Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Συνεδρίαση ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Ζαχαριάδης ο “εκλεκτός” της Κουμουνδούρου για το δήμο Αθηναίων

Την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη για το Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισε, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνεδριάζει από το απόγευμα.

Η απόφαση ελήφθη πλειοψηφικά μετά από ψηφοφορία ανάμεσα στις υποψηφιότητες του Κώστα Ζαχαριάδη και του Νίκου Φίλη.

Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μεταξύ των δύο ήταν 17-15 υπέρ του Κ. Ζαχαριάδη, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ΠΓ ψήφισαν λευκό.

Νωρίτερα, τέθηκε σε ψηφοφορία το εξής ερώτημα: «Ναι» ή «Όχι» στην υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό εναντίον του Νίκου Παππά με 25 κατά και 14 υπέρ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε «σε θετικό κλίμα» όπως ανέφεραν οι πληροφορίες με τον μπασκετμπολίστα, ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να είναι τελικά υποψήφιος.

Ο Νίκος Παππάς, υπήρξε προσωπική επιλογή του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο κάποιες δηλώσεις του είχαν προκαλέσει ενόχληση καθώς φαινόταν να το ξανασκέφτεται.

Επίσης εκτός της κούρσας για τον δήμο Αθηναίων τέθηκαν ο Κώστας Τσουκαλάς και η Όλγα Μπαλαούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε το κίνημα των πολιτών για τις ελεύθερες παραλίες και για τον δημόσιο χώρο – Υποκριτική η στάση της ΝΔ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την υποψηφιότητα του Ν. Χαρδαλιά: «Ένας γνήσιος αυτοδιοικητικός, στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ