεται να χρησιμοποιούσαν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Αυτή όμως η υπόθεση είχε και άρωμα διαφθοράς. Σύμφωνα με το MEGA, αστυνομικοί που ανήκαν στην ασφάλεια Αττικής, ενημέρωναν τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας και ότι ο δημοσιογράφος είχε πράγματι βοηθήσει τις έρευνες για να εξαρθρωθεί η εγκληματική οργάνωση. Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε κάποιους κακοποιούς.
Δύο από τα πρόσωπα που μνημονεύονται στην τωρινή δικογραφία, ένας κρατούμενος στις φυλακές και ένας 54χρονος που δηλώνει ότι είναι κοινωνιολόγος, εργάζεται σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, είναι κατηγορούμενοι και στην υπόθεση του 2015. Θεωρούν ότι υπήρξε μια εκδικητική ενέργεια για την υπόθεση του 2015.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
- Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: “Πόλεμος” στην (ακρο)δεξιά πολυκατοικία!
- Δίκη Πισπιρίγκου live- Νοσηλεύτριες: Ψυχρή, χωρίς να βγάζει συναίσθημα η μητέρα
- Οι διάλογοι-φωτιά που «καίνε» τον αστυνοµικό του Snik!
- Τσουνάμι Γεωργούλη: Και άλλη καταγγελία για βιασμό τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό με Χρονοπούλου
- Υπόθεση Γεωργούλη: Η (άγνωστη) ζωή της ασυμβίβαστης Ελένης Χρονοπούλου
- Κουσουλός για Γεωργούλη: «Υπάρχει μια ακόμα κοπέλα που φέρεται να έχει κακοποιηθεί»