Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Συνελήφθη ύποπτος ως ο «serial killer του Λονγκ Άιλαντ» – Δρούσε περισσότερα από 10 χρόνια

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε έναν άνδρα, αναφορικά με υπόθεση serial killer που δρα εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Η σύλληψη έγινε την Πέμπτη, ενώ οι αρχές έκαναν και έφοδο σε ένα οίκημα που φαίνεται ότι συνδέεται με την υπόθεση του «serial killer του Λονγκ Άιλαντ», ενημερώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Σάφολκ δήλωσε ότι η αστυνομία έχει επικεντρωθεί στο να «αποδώσει δικαιοσύνη για τα θύματα και να κλείσει το θέμα γι’ αυτές τις οικογένειες που υπέφεραν».

«Οι σημερινές εξελίξεις μας αποτελούν ένα βήμα προς τα μπροστά» είπε, αλλά δεν θέλησε να κατονομάσει τον συλληφθέντα.

Ωστόσο, γίνεται γνωστό πως πρόκειται για τον Rex Heuermann, έναν αρχιτέκτονα που ζούσε στην κομητεία Νάσοου όλη του τη ζωή και εργαζόταν στο Μανχάταν.

Το 2010, η αστυνομία αναζητούσε μια αγνοουμένη γυναίκα όταν βρήκε τα λείψανα άλλων τεσσάρων, μέσα σε σάκους. Πέρσι, μάλιστα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα και ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση που έκανε η γυναικά αυτή στην αστυνομία, πριν εξαφανιστεί.

Από τα άλλα τέσσερα θύματα, τα δύο είχαν απαχθεί το 2007 και 2009 και τα έτερα είχαν εξαφανιστεί το 2010. Τα πτώματα ήταν θαμμένα το ένα δίπλα στο άλλο, δήλωσε πηγή. Την Άνοιξη του 2011, εντοπίστηκαν άλλα έξι πτώματα.

Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις εξελίξεις της τεχνολογίας για να εντοπίσουν τις τοποθεσίες των κινητών τηλεφώνων μίας χρήσης που πίστευαν ότι χρησιμοποιούσε ο δολοφόνος, για να επικοινωνεί με τα θύματά του τις ώρες πριν από την εξαφάνισή τους, δήλωσε άτομο με γνώση της έρευνας.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυτή την τεχνολογία χαρτογράφησης για να βρουν από πού προέρχονταν οι κλήσεις και τις περιόρισαν σε μια μικρή περιοχή, όπου ζούσε ο Heuermann, και σε ένα μικρό τμήμα του Μανχάταν, όπου αποδείχθηκε ότι βρισκόταν κοντά στο γραφείο του. Όπως φάνηκε, έκανε τις κλήσεις αργά το βράδυ, τα απογεύματα ή νωρίς το πρωί.

Οι γείτονες τον περιγράφουν ως έναν «συνηθισμένο άνθρωπο» που πήγαινε καθημερινά με τα πόδια στον σταθμό Massapequa Park, φορώντας κοστούμι και κρατώντας έναν χαρτοφύλακα.

«Βλέποντάς τον να περπατάει προς το τρένο, δεν θα πίστευες ποτέ ότι ήταν κάτι άλλο εκτός από επιχειρηματίας» σημείωσε ένα άτομο, ενώ άλλο είπε: «Ακούω για την υπόθεση αυτή τόσα χρόνια, είναι ένα σοκ».

Στον Rex Heuermann έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για έξι δολοφονίες, ενώ ο ίδιος δήλωσε αθώος κατά την ακρόασή του στο δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώσος serial killer που σκότωσε 78 γυναίκες ζητά να βγει από τη φυλακή για να πολεμήσει τους Ουκρανούς

ΗΠΑ: Συνελήφθη 43χρονος serial killer που σκορπούσε τον τρόμο στο Στόκτον της Καλιφόρνια

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ