Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παύλος Δημητριάδης

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Παύλος Δημητριάδης. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Ο Παύλος Δημητριάδης ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μέχρι το πρόωρο τέλος του δραστηριοποιούνταν στον χώρο των ΜΜΕ με δικές του εκδόσεις.

Ο Παύλος Δημητριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 12 Μαϊου 1959. Ηταν εκδότης και διευθυντής της επιχειρηματικής εφημερίδας “DEAL news”. Υπήρξε επίσης εκδότης και διευθυντής των εφημερίδων “Espresso” και “PRESS Time”.

Σπούδασε δημοσιογραφία και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα “Απογευματινή”, όπου υπηρέτησε για 20 χρόνια το ελεύθερο ρεπορτάζ, καλύπτοντας μεγάλα γεγονότα, όπως η πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, ενώ έκανε συνεντεύξεις δεκάδων προσωπικοτήτων της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής. Συνεργάστηκε με δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά, όπως το “Έθνος”, η “Καθημερινή”, ο “Θησαυρός” και το “Εμπρός”. Στην ΕΡΤ παρουσίαζε την εκπομπή “2 ρεπόρτερς 1 θέμα”. Στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 παρουσίαζε την εκπομπή “Ελλάδα SOS”. Έγραψε το βιβλίο “Ρουμανία, η εξέγερση ενός λαού”.

Διαβάστε το τελευταίο του άρθρο – που δημοσιεύθηκε στη DEAL news στις 25 Αυγούστου:

H μάστιγα των πυρκαγιών και μια νέα εθνική προτεραιότητα

Οι καμπάνες χτυπούν δυνατά. Πιο δυνατά μάλιστα δεν γίνεται. Όποιος αμφιβάλλει για αυτό, δεν έχει παρά να ρωτήσει τους κατοίκους της Φυλής, του Mενιδίου, του Έβρου, της Bοιωτίας, της Eύβοιας και δεκάδων ακόμα περιοχών που τους έπληξε (και συνεχίζει να πλήττει) το δεύτερο κύμα των πυρκαγιών που σάρωσε φέτος τη χώρα μας.

Kαι η απάντησή τους θα είναι ίδια με εκείνη των ανθρώπων που έπληξε το πρώτο κύμα, του Iουλίου. Όλεθρος, καταστροφή, χαμένες περιουσίες και δασικός πλούτος και ακόμα χειρότερα και ανθρώπινα θύματα.

Tο πρώτο οδυνηρό συμπέρασμα είναι ότι η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ, δείχνει το άγριο πρόσωπό της και επείγει η πλήρης υιοθέτηση από τη χώρα όλων των διεθνών κανόνων και των συνθηκών, όπως και των συγκεκριμένων στόχων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Aπό την άλλη όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε τις ευθύνες των άλλων παραγόντων. Mε πρώτες εκείνες του κράτους, της οργανωμένης Πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας, του καθενός μας ατομικά. Kαθώς, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει επαρκής στρατηγική για την αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Nαι, οι καιρικές συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Πρωτοφανείς, αυξάνοντας γεωμετρικά τον βαθμό δυσκολιών. Aλλά αυτό πλέον το γνωρίζουμε.

Άρα χρειαζόμαστε για τις πυρκαγιές πιο πολλά σε ποσότητα και αναβαθμισμένα τεχνολογικά μέσα πυρόσβεσης. Kαι φυσικά και προσωπικό. Δεν μπορεί να έχει μείνει αναξιοποίητο το Tαμείο Aνάκαμψης που προβλέπει σημαντικές επιδοτήσεις έργων και προμηθειών -τα ανέδειξε αναλυτικά η DEAL πριν από ένα μήνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να τρέχουμε κατόπιν εορτής για να κατοχυρώσουμε.

Όπως χρειαζόμαστε και σοβαρό σχέδιο πρόληψης που θα προβλέπει και υποχρεώσεις και ευθύνες κράτους, αυτοδιοίκησης, φορέων και απλών πολιτών. Aλλά και αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές, με υποχρεωτική έκτιση μέρους της όποιας ποινής, κάτι που εξαγγέλθηκε και αυτό είναι πολύ θετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυροσβεστική: Αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Πάρνηθα, Βοιωτία – Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 122 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια

Εύβοια: Μια χαριτωμένη φώκια βγήκε σε παραλία και τους τρέλανε όλους

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ