Μπορεί ο πρωθυπουργός να έκανε μεγάλο rotation στην κυβέρνηση όμως στο επικοινωνιακό του επιτελείο τα πράγματα έμειναν άθικτα όπως σχολιάζει στο reader.gr o Μαξιμιλιανός
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» μου απάντησε άνθρωπός μου και έχει δίκιο. Τσιόδρας, Βλαστάρης, Κάπη, Ζωγράφος και τα υπόλοιπα στελέχη γύρω από τον Πρωθυπουργό βρίσκονται στη θέση τους και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από την τηλεόραση αλλά και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!
Δεν χρειάζεται να απαριθμήσω τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου γιατί θα απογοητεύσω τους φίλους μου στη Νέα Δημοκρατία αλλά με την προσθήκη του Γιώργου Φλωρίδη έχουν φτάσει πλέον τα πέντε μόνο σε θέσεις υπουργών.
Πρόκειται για τους Χρυσοχοϊδη, Μενδώνη, Σκέρτσο, Πιερρακάκη και Φλωρίδη! Επαναλαμβάνω, μιλάω μόνο για υπουργούς γιατί και στους υφυπουργούς βλέπω αρκετούς που ήταν στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο αποδείχθηκε το καλύτερο φυτώριο στελεχών για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Η πικρία Θεοδωρικάκου
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος περίμενε ένα τηλεφώνημα για να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα. Ήλπιζε ως την τελευταία ώρα ότι θα γίνει η καραμπόλα και θα καταφέρει να πάει στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αντί του Δημήτρη Καιρίδη.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μπορεί να βγήκε δεύτερος στον Νότιο Τομέα, πλην όμως έμεινε εκτός σχήματος και όπως με πληροφορεί αρμόδια πηγή η απόφαση ήταν ειλημμένη στο ανώτατο επίπεδο εδώ και μέρες. Άρα, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε ο ίδιος ότι είναι απολύτως ανοιχτό να είναι εκ νέου υπουργός, αυτό δεν επρόκειτο να γίνει. Ο ίδιος παραμένει «στρατιώτης» και τελεί εν αναμονή. Είναι, άλλωστε, δρομέας αντοχής, όχι σπρίντερ.
Η καραμπόλα στο Άμυνας
Άλλον υφυπουργό περίμενε ο Νίκος Δένδιας, άλλος του ήρθε τελικά: αντί του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου, εν τέλει προτιμήθηκε ο βουλευτής Ρεθύμνης, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Πρώην υφυπουργός εκ νέου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο Μεταφορών, είχε στην πραγματικότητα φύγει από σπόντα και ήταν από τους βουλευτές που βοήθησαν προεκλογικά τη ΝΔ. Στο υπουργείο θα αναλάβει το «γραφειοκρατικό» κομμάτι των οικονομικών του στρατεύματος που είναι όμως μια εξαιρετικά περίπλοκη άσκηση όπως λένε οι γνωρίζοντες.
Η shortlist στο Πολιτικής Προστασίας
Ο Χρήστος Στυλιανίδης μπορεί να μην είναι υπουργός πλέον, αλλά αυτό καθόλου δεν τον ενοχλεί, καθώς ο ίδιος θα αναλάβει ειδικές αποστολές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με δεδομένο και το πλούσιο ευρωπαϊκό του παλμαρέ.
Να σας πω, πάντως, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε κουβέντα με τον πρώην υπουργό του προεκλογικά για το πρόσωπο του διαδόχου του, ζητώντας τη γνώμη του, με τη shortlist να περιλαμβάνει τέσσερα πρόσωπα. Δύο από αυτά, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνουν αυτό το καίριο υπουργείο, ενώ οι άλλοι δύο τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά πόστα.
Το πρώτο νομοσχέδιο
«Είχαμε άπλετο χρόνο να προετοιμαστούμε» μου είπε άνθρωπος στο Μαξίμου για το πρώτο κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες της και αφορά στην αναβάθμιση του επιτελικού κράτους και στη διάρθρωση του δημοσίου τομέα.
Θα ακολουθήσει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πεδίο της οικονομίας. Όλο το τελευταίο διάστημα που έτρεχε η προεκλογική περίοδος υπήρχε επιτελείο που δούλευε τη στοχοθεσία των νέων υπουργείων που θα περιλαμβάνεται στους φακέλους που θα παραλάβουν οι υπουργοί αύριο στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η Πόπη προσεχώς…άνεργη
Είναι ειλημμένη η απόφαση η Πόπη Τσαπανίδου να μην είναι πλέον εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αν αντιλαμβάνομαι σωστά τα μηνύματα που μου στέλνει ένας φίλος και καλός γνώστης του παρασκηνίου. Η ίδια είναι στο στόχαστρο πολλών, ενώ πλέον δεν έχει καν την καβάτζα του βουλευτή, καθώς δεν εξελέγη.
Από την άλλη, δεν μπορεί εύκολα να γυρίσει και στη δημοσιογραφία, από την οποία αποχώρησε μετά τα Χριστούγεννα. Να σας πω, δε, ότι στο στόχαστρο των ΣΥΡΙΖΑίων θα βρεθεί σύντομα και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.
«Υποκρυπτόμενη ηγεσία» ο Κασιδιάρης σύμφωνα με τον ΧρυσόγονοΕφικτή θεωρεί την έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών λόγω ζητήματος «υποκρυπτόμενης ηγεσίας» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος και πρώην ευρωβουλευτής. Μιλώντας στο Mega τόνισε ότι «είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτημα υποκρυπτόμενης ηγεσίας, αλλά αυτό θα το κρίνει ανεπηρέαστα και ανεξάρτητα το Ανώτατο Δικαστήριο».
Είναι προφανές πως ο ίδιος θεωρεί ότι οι σαφείς αναφορές του επικεφαλής του κόμματος στον Κασιδιάρη και οι υπόγειες διαδρομές στην προεκλογική περίοδο που κατάφεραν να δώσουν 4.5% σε ένα κόμμα που δεν είχε ακούσει κανείς στοιχειοθετούν την ανάγκη έρευνας από τη δικαιοσύνη. Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία. κυβέρνηση
Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού