Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

«Πόλεμος» στα δεξιά της ΝΔ με στόχο και τη ΝΔ

Το ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές της 21ης Μαΐου το άγνωστο μέχρι πρότινος κόμμα ΝΙΚΗ, το οποίο έχει δημιουργηθεί από το 2019, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


Οι…ψεκασμένες θεωρίες, τα κοινά σημεία Βελόπουλου – ΝΙΚΗΣ και η μούγγα για το Ουκρανικό


Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στο κόμμα ΝΙΚΗ το χαρακτήρισε «υποκομματίδιο» φτιαγμένο από τη Νέα Δημοκρατία για να ανακόψει την Ελληνική Λύση. Η απάντηση ήταν άμεση και άκρως επιθετική, και σε προσωπικό επίπεδο, κάνοντας αναφορά στην αξιοπιστία Βελόπουλου, χτυπώντας τον σε τρία σημεία για να δείξει ότι είναι αναξιόπιστος.

Πρώτον στα περίφημα «χειρόγραφα του Ιησού» που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του, δεύτερον «στο υποκοριστικό ‘‘Φραγκούλης’’ με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φράγκος Φραγκούλης» και τρίτον στο «βιβλίο του ‘‘Ιησούς και Δίας’’»,  όπου η ΝΙΚΗ δηλώνει μπερδεμένη σε ποιο Θεό πιστεύει επισημαίνοντας ότι «ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί  Έλληνα στρατιώτη δεν μπορεί να αυτοτιτλοφορείται ‘‘ορθόδοξος’’».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επανερχόμενος ανέφερε πως δεν θα ασχοληθεί μαζί τους και ότι ασχολείται με κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά είναι προφανές ότι ο πόλεμος τώρα ξεκίνησε, και εκεί που πήγε δεν ευνοεί τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Όμως είναι σαφές ότι και η ΝΙΚΗ, που κινήθηκε εντελώς αθόρυβα με το ποσοστό που πέτυχε, αποκτά δημοσιότητα η οποία μάλλον την ενοχλεί, και φαίνεται να έχει εμφιλοχωρήσει σε παλαιοκομματικά κόλπα καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχαν ψηφοδέλτιά της σε πολλά εκλογικά κέντρα και πως δικαστικοί αντιπρόσωποι έσπρωχναν ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΝΙΚΗ.

Εκτός λογικής

Όμως αυτό είναι το λιγότερο, καθώς τώρα που το κόμμα γίνεται γνωστό φαίνεται ότι έχει θέσεις που ξεφεύγουν της λογικής, όπως για παράδειγμα ότι πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται σαν να είναι φορείς μαγνητικού πεδίου και ότι «με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο το οποίο περιέχει το εμβόλιο έλκεται από μαγνήτη».

Επίσης προτείνει «ειδικά σχεδιασμένα κινητά για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, με ελαχιστοποιημένη ακτινοβολία, ελαχιστοποιημένο κόστος και κλειστό περιεχόμενο που θα εξυπηρετεί βασικές λειτουργίες επικοινωνίας με γονείς – συμμαθητές». Είναι άγνωστο πού υπάρχουν όμως τέτοια κινητά.

Αυτό είναι το λιγότερο καθώς το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των θέσεών της είναι στις σχέσεις με Ευρώπη – ΗΠΑ και Ρωσία όπου αναφέρει τα εξής:

«Ούτε δυτικολάγνοι ούτε δυτικοφοβικοί. Διαγράφουμε το αποτυχημένο δόγμα του κοιμισμένου κατευνασμού και δομούμε το νέο δόγμα της προληπτικής αποτροπής.

Συμμετέχουμε ενεργά στους διεθνείς οργανισμούς ως σκεπτόμενοι και όχι εθελοτυφλώντας.

Κάποτε ίσως να απαιτήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα να δυσαρεστήσουμε και συνεταίρους. Δεν μας πειράζει, ούτε μας φοβίζει. Και εκείνοι κάποιες φορές το κάνουν. Σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, αλλά γνωρίζουμε ότι η Ισχύς είναι αυτή που το καθιερώνει.

Το δίκαιό μας δεν το δίνει κανένας ΟΗΕ και καμία Χάγη, αν δεν έχουν συμφέρον ή δεν μας δουν ισχυρούς, αποφασισμένους, και με ισχυρούς συμμάχους. Το πρόβλημά μας δεν είναι η Ενωμένη Ευρώπη, αλλά η στάση μας μέσα σ’ αυτήν».

Αναλύοντας κάποιος τις συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει ότι, πρώτον, εκφράζονται ξεκάθαρα ρωσικές θέσεις όπως ότι η Ισχύς είναι αυτή που καθιερώνει το Διεθνές Δίκαιο και ότι το δίκαιο δεν το δίνει κανένας ΟΗΕ και καμία Χάγη, παραπέμποντας στο Διεθνές Δικαστήριο. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι το κόμμα δεν κάνει καμία αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πάντως μπορεί να επιτέθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος στη ΝΙΚΗ αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα το έχει η Νέα Δημοκρατία, η οποία, ενώ αύξησε το ποσοστό της πανελλαδικά σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, είδε τα ποσοστά της να μειώνονται και την ίδια στιγμή να αυξάνονται τα ποσοστά Βελόπουλου, αλλά και της ΝΙΚΗΣ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νομού Πιερίας όπου η Νέα Δημοκρατία είδε το ποσοστό της να μειώνεται στο 41,09% από 47,45%, ενώ την ίδια στιγμή το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έλαβε 7,56% από 5,73% και η νεοεμφανιζόμενη ΝΙΚΗ κατέγραψε ποσοστό 7,46%.

Ψηφοφόροι

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΙΚΗ πορεύεται προτάσσοντας τα ιδεώδη της θρησκείας και κινείται μέχρι σήμερα σε κλειστά κοινά. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν οι ψηφοφόροι της γνωρίζουν τι ακριβώς πρεσβεύει και αν και κατά πόσο μπορεί να αντέξει τη δημοσιότητα που φέρνει η αύξηση των ποσοστών ή θα ξεφουσκώσει. Το βέβαιο είναι ότι με τον Κυριάκο Βελόπουλο έχουν ένα κοινό και στοχεύουν σε παρόμοια κοινά. Θεωρούν εαυτούς και μόνο εαυτούς πατριώτες και δηλώνουν ότι δεν θα συνεργαστούν με κανέναν. Και ο πόλεμος με τον Κυριάκο Βελόπουλο γίνεται για να διαπιστωθεί ποιος τον έχει μεγαλύτερο τον πατριωτισμό.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Πάπουτσας από το ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας

Κ. Μπακογιάννης: Εθνικό και ηθικό χρέος η στήριξη των Φρέντη Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ