Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Μύκονος: Η λίστα των οργίων στο «νησί των ανέμων»!

  • Αυτοψία της «Μ» στις απίστευτες οικοδομικές αυθαιρεσίες της Μυκόνου.
  • Τι (πραγματικά) συμβαίνει σε Ψαρρού, Πάνορμο, Καλό Λιβάδι αλλά και στη χώρα!
  • Ερευνες για «εγκληματική οργάνωση» και έφοδος αστυνομικών με πολιτικά στην Πολεοδομία όπου κατασχέθηκαν 800 φακέλοι των τακτοποιήσεων από το 2017 έως το 2019!
  • Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ με τις παρανομίες-φωτιά!

 

Αποστολή στη Μύκονο: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗΣ

 

Σε ένα «όργιο» αυθαιρεσίας έχει μετατραπεί η Μύκονος. Παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις και καταγγελίες, οι επιτήδειοι συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους σε πολλά σημεία του νησιού.

Την ίδια ώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις που ήρθαν αντιμέτωπες με κυρώσεις και «λουκέτα» (το «Principote»  στον «Πάνορμο», το «Nammos» στην Ψαρρού, το «Λόχαν» στο Καλό Λιβάδι κ.ά.) κάνουν τις δικές τους νομικές ενέργειες, μέχρι και αυτοκατεδαφίσεις παράνομων κτισμάτων με σκοπό να λειτουργήσουν κανονικά τη φετινή σεζόν.

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει την ατελείωτη λίστα με τις παρανομίες στο «Νησί των Ανέμων».

Principote

 

Μετά τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο στόχαστρο του Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου μπήκε και  το καθεστώς αδειοδότησης των επιχειρήσεων εστίασης. Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα, το κλαμπ «Principote» στον Πάνορμο λειτουργούσε από το 2017 χωρίς άδεια!

Το Principote – Διακρίνονται οι κατασκευές που θεωρούνται αυθαίρετες και δεν έχουν κατεδαφιστεί

Ξεκίνησε μάλιστα αυτεπαγγέλτως δικαστική έρευνα κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς επί έξι χρόνια το συγκεκριμένο εστιατόριο – club λειτουργούσε  χωρίς άδεια.

Η Δημοτική Κοινότητα Μυκόνου έδωσε μια προέγκριση στην επιχείρηση, από την οποία ζήτησε όμως να προσκομίσει η εταιρεία τις βεβαιώσεις που προβλέπει ο νόμος από τις συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, πράγμα που δεν έγινε.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο Πρωτοδικείο Σύρου ζητώντας να αρθεί η απόφαση σφράγισης επειδή  προχώρησε αυτοβούλως σε εκτεταμένες κατεδαφίσεις.

Όπως αποδεικνύει όμως η αυτοψία της «Μ», ένα πολύ μικρό μέρος των παρανομιών έχει κατεδαφιστεί.

 

Σύμφωνα με μηχανικούς οι πέργκολες που υπάρχουν στο Principote είναι παράνομες

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία επειδή βρίσκεται σε πολλά γειτονικά οικόπεδα ζήτησε να αρθεί η απόφαση σφράγισης ως προς τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ένα από αυτά, στο οποίο ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση των παρανομιών. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι υπεύθυνοι του «Principote» αντί να ξηλώσουν τα τσιμεντώματα στον αιγιαλό και στο εσωτερικό, προσπάθησαν να τα καλύψουν με μεγάλες ποσότητες άμμου και χώματος!

Σημειωτέον ότι εκκρεμεί στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου η αίτηση που υπέβαλε το Principote και συζητήθηκε στις 13 Ιουνίου, με την οποία αιτείται να ανασταλεί η απόφαση για τη σφράγιση του καταστήματος λόγω έλλειψης άδειας.

Ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου αναμένεται να διερευνήσει πώς είναι δυνατόν η επιχείρηση να λειτουργούσε επί έξι χρόνια χωρίς άδεια, όπως προαναφέρθηκε.

Κι αυτό παρότι η Εφορία Αρχαιοτήτων είχε στείλει από το 2018 έγγραφο και έκθεση αυτοψίας, με τα οποία γνωστοποιούσε τις αντιρρήσεις για τη λειτουργία της επιχείρησης.

“Σωρεία αυθαιρεσιών”

Η λίστα των αυθαιρεσιών του «Principote», όπως την παρουσίασε η επιτροπή πολιτών Μυκόνου, είναι πολύ μεγάλη:

– Το νόμιμο κτίριο της επιχείρησης είναι 100 τ.μ. περίπου κατασκευής του 1975.

– Ο νέος ιδιοκτήτης κατασκευάζει συνεχώς κτίρια και εγκαταστάσεις χωρίς οικοδομική άδεια, αλλοιώνοντας το τοπίο, απαγορεύοντας τη διέλευση των πολιτών στη θάλασσα.

– Κατά καιρούς η επιχείρηση σφραγιζόταν από την Αστυνομία με απόφαση Εισαγγελέα. Έσπαζε τα λουκέτα και συνέχιζε τη λειτουργία της καταστρατηγώντας κάθε νόμο.

– Δεν επιτρέπεται η δόμηση σε 200 μ. από τον αιγιαλό.

– Έχει καλύψει το 100% του εδάφους με τσιμέντο και έχει κατασκευάσει τεράστιες ξύλινες πέργκολες. Το υπέδαφος έχει γλυκό νερό, απ’ όπου υδρεύονται κατοικίες και χωράφια.

– Έχει τοποθετήσει κοντέινερ (απαγορεύονται από 226Δ΄ Π/1976 που αφορά τους όρους δόμησης της Μυκόνου). Μέσα στα κοντέινερ έχει διαρρυθμίσει σπίτια με γυψοσανίδες.

– Δεν υπάρχει μελέτη για τα λύματα (έχει καταγγελθεί για απορροή των λυμάτων στον υδροβιότοπο, μετά σε χωράφι ξένης ιδιοκτησίας παραπλεύρως).

– Έχει φυτέψει ένα είδος φοίνικα στα όρια του κτήματος, αλλοιώνοντας τη χλωρίδα του τόπου.

– Έχει υπερυψώσει τους εξωτερικούς τοίχους του δρόμου αφαιρώντας την εικόνα του τοπίου και δημιουργώντας πρόβλημα ορατότητας εισόδου – εξόδου και των διερχομένων αυτοκινήτων.

 

«Εγκληματική οργάνωση»

 «Γίνεται έρευνα για εγκληματική οργάνωση», μας λέει ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης και περιγράφει: «Αστυνομικοί με πολιτικά πήγαν στην Πολεοδομία και πήραν όλους τους φακέλους των τακτοποιήσεων. Η κατάσχεση αφορά 800 φακέλους από το 2017 έως το 2019. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο κακουργήματος. Επίσης θα γίνει έρευνα για το πώς λειτουργούσε από το 2017 το ‘‘Principote’’ χωρίς να έχει άδεια. Πώς λένε ότι συμμορφώθηκαν για να επαναλειτουργήσουν όταν δεν έχουν άδεια;» αναρωτιέται ο δικηγόρος.

Στέλιος Γκαρίπης – Δικηγόρος

«Για να σταματήσει όλο αυτό το κακό πρέπει να αρχίσουμε πλέον τις προφυλακίσεις, αλλιώς θα επαναλαμβάνονται», επισημαίνει ο δικηγόρος.

«Ο εισαγγελέας Εφετών είπε ότι δωροδοκία είναι να έχεις οποιαδήποτε αντάλλαγμα, από ένα τραπέζωμα, το να προσλάβουν κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο κ.ά. Πώς γίνεται η σύζυγος του αστυνομικού διοικητή που ήταν επί χρόνια στο νησί να είναι δικηγόρος του ‘‘Principote’’ και άλλων επιχειρήσεων;», αναρωτιέται ο κ. Γκαρίπης.

Ο ίδιος μας είπε ότι υπάρχει ανάκληση των αδειών πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σύρο για πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο. «Έχουν προσφύγει κλαμπ όπως ο Σκορπιός και άλλα, και τώρα είναι σε αναμονή για το πόσες προσφυγές από τους καταστηματάρχες θα γίνουν δεκτές, αλλιώς μετά θα αρχίσουν να σφραγίζουν», επισημαίνει.

 

Η δικηγόρος

 «Ο αστυνομικός διοικητής κάθε μέρα έπινε το ποτό του στο Principote και η σύζυγος-δικηγόρος της επιχείρησης έκανε το μπάνιο της εκεί. Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι αυτό;», σημειώνει πρόσωπο το οποίο γνωρίζει πολλά για την κατάσταση στο νησί, αλλά για ευνόητους λόγους αποφεύγει να μιλήσει επώνυμα.

Όπως αναφέρει, είναι απορίας άξιον πώς γίνεται σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις που αναφέρει στο έγγραφό του ο Άρειος Πάγος προς τον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου να έχουν την ίδια δικηγόρο: «Τόσο καλή είναι; Η απάντηση είναι ότι πήγαιναν σε εκείνη που θεωρούσαν ότι είχε τα μέσα να προστατεύει τις επιχειρήσεις τους», λέει χαρακτηριστικά. «Αν βγω και μιλήσω επώνυμα για όλα αυτά που ξέρω, δεν θα ζήσω να δω άλλη μέρα», τονίζει.

 

Άγιος Στέφανος

 Δέκα άτομα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και δύο μηχανικοί οι οποίοι επέβλεπαν τις εργασίες «ανακαίνισης» γνωστής gourmet ψαροταβέρνας που επρόκειτο να ανοίξει στις αρχές Ιουλίου. Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου μαζί με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου πραγματοποίησαν έφοδο την περασμένη εβδομάδα. Είχε προηγηθεί η καταγγελία αντιδημάρχου Μυκόνου για αυθαίρετη κατασκευή στην πρώην ψαροταβέρνα «Ο Πέτρος».

Φωτό ντοκουμέντο: Οι εργάτες στο εστιατόριο στον Άγιο Στέφανο πριν τις συλλήψεις

 

Ακολούθησε η ανάρτηση στο Facebook φωτογραφιών από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος όπως αποκάλυψε στην «Μ» δέχθηκε απειλές.

«Αγαπώ τον Άγιο Στέφανο και το νησί μου και δεν δέχομαι να κάνουν τέτοιες αυθαιρεσίες και μάλιστα μπροστά στην παραλία», τονίζει ο ίδιος.

Οι υπεύθυνοι της ψαροταβέρνας σκόπευαν να λειτουργήσουν εστιατόριο εκλεκτής ψαροφαγίας στο πρώτο επίπεδο του ακινήτου και μπαρ στο δεύτερο επίπεδο.

Όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης πήγαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι πέντε εργαζόμενοι κατασκεύαζαν μια «θηριώδη» πέργκολα έκτασης 200 τ.μ. και ύψους  τεσσάρων μέτρων, καθώς και εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Ο επιβλέπων μηχανικός έδειξε στους αστυνομικούς μια άδεια μικρής κλίμακας. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τη συνδρομή της Πολεοδομίας. Στη συνέχεια έκαναν έφοδο και συνέλαβαν επιτόπου όσους βρίσκονταν εκεί.

 

Καλό Λιβάδι

Αστυνομικοί έξω από το beach bar στο Καλό Λιβάδι – Πήγαν να ελέγξουν αν λειτουργεί – Ο υπάλληλος έφυγε πριν φτάσουν

 

Τα περιστατικά αυθαιρεσίας στη Μύκονο δεν έχουν τέλος. Στην παραλία Καλό Λιβάδι οι υπεύθυνοι ενός beach bar ύψωσαν έναν ψηλό φράχτη πάνω στη δημόσια παραλία παρεμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτή. Μάλιστα έστησαν σετ με ομπρέλες και ξαπλώστρες που εκτείνονταν παράνομα σε 500 τετραγωνικά μέτρα στον αιγιαλό.

Όταν πήγαν εκεί οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση είχε βάλει κάμερες και μικρόφωνα χωρίς καμία άδεια, κάτι που σημαίνει πως βιντεοσκοπούσε παράνομα δημόσιο χώρο. Εκεί ήταν ένας προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης ο οποίος συνελήφθη, ενώ διαφεύγει ο ιδιοκτήτης.

Ο φράχτης του beach bar στο Καλό Λιβάδι

Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί έφτασαν πάλι στην περιοχή για να διαπιστώσουν αν η επιχείρηση λειτουργούσε ή όχι. Ένας υπάλληλος, ο οποίος βρισκόταν στο beach bar τη στιγμή που ήμασταν εκεί, έφυγε διακριτικά, πριν καν εμφανιστεί το περιπολικό, αφού δέχθηκε προηγουμένως ένα τηλεφώνημα. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του προσωρινά υπευθύνου και του ιδιοκτήτη.

 

Άγιος Σώστης

Βρίθει αυθαίρετα κτίσματα η περιοχή πάνω και πίσω από τον λόφο στον Άγιο Σώστη – Οι πισίνες που διακρίνονται απαγορεύονται στην καφέ ζώνη που εντάσσεται η περιοχή

Σοκάρει η αποκάλυψη της «Μ» για την κατάσταση που επικρατεί στον λόφο πάνω από τον Άγιο Σώστη, καθώς βρίθει από αυθαίρετα κτίσματα: «Κάθε χρόνο βγαίνει και ένα τεράστιο αυθαίρετο, και πίσω από τον λόφο που δεν φαίνονται πολύ καλά υπάρχουν επίσης αυθαίρετα, πολλά μάλιστα», μας λέει η κυρία Ανδριανή Θεοχάρη, αρχιτέκτονας μηχανικός.

Η Αρχιτέκτων – Μηχανικός Ανδριανή Θεοχάρη

 

Όπως αναφέρει, πολλά αυθαίρετα βρίσκονται στην καφέ ζώνη της Μυκόνου στην οποία δεν επιτρέπεται η ανέγερση κατοικιών. «Γι’ αυτό πωλούνται πολύ φθηνά οικόπεδα, τα παίρνουν μπιρ παρά και χτίζουν μετά αυθαίρετα.

Σύμφωνα με καταγγελίες αγοράζουν φθηνά οικόπεδα σε χώρο όπου απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών και επιχειρούν να τα “τακτοποιήσουν” με διάφορες μεθόδους – Ακόμα και χτίζοντας εκκλησάκια!

 

Στην καφέ ζώνη επιτρέπεται μόνο η ανέγερση αγροτικής, πέτρινης αποθήκης 50 τετραγωνικών, για την οποία όμως πρέπει να υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουν χτιστεί ακόμα πάρα πολλά κτίσματα γύρω από το φράγμα Πανόρμου, πράγμα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία», σημειώνει η αρχιτέκτονας και μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Μυκόνου. «Υπάρχει περίπτωση να έχουν κτίσει ακόμα και στην πορτοκαλί ζώνη, στην οποία απαγορεύεται ολοσχερώς η δόμηση. Επιτρέπονται μόνο μελίσσια», τονίζει.

Η ίδια τονίζει ότι πρέπει να απομακρυνθούν διάφορα κοντέινερ τα οποία έχουν τοποθετηθεί ακόμα και πάνω σε ρέμα (Άγιος Σώστης), με κίνδυνο να προκληθούν πλημμύρες και καταστροφές.

Κοντέινερ πάνω σε ρέμα στον Άγιο Σώστη

 

Μεταλλεία

 Οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες στη Μύκονο δεν έχουν τέλος. Στην κατάσχεση τεσσάρων βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου που ανήκουν σε μεγαλοεργολάβο  προχώρησε η Αστυνομία στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν παράνομες επιχωματώσεις στην περιοχή των παλαιών μεταλλείων. Τέσσερις υπάλληλοι οδηγήθηκαν μάλιστα στο αυτόφωρο.

«Πάνω στον δρόμο που είχαν ανοίξει στα παλαιά μεταλλεία έχουν αγοράσει οικόπεδα μη άρτια και χτίζουν αυθαίρετα», μας λέει η κυρία Θεοχάρη.

 

Η «μάχη των ανεμόμυλων» στη χώρα της Μυκόνου

 «Μέσα στην πόλη είναι τραγική η κατάσταση γιατί κανείς δεν δίνει σημασία», σημειώνει η κυρία Θεοχάρη. Όπως αναφέρει, «βγάζουν τις παραδοσιακές πόρτες και βάζουν γυάλινες που είναι παράνομες.

Έχουν τεράστιες βιτρίνες και γενικά έχουν μεταμορφώσει τη γραφική Χώρα σε γυάλινη», τονίζει. Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου μάλιστα έχει βάλει δίχτυ παραλλαγής στην ταράτσα του γιατί θέλει να βάλει τραπέζια!

Κάποιος αντιδήμαρχος πρόπερσι έβγαλε τα παραδοσιακά φώτα χωρίς την έγκριση της Αρχαιολογίας και έβαλε κάτι πλαστικά χωρίς άδεια. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει», επισημαίνει.

Γυάλινες πόρτες κα βιτρίνες στη Χώρα της Μυκόνου

 

Άλλοι κάνουν κάτω από τις σκάλες βιτρίνες. Τοποθετούν την πραμάτεια τους πάνω σε εκκλησάκι (!), ενώ έχουν εγκαταστήσει πέργκολες στους  πάνω ορόφους, πράγμα που απαγορεύεται.

Απίστευτο: Χρησιμοποιούν τον τοίχο από το εκκλησάκι για να ακουμπούν την πραμάτεια τους!

 

 

Τέντα παραλλαγής στην ταράτσα

 

Πέργκολα την οποία έκλεισαν και έκαναν δωμάτιο

 

 

Κάδοι με φόντο τους Μύλους

 

Τα νέα φωτιστικά  που έχει βάλει ο Δήμος Μυκόνου στη Χώρα

 

Φιάλες υγραερίου εκτεθειμένες στον ήλιο

 

 

 

Αυθαίρετα δωμάτια

Πρωτοβουλία Πολιτών Μυκόνου: «Πίσω από τον ψηλό τοίχο κρύβονται αυθαίρετα!»

 Στον δρόμο προς το Μαράθι, όπως επισημαίνουν κάτοικοι της Μυκόνου, βαθύπλουτος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της αρτοποιίας, με αλυσίδα φούρνων, έχει χτίσει έναν πολύ ψηλό τοίχο, παράνομα, και μέσα σε αυτόν έχει χτίσει μια σειρά από αυθαίρετα δωμάτια.

 

«ALEMAGOU»

Η παραλία στο ALEMAGOU

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στην παραγγελία του προς τον εισαγγελέα Εφετών έκανε αναφορά και στο beach bar «Alemagou» στη Φτελιά, το οποίο βρέθηκε και στο επίκεντρο των ελέγχων για πολεοδομικές αυθαιρεσίες καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο κοντά στις 300.000 ευρώ. Όπως αναφέρει, «στο ‘‘Alemagou’’ γίνονται παράνομες εργασίες κατασκευής ελικοδρομίου, ενώ είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση στην παραλία λουομένων εκτός καταστήματος».

Τα κτίσματα πάνω από το ALEMAGOU είναι σε χώρο που επιτρέπονται μόνο αγροτικές αποθήκες με ειδική άδεια

Το συγκεκριμένο μαγαζί μάλιστα βρίσκεται σε ζώνη που απαγορεύεται η δόμηση.

 

«NAMMOS» – Ψαρρού 

Επαναλειτουργεί πλήρως πλέον το «Nammos»  στην παραλία Ψαρρού μετά τη σχετική απόφαση που πήρε το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο (ΚΕΣΥΠΟΘΑ). Υπενθυμίζεται ότι είχε επιβληθεί μερικό λουκέτο στην επιχείρηση. Μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου άνοιξε μεταξύ άλλων η δυτική πλευρά της παραλίας και τα σημεία του συγκροτήματος όπου είχαν διαπιστωθεί οι πολεοδομικές παραβάσεις.

Οι υπεύθυνοι του «Nammos» προχώρησαν από μόνοι τους στις κατεδαφίσεις των πολεοδομικών παρανομιών που διαπιστώθηκαν στη δυτική πλευρά του συγκροτήματος.

Η παραλία Ψαρρού και στο βάθος το NAMMOS

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατεδαφίσεις δεν έγιναν μόνο στους δευτερεύοντες χώρους που εντοπίστηκαν κατά την αρχική αυτοψία, αλλά και στις προσθήκες σε νομιμοποιημένους χώρους, που «διαλευκάνθηκαν» στη συνέχεια, και καταλαμβάνουν συνολικά 208 τετραγωνικά.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα στην απόφαση του Κεντρικού Πολεοδομικού Συμβουλίου, ώστε να επαναλειτουργήσει πλήρως έγκαιρα και να αξιοποιήσει όλη τη θερινή σεζόν.

Την εντολή για λουκέτο στο «Nammos» της Μυκόνου είχε δώσει ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης.

 

Κατάμεστη η πλαζ του NAMMOS την πρώτη ημέρα πλήρους επαναλειτουργίας

 

Όπως αναφερόταν στο σχετικό έγγραφο, «Η αναστολή των αδειών λειτουργίας αφορούσε το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών είτε εκκινήσουν/γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα».

 

Στη Χώρα

 Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους επισκέπτες η εικόνα με τα μπάζα κάτω από τους Μύλους στη χώρα της Μυκόνου. Χώρο που σκόπευε να εκμεταλλευτεί ο επιχειρηματίας που έχει το «Principote» και για τον οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέβαλε ένα τεράστιο ποσό που φθάνει ή υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ!

Τα μπάζα κάτω από τους Μύλους – Στο βάθος το τμήμα του SEA SATIN που επαναλειτούργησε

 

Οι εργασίες τελικά σταμάτησαν μετά την παρέμβαση της Αρχαιολογίας. Ωστόσο μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε άνοιξε το θρυλικό «Sea Satin» πάνω στο κύμα. Την εκμετάλλευσή του έχει το «Nammos». Η «μάχη των ανεμόμυλων», όπως αποκαλούν Μυκονιάτες επιχειρηματίες την κόντρα για την αγορά του «Sea Satin», συνεχίζεται.

Το κλειστό τμήμα του SEA SATIN με τα μπάζα κάτω από τους Μύλους

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες του «Principote» θα ανοίξουν τον δικό τους χώρο με άλλη επωνυμία, αφού πρώτα λυθούν τα θέματα με την Αρχαιολογία.

  

Αλεξάνδρα Δήμου – Δικηγόρος

Εξοργισμένη με την ενέργεια του εργολάβου ο οποίος πέταξε μπάζα μέσα στη θάλασσα έξω από το παλαιό ξενοδοχείο «Δήλος» είναι η δικηγόρος Αλεξάνδρα Δήμου. «Είναι εξωφρενικό. Να πετάξει ο δήμος μπάζα στον γιαλό, μέσα στην πόλη. Το είδα και αρρώστησα. Υπήρχε μια βλάβη στον δρόμο και πήγε εργολάβος από τον δήμο, πήραν μετά τα μπάζα και τα πέταξαν στη θάλασσα. Έχω πάθει σοκ», τονίζει η ίδια.

Μπάζα και μεγάλες πέτρες που έριξαν μέσα στη θάλασσα – Φωτό: Δημήτρης Κουτσούκος

 

Η ίδια χαρακτήρισε τραγική εικόνα την κατάσταση στην παραλία του Αγίου Στεφάνου με το εστιατόριο που έκανε αυθαίρετες εργασίες μεγάλης κλίμακας: “Είναι από τα πιο τραγικά που έχω δει. Ηρθε ο Π… στη Μύκονο να κάνει εστιατόριο αυθαίρετο, τον καιρό που συμμορφώνονται ακόμα και οι Μυκονιάτες”, σημειώνει.

Εργάτης στο εστιατόριο στον Άγιο Στέφανο όπου διαπιστώθηκαν μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ