Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Λιβύη: Τα παιχνίδια της μοίρας που κάνουν ακόμη πιο βαριά την τραγωδία

Σιγά σιγά αποκαλύπτονται οι τραγικές ιστορίες στην ζωή των νεκρών που κάνουν ακόμη πιο συγκλονιστικά τα όσα συνέβησαν στην Λιβύη.

Στο ΣΚΑΙ μίλησε αποκλειστικά το πρωί της Δευτέρας (18/9) ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σαγιάνος, στις 10 το C-130 έφτασε στη Λιβύη το πρωί της Κυριακής με τον γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Κανάκη Μανδαλιού και ένα παιδί μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής (νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, στρατιώτες).

Βεγγάζης Βεγγάζης

Ο κ. Σαγιάνος συνέχισε αναφέροντας πως τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προς την πόλη Ντέρνα με ένα καινούργιο λεωφορείο και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσου μέσα από βουνά και χωριά καθώς η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 14;30 το μεσημέρι στο χωριό Μαράουα όταν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη βγήκε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να ξεσπάσει πυρκαγιά.  Βεγγάζης

Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς επίσης και τα πέντε άτομα που βρίσκονταν μπροστά και αριστερά στο λεωφορείο. «Ήταν ένα δυστύχημα» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άντζελα Μανδαλιού, κόρη του προέδρου της ελληνικής κοινότητας το περασμένο Σάββατο είχε παντρευτεί. Οκτώ μέρες μετά έμελλε να χάσει τη ζωή της.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ:

Η τραγική ιστορία της Εύης, της νοσηλεύτριας που είναι ανάμεσα στους νεκρούς της ανθρωπιστικής αποστολής στη ΛιβύηΟ χαμός της Εύης εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας

Σοκ έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο η είδηση του θανάτου της Εύης Α. που ήταν ανάμεσα στα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη που βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο.

Η Εύη με καταγωγή από το Ηράκλειο διέμενε στην Αθήνα και ήταν μία εκ των τριών στρατιωτικών που «έσβησαν» στο φρικτό τροχαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ και η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον χαμό της.

Η τραγική ιστορία της

Ο χαμός της Εύης εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στη Λιβύη: Οι τελευταίες στιγμές της ελληνικής αποστολής πριν το δυστύχημα – (Βίντεο & φωτό)

Λιβύη: Η χαμογελαστή νοσηλεύτρια Γλυκερία Μεμεκίδου που σκοτώθηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ