Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Σκωτία: Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του κόμματος SNP.

«Μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθη σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας.

«Η γυναίκα είναι υπό κράτηση και ανακρίνεται από αστυνομικούς της Σκωτίας», πρόσθεσε.

Η σύλληψη της Νίκολα Στέρτζον, που παραιτήθηκε στις αρχές Απριλίου, είναι η τρίτη σύλληψη στο πλαίσιο της επιχείρησης Branchform, της έρευνας της αστυνομίας της Σκωτίας σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι το κόμμα διέθεσε παρανόμως περισσότερες από 600.000 λίρες σε δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας.

Ο σύζυγός της, Πίτερ Μάρελ, πρώην CEO του SNP, συνελήφθη στις 5 Απριλίου και ανακρίθηκε για σχεδόν 12 ώρες πριν τελικά αφεθεί ελεύθερος, ενώ δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αναφέρει ο Guardian.

Ο Colin Beattie MSP, τότε ταμίας του κόμματος, συνελήφθη και ανακρίθηκε στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας στις 18 Απριλίου και αφέθηκε επίσης ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ