Ο Έλον Μασκ επιτέθηκε κατά του WhatsApp στο Twitter σήμερα εν μέσω αναφορών ότι η εφαρμογή του Mark Zuckerberg ακούει και κατασκοπεύει τους χρήστες.
Ο Μασκ είπε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων «δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστη» ως απάντηση σε ένα νήμα tweet ενός χρήστη που είπε ότι το WhatsApp είχε πρόσβαση στα μικρόφωνα του τηλεφώνου του ενώ κοιμόταν.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες που ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla πλήττει τον τεχνολογικό αντίπαλό του, κατηγορώντας τον για «προκατάληψη» επειδή υποστήριξε τους Δημοκρατικούς μέσω των δωρεών της εκστρατείας του.
Ο Μασκ απάντησε σε ένα στιγμιότυπο οθόνης που κοινοποίησε ο Φόαντ Νταμπίρι, ο οποίος έδειξε πώς το μικρόφωνό του στο WhatsApp ενεργοποιήθηκε εννέα φορές από τις 4:20 π.μ. έως τις 6:53 π.μ. ενώ κοιμόταν.
Το WhatsApp απάντησε στο θέμα στον λογαριασμό του στο Twitter, σημειώνοντας ότι το περιστατικό του Dabiri «είναι ένα σφάλμα στο Android». Όμως το θέμα παραμένει εδώ και μήνες.
Το περιστατικό δεν περιορίζεται στον Dabiri, καθώς πολλοί χρήστες του WhatsApp ανέφεραν ότι είδαν το μικρόφωνο ενεργοποιημένο στο παρασκήνιο τον τελευταίο μήνα ή παλιότερα.
Ορισμένοι χρήστες πρότειναν ότι η επανεκκίνηση της συσκευής θα διορθώσει το πρόβλημα.
«Τις τελευταίες 24 ώρες ήμασταν σε επαφή με έναν μηχανικό Twitter που δημοσίευσε ένα πρόβλημα με το τηλέφωνο Pixel και το WhatsApp», έγραψε το WhatsApp.
«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σφάλμα στο Android που αποδίδει εσφαλμένα πληροφορίες στον Πίνακα ελέγχου απορρήτου και ζητήσαμε από την Google να διερευνήσει και να διορθώσει το ζήτημα» σημειώνεται.
«Οι χρήστες έχουν τον πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων του μικροφώνου τους. Μόλις δοθεί άδεια, το WhatsApp έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο μόνο όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί μια κλήση ή ηχογραφεί μια φωνητική σημείωση ή βίντεο – και ακόμη και τότε, αυτές οι επικοινωνίες προστατεύονται από κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, οπότε το WhatsApp δεν μπορεί να τους ακούσει» τονίζεται.
Το Privacy Dashboard είναι μια υπηρεσία που ανήκει στην Google και επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, ποιες έχουν άδεια και πότε συμβαίνει. Το tweet του WhatsApp σχετικά με την ανάρτηση του Dabiri υποδηλώνει ότι ο Πίνακας ελέγχου απορρήτου της Google ευθύνεται για το ζήτημα.
Ένα Twitter απάντησε στο tweet του WhatsApp: “Αν αυτό είναι 100% αλήθεια, θα έπρεπε να μηνύσεις τον @elonmusk για δυσφήμιση της επωνυμίας, θα το έκανες;”
Πηγή: enikos.gr