Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη σύλληψη – Δεν πρέπει να επικοινωνεί με μάρτυρες (Βίντεο)

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι όπου του απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αφέθηκε ελεύθερος από τον ομοσπονδιακό δικαστή μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το Reuters.

O δικαστής αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, ενώ δεν θα καταβληθεί εγγύηση.  Ένας από τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν κατά το CNN είναι να μην έρθει σε επαφή με πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση και πιθανούς μάρτυρες.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Τοντ Μπλανς δήλωσε αθώος για λογαριασμό του τέως προέδρου. Ο Τραμπ ήταν συνοφρυωμένος καθόλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, και κοίταζε προς το πάτωμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναφέρει το ABC.

Τι συνέβη νωρίτερα

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνταλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου στο Μαϊάμι και είναι αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για παράνομη διατήρηση διαβαθμισμένων πληροφοριών, με μερικές εξ αυτών να αφορούν μυστικά για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ συνελήφθη από Αμερικανούς αστυνόμους και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή. Θα δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες. Οι αστυνόμοι πήραν ηλεκτρονικά αντίγραφα των δακτυλικών του αποτυπωμάτων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Δεν θα τον φωτογραφήσουν, ούτε θα φορέσει χειροπέδες.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά από τον Απρίλιο που ο Τραμπ θα βρεθεί ως κατηγορούμενος σε αίθουσα δικαστηρίου.

“ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ!!” ανέφερε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. Για να προσθέσει μετά “ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ!!! ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΞΑΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ (MAGA)”

Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Σε αυτά, περιλαμβάνονται αρκετά σχετιζόμενα με:

Πυρηνικά όπλα
Στρατιωτικά σχέδια
Μυστικά συμμαχικών χωρών
Ειδικότερα, αναμεσά τις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

Συνωμοσία
Παρεμπόδιση δικαιοσύνης
Κατοχή απόρρητων εγγράφων
Έξω από το δικαστήριο βρίσκεται πλήθος διαδηλωτών και δεκάδες δημοσιογράφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι για επεισόδια. Αν και ο Τραμπ κάλεσε τους διαδηλωτές να είναι «ειρηνικοί», υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει αναταραχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ