Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Η Βουλή «υιοθετεί» το παιδί που θα γεννήσει η χήρα του Σμηναγού Χρήστου Μουλά

Σε μία ευγενική χειρονομία προχωρά η Βουλή, με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα να ανακοινώνει σήμερα (27.07.2023) ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα «υιοθετήσει» το παιδί που θα γεννήσει η χήρα του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, του κυβερνήτη του μοιραίου Canadair.

Μεταξύ άλλων, η Βουλή θα ενισχύει οικονομικά τη σύζυγο του Χρήστου Μουλά, μέχρι το παιδί της ίδιας και του αδικοχαμένου Σμηναγού να φτάσει στην ηλικία των 25 ετών, καθώς, όπως ορίζει το καταστατικό, η υιοθεσία των τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος ισχύει μέχρι το παιδί να φτάσει τα 25 του χρόνια. Το κανδήλι φτάνει συνολικά τις 700.000 το χρόνο για όλα τα παιδιά. Ο 34χρονος, με καταγωγή από το Γαβαλολοχώρι στον Αποκόρωνα, στα Χανιά της Κρήτης, ήταν παντρεμένος και η σύντροφός του είναι τριών μηνών έγκυος. Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη, όταν το μοιραίο Canadair συνετρίβη στην Κάρυστο.

Η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλάι του παιδιού, τονίστηκε από τα έδρανα της Βουλής.

Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς κηδεύεται την Παρασκευή 26/07 στο Γαβαλοχώρι, Αποκόρωνα. Το τελευταίο αντίο στον πιλότο θα πουν συγγενείς και φίλοι στην εκκλησία Αγίου Σεργίου και Βάκχου, την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Τελετή-φόρος τιμής στη μνήμη των δύο πεσόντων αεροπόρων μας. – Δένδιας: Τους απονέμεται ο βαθμός αντιπτεράρχου

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ