Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ινδία: Τουλάχιστον 96 νεκροί λόγω μαζικού κύματος καύσωνα

Τουλάχιστον 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο από τις πιο πολυπληθείς περιοχές της Ινδίας τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω ενός μαζικού κύματος καύσωνα.

Στις πολιτείες Ούταρ Πραντές και στο ανατολικό Μπιχάρ, όπου καταγράφηκαν οι θάνατοι, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους άνω των 60 ετών και άλλους που θεωρούνται ευπαθείς να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όλοι οι θάνατοι στο Ούταρ Πραντές, συνολικά 54, αναφέρθηκαν στην περιφέρεια Μπάλια. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απεβίωσαν ήταν άνω των 60 ετών και είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας, τα οποία ενδέχεται να επιδεινώθηκαν από την έντονη ζέστη.

Περίπου 300 άτομα στην εν λόγω περιφέρεια έσπευσαν στα νοσοκομεία για διάφορες παθήσεις που επιδεινώθηκαν από τη ζέστη. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι αρχές ακύρωσαν τις αιτήσεις αδειών του ιατρικού προσωπικού στην Μπάλια και παρείχαν επιπλέον νοσοκομειακά κρεβάτια στην πτέρυγα επειγόντων περιστατικών.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία είναι ηλικίας 60 ετών και άνω, παρουσιάζοντας συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού, διάρροιας, αναπνευστικών δυσκολιών και προβλημάτων που σχετίζονται με την καρδιά.

Η μέγιστη θερμοκρασία στο Ούταρ Πράντες έφτασε τους 43 βαθμούς Κελσίου με την υγρασία, ωστόσο, να εντείνει την επίδραση της ζέστης. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε συναγερμό λέγοντας ότι οι συνθήκες καύσωνα θα διαρκέσουν έως και τις 19 Ιουνίου.

Στο ανατολικό Μπιχάρ, καταγράφηκαν 42 θάνατοι τις τελευταίες δύο ημέρες. Μεταξύ των θανάτων, οι 35 σημειώθηκαν σε δύο νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της πολιτείας Πάτνα, όπου νοσηλεύονταν πάνω από 200 ασθενείς λόγω καύσωνα. Η Πάτνα κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 44,7 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ