Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

«Σε κώμα» ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ

Ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντρέι Γιούσοφ, ισχυρίστηκε ότι η υγεία του Τσετσένου ηγέτη Ραζμάν Καντίροφ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές σε ιατρικούς και πολιτικούς κύκλους. Δεν πρόκειται για τραυματισμούς. Άλλες λεπτομέρειες χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό και μιλάμε για συστημικά προβλήματα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλα  δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι ο Καντίροφ είναι σε κώμα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τις ασθένειες που οδήγησαν τον ηγέτη της Τσετσενίας σε αυτή την κατάσταση. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη είδηση έχει αρχίσει και κάνει τον γύρο των social media ενώ υπάρχουν σχετικές αναφορές σε ρωσικά και τσετσενικά κανάλια στο Telegram.

Ο Ραμζάν Αχμάτοβιτς Καντίροφ γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1976. Από τις 5 Απριλίου 2011 είναι ηγέτης της Τσετσενικής Δημοκρατίας. Έλαβε μέρος στον Δεύτερο Τσετσενικό Πόλεμο, πολεμώντας στην πλευρά της Ρωσίας. Είναι επίσης ο γιος του πρώτου προέδρου της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Αχμάτ Καντίροφ. Είναι βραβευμένος ως Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 2004.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ