Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Δικηγόρος Κασιδιάρη: Να κριθούν αντισυνταγματικές οι τροπολογίες στην εκλογική νομοθεσία

Συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή η αντιπαράθεση για το κόμμα Κασιδιάρη σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Μετά τα υπομνήματα που κατατέθηκαν ενάντια στην υποψηφιότητα του κόμματος Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές και μετά την πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ , η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη ζητάει να κριθούν αντισυνταγματικές οι τροπολογίες στην εκλογική νομοθεσία και να σταλεί προδικαστικό ερώτημα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Στον Άρειο Πάγο η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας των τελευταίων τροπολογιών στην εκλογική νομοθεσία που επιφέρουν το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και παράλληλα ζητάει να σταλεί προδικαστικό ερώτημα στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η πλευρά Κασιδιάρη υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικές πολλαπλώς οι τροποποιήσεις στο άρθρο 32 του ΠΔ 26/2012 και εξ αυτού του λόγου υπάρχει αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον ‘Αρειο Πάγο. Ακόμη, ζητάει να αποσταλεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση για το κόμμα Κασιδιάρη
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της δικηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη αναφέρει: «Χθες αργά το βράδυ, το δικηγορικό μας γραφείο, υπέβαλλε ενώπιον του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου υπόμνημα για την υποβοήθηση της κρίσης του, σχετικά με την ανακήρυξη του συνδυασμού υποψηφίων του Εθνικού Κόμματος Έλληνες στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου.

Στο υπόμνημα μας στοιχειοθετείται η αντισυνταγματικότητα της πολλαπλώς τροποποιημένης διάταξης του άρθρου 32 του ΠΔ 26/2012 και η εξ αυτού του λόγου αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον ‘Αρειο Πάγο. Έχουμε την πεποίθηση ότι το υπόμνημα μας αυτό θα βοηθήσει τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μας σε δίκαιη κρίση που δεν θα παραβιάζει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, το τεκμήριο αθωότητας, την ελεύθερη έκφραση του εκλογικού σώματος και τις δεσμεύσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες της χώρας μας.

Επί τη βάσει του τελευταίου, ζητήσαμε την αποστολή προδικαστικού ή οιονεί προδικαστικού ερωτήματος προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς αυθεντική ερμηνεία της αντίθεσης της διάταξης με υπερνομοθετικές προβλέψεις, πριν την εφαρμογή της διάταξης και όχι μετά από αυτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ